Vicepremierul Paul Stănescu a discutat cu reprezentanţi ai Comisiei Europene Reforma Administraţiei Publice din România

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a avut o întalnire, pe 11 aprilie 2018, cu reprezentanţi ai Comisiei Europene. Temele întâlnirii au vizat atât reforma administraţiei publice din ţara noastră, impusă de necesitatea de a funcţiona la standarde europene, cât şi absorbţia fondurilor europene necesare dezvoltării locale.

Vicepremier paul Stanescu- intalnire reforma administratiei publice

Discuţiile cu Stefan Olsson (director general, Direcţia Generală Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune – Comisia Europeană) şi cu Cendrine de Buggenoms (şef de unitate) au vizat, în special, reforma administraţiei publice, precum şi managementul şi implementarea fondurilor derulate prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA), gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

„Acordarea de sprijin autorităţilor publice locale şi creşterea absorbţiei fondurilor europene reprezintă două dintre priorităţile noastre de guvernare. La nivelul ministerului pe care îl conduc, precum şi la nivelul Guvernului, conştientizăm nevoile administraţiei publice din România şi le avem în vedere în toate demersurile noastre. În plus, fondurile europene reprezintă o oportunitate pentru modernizarea administraţiei, oportunitate pe care intenţionăm să o valorificăm cât de mult posibil”, a menţionat viceprim-ministrul Paul Stănescu.

Ministrul Dezvoltării a mai subliniat că preocuparea pentru realizarea unei reforme reale a administraţiei publice din România a fost impusă de nevoia de dezvoltare şi consolidare a capacităţii autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, astfel încât acestea să poată funcţiona la standarde europene.

„Monitorizăm atent contractele pe care le avem în implementare, iar o atenţie deosebită o acordăm autorităţilor publice centrale. Pentru administraţia publică locală din România, am lansat apeluri în vederea implementării managementului calităţii şi intenţionăm lansarea, în acest semestru, a măsurilor ce vizează planificarea strategică şi procesul decizional la acest nivel. De asemenea, vom lansa un apel de proiecte pentru realizarea măsurilor de simplificare la nivel local”, a precizat viceprim-ministrul Paul Stănescu.