Deputatul PSD, Marius Iancu: “Plăţile către producătorii agricoli se vor face corect”

Marius Iancu

Deputaţii au votat, miercuri, 11 aprilie 2018, Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind modificarea OUG nr.12/2006 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale.

Deputatul de Olt, Marius Iancu, a firmat că noile reglementări pentru comerţul cu cereale vor avea drept consecinţă ca plăţile către producători să fie făcute corect, în funcţie de indicatorii de calitate şi de preţul pieţei.

“Toţi producătorii agricoli vor utiliza în tranzacţiile cu cereale un contract cadru de vânzare-cumparare, aprobat prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei, iar organismul responsabil cu aplicarea măsurilor de reglementare a pieţei de cereale va fi Organizaţia Interprofesională „Cereale şi Produse Derivate din România”, a declarat Marius Iancu.

Deputatul susţine că aceste modificări legislative vor permite o mai bună valorificare a producţiei de cereale şi preturi echitabile care să permită recuperarea cheltuielilor de producţie.