Actualitate

 

Mesajul de Anul Nou al senatorului PSD de Olt, Paul Stănescu:

 

”La mulți ani tuturor românilor! Vă doresc un An Nou în care compasiunea și solidaritatea să se transforme în puterea noastră de a trece peste orice încercare!”

 

 

 

 

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, le-a adresat românilor un mesajul cu prilejul venirii noului an. Acesta a precizat că Partidul Social Democrat poate să asigure stabilitatea guvernării în vremuri de criză, așa cum a demonstrat, deciziile politice luate de social- democrați având la bază principiile solidarității și responsabilității.

Senatorul de Olt le-a mulțumit membrilor de partid și aleșilor locali și județeni ai partidului, precum și echipei de conducere a partidului, pentru unitatea de care au dat și dau dovadă și pentru deciziile responsabile asumate.

Senatorul Paul Stănescu a menționat că PSD va continua să guverneze în interesul românilor și în interesul național al României în contextul politicii externe.

 

    ”La final de an este vremea bilanțurilor și, din acest punct de vedere, eu cred că PSD a demonstrat, așa cum a promis, că poate asigura o guvernare stabilă în vremuri dificile. La fel de adevărat este și că, în cadrul coaliției, nu am reușit mereu să luăm cele mai adecvate decizii. Dar am revenit la ele, le-am corectat, și întotdeauna am ținut ca acestea să respecte două principii politice: solidaritatea și responsabilitatea.

A fost un an greu, iar eu le mulțumesc tuturor românilor că la sfârșitul lui 2022 și-au păstrat încrederea în PSD. Le mulțumesc, de asemenea, membrilor social-democrați și aleșilor locali ai PSD – primarilor noștri, președinților de consilii județene, consilierilor locali și județeni – pentru efortul lor de a arăta că schimbăm și sprijinim România inclusiv de la firul ierbii. Și nu în ultimul rând, mulțumesc echipei PSD pentru unitate și decizii responsabile.

Am încredere că și în anul 2023 vom continua să guvernăm în interesul românilor. Și știu că PSD va lupta în continuare pentru stabilitate politică.

Nu în ultimul rând, am speranța că ne vom urmări cu mai mult pragmatism interesele naționale în Uniunea Europeană. Pentru că una dintre lecțiile sfârșitului de an 2022 este că nu mai putem avea o politică externă

pasivă, nu mai putem spera doar la bunăvoința altora, ci trebuie să apărăm și să promovăm mai activ și cu mai multă determinare obiectivele noastre în cadrul comunității europene.

La mulți ani tuturor românilor! Vă doresc un An Nou în care compasiunea și solidaritatea să se transforme în puterea noastră de a trece peste orice încercare!”, le-a transmis românilor Paul Stănescu, secretarul general al PSD.

 

 
 
……………………………..

Paul Stănescu: ”Ziua Națională este un moment solemn când toți liderii politici sunt datori să lase la o parte adversitățile, orgoliile pentru a găsi soluțiile cele mai eficiente care să-i ajute pe români să depășească această perioadă grea”

 

Daniela DENGHEL

Secretarul general al Partidului Social Democrat și vicepreședintele Senatului, Paul Stănescu, a transmis că Ziua Națională a României este un moment solemn când toți liderii politici sunt datori să lase la o parte adversitățile, orgoliile și interesele politice mărunte pentru a găsi rațiunea, dialogul și soluțiile cele mai eficiente care să-i ajute pe români să depășească această perioadă grea.

 

”Ziua Națională reprezintă sărbătoarea unității și a mândriei de a fi român. Astăzi, cinstim faptele eroice ale înaintașilor noștri, cei care au unit neamul românesc sub un singur steag, și reflectăm cu toții la datoria pe care o avem de a lăsa copiilor noștri o țară prosperă și sigură.

Este un moment solemn când toți liderii politici sunt datori să lase la o parte adversitățile, orgoliile și interesele politice mărunte pentru a găsi rațiunea, dialogul și soluțiile cele mai eficiente care să-i ajute pe români să depășească această perioadă grea.”, se arată în comunicatul de presă primit la redacție.

 

Paul Stănescu a precizat că românii trebuie să se simtă respectați, susținuți și apărați și că a iubi această țară înseamnă a folosi fiecare resursă posibilă pentru a-i ajuta pe români.  

”Pentru mine și colegii mei din PSD, 1 Decembrie este o nouă ocazie să ne gândim cum putem să-i sprijinim în continuare pe cei care au cea mai mare nevoie. Fiindcă a iubi România înseamnă, în fapt, a folosi fiecare ceas și orice resursă posibilă pentru a-i ajuta pe români!

Indiferent dacă sunt tineri sau bătrâni, indiferent dacă trăiesc în țară sau în diaspora, indiferent dacă muncesc ca agricultori ori lucrează în companii private, sunt funcționari, antreprenori sau pensionari, românii trebuie să se simtă respectați, susținuți și apărați.

Am speranța că vom găsi și în viitor soluții de SPRIJIN PENTRU ROMÂNIA. Le doresc tuturor românilor să aibă o zi de adevărată sărbătoare alături de cei dragi!

La mulți ani, România!”, a mai transmis secretarul general al PSD, Paul Stănescu.

 
……………………………..
 

Paul Stănescu: ”Creșterea pensiilor și a salariului minim sunt obiective comune ale coaliției”

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat că salariații cu venit minim și pensionarii sunt printre cei care resimt cel mai mult „povara inflației” și a precizat că mărirea pensiilor și a salariului minim sunt obiective comune ale coaliției.

 

”Salariații cu venit minim și pensionarii sunt printre cei care resimt cel mai mult povara inflației. Nu trebuie să ne ascundem în spatele unor calcule sofisticate sau să așteptăm proiecția bugetară ca să avem o decizie fermă în coaliție. Inflație de 15% înseamnă tot atâția bani în minus în veniturile celor mai vulnerabili români. 

Mărturisesc că am înțeles cu greu reacțiile inițiale furibunde la propunerile PSD. Nu am ajuns în situația de a vinde iluzii sau de a crea false așteptări. Nu suntem într-un context în care să ne permitem jocuri de imagine. Eu cred că oamenii știu deja că, atunci când PSD avansează cifre și propuneri, o face cu responsabilitate. Și, mai ales, nu am aruncat în spațiul public cu cine știe ce promisiuni exotice.”, a afirmat Paul Stănescu.

 

Senatorul Stănescu susține că PSD a pus pe masa coaliției soluții la probleme sociale și că este nevoie cât mai curând de un angajament ferm în cadrul coaliției de guvernare:

”Cu acest ping-pong al declarațiilor incerte despre mărirea pensiilor și a salariului minim, riscăm să dăm senzația de târguială. De aceea, cred că avem nevoie cât mai repede de un angajament ferm în cadrul coaliției, că de la 1 ianuarie 2023 românii vor beneficia de aceste creșteri.

Mai subliniez un aspect: niciun ministru PSD nu face propuneri cu impact asupra a milioane de români fără acordul partidului. Mai mult, nu trebuie să se autocenzureze nici PSD, nici PNL, când sunt propuse soluții pentru o viață mai bună a românilor. Nu trebuie să ne fie frică să le discutăm public. Să ne fie frică de deciziile pe care nu le luăm sau nu le luăm la timp.

Creșterea salariului minim și a pensiilor sunt proiecte comune ale coaliției. Iar scopul nostru, al celor trei partide, este să avem la îndemână măsuri de menținere a unei vieți demne pentru români.

De aceea, eu cred că o decizie fermă pentru creșterea pensiilor și a salariului minim de la 1 ianuarie, nu mai târziu, trebuie luată în cea mai apropiată ședință de coaliție.”       

 
……………..

Paul Stănescu: ”Avem o urgență națională și europeană: sistemul de irigații în PNRR!”

 

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat că seceta care afectează și astăzi iremediabil munca fermierilor români și produsele care ajung pe masa noastră nu va putea fi combătută fără un sistem de irigații național. Acesta spune că, deși se știe deja acest lucru, încă nu sunt prinse în PNRR fondurile necesare pentru modernizarea și salvarea agriculturii românești.

”Suntem în situația în care greșeala prostească sau intenționată a USR, de a nu prinde în PNRR sistemul de irigații, se vede cu ochiul liber pe câmpurile arse de soare. Aceasta trebuie reparată urgent pentru binele tuturor.

Astăzi, PSD, ministrul agriculturii și coaliția guvernamentală, fac tot ce le stă în putință pentru a veni cu măsuri urgente și clare pentru a salva munca agricultorilor. Dar, soluția pentru o agricultură modernă nu o reprezintă un pansament aplicat din când în când, ci un medicament puternic cu efecte pe termen lung: un sistem de irigații național. 

Ar trebui să fie destul de clar că, în contextul crizelor succesive și suprapuse prin care trecem, acesta nu mai poate fi doar o preocupare a PSD. Și coaliția de guvernare a înțeles cu ce ne confruntăm. Dar este crucial să existe un efort coordonat și unitar de a susține în fața instituțiilor europene modificarea PNRR.

Vreau să cred că măcar acum, în ceasul al doisprezecelea, toate forțele politice înțeleg că România are nevoie de un sistem de irigații modern. Nu doar coaliția de guvernare trebuie să vadă cât mai departe. Nu mai este timp de piedici.  Schimbarea climatică și fenomenele de deșertificare cu care ne confruntăm nu vor afecta doar economia românească și ceea ce vor pune românii pe masă, ci și securitatea alimentară europeană.

Includerea sistemului de irigații în PNRR nu mai este de mult timp doar un obiectiv politic al PSD. Este o prioritate a României și trebuie susținută de absolut toate partidele parlamentare, de societatea civilă, de mediul economic și, la fel de important, de către instituțiile europene. Asigurarea securității alimentare a depășit granițele naționale. Aceasta este deja o urgență europeană.”, a declarat senatorul de Olt și secretarul general al PSD, Paul Stănescu.                                          

 

 
……………………

Legea inițiată de deputații olteni Emil Albotă, Marius Iancu și Florin Barbu, privind gestionarea câinilor fără stăpân,  se află la promulgare la președintele Iohannis

 

 

 
După ce a primit toate avizele necesare și a fost adoptată de cele două camere ale Parlamentului României, Senat și Camera Deputaților, Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, printre ai cărui inițiatori se află și deputații PSD de Olt,  Emil Albotă, Marius Iancu și Florin Barbu, se află la promulgare la președintele României, Klaus Iohannis.
 
 
 
 Protecția animalelor, în general, şi controlul populaţiei de câini fără stăpân, în particular, reprezintă o problemă de interes pentru România.
Activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân este reglementată in tara noastră prin Ordonanța de urgenţă a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 227/2002, cu modificările şi completările ulterioare.
Potrivit acesteia, gestionarea câinilor fără stăpân intră în sarcina consiliilor locale, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.
Acestea au obligatia de a înființa în funcție de necesități servicii specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân. In prezent, programele pentru gestionarea câinilor fără stăpân sunt axate pe acţiunile de capturare, adăpostire, adoptie şi adopţie la distanță a câinilor fără stăpân.
În principal, aceste activități sunt asigurate de unităţile publice, infiinţate şi organizate în subordinea consiliilor locale, sau în unele situații sunt incredințate entităților private care deţin adăposturi pentru câini fără stăpân.
De asemenea, există și posibilitatea revendicării cainilor pierduti pe domeniul public.
 
 
”Cu toate că prevederile legislative datează şi au fost puse în aplicare încă din anul 2001, situația recentă, aferentă perioadei 2016-2020, denotă faptul că fenomenul câinilor fără stăpân constituie încă o problemă de actualitate. Astfel, în perioada anterior menţionată, numărul total al câinilor fără stăpân capturaţi a depăşit 370.000 de capete, cu o medie anuală de peste 73.000 de capete.
Tinând cont de aceste date, devine evident faptul că programele de control a populaţiei de câini fără stăpân nu şi-au dovedit eficienta, numărul animalelor fără stăpân, chiar şi într-o dinamică anuală ce denotă o uşoară scădere, rămânând in continuare unul ridicat. Potrivit dispoziţiilor art. 12 din Convenţia europeană pentru protecţia animalelor de companie, ratificată prin Legea nr. 60/2004: „Atunci când o parte estimează că numărul de animale fără stăpân constituie pentru ea o problemă, ea trebuie să la măsurile legislative şi/sau administrative necesare pentru reducerea numărului acestora prin metode care nu cauzează dureri, suferințe sau femeri evitabile”, una dintre măsurile propuse vizează reducerea reproductiei neplanificate prin incurajarea sterilizării. Includerea acţiunilor de sterilizare in programele naţionale de control a populatiei de câini fără stăpân este recomandată inclusiv de către Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor (OIE), prin art. 7.7.6. din capitolul 7.7 al Codului Terestru, capitol intitulat ,,controlul populatiei de câini fără stăpân”, a declarat deputatul PSD de Olt, Emil Albotă.
 
 
 
De-a lungul timpului s-a observat că, într-adevăr, un rol deosebit de important in controlul populaţiei de câini fără stăpân il constituie sterilizarea câinilor cu stăpân de rasă comună, consecința directă fiind reprezentată de reducerea semnificativă a numărului de câini, precum şi a ratei de abandon.
 
”Prin urmare, este oportună implicarea autorităților publice locale în vederea subvenționării activităţilor de sterilizare a câinilor cu stăpân, fiind cea mai eficientă modalitate pentru soluţionarea fenomenului câinilor fără stăpân. Şi, întrucât fenomenul câinilor fără stăpân reprezintă o preocupare a societăţii civile in ansamblul ei, proiectul de act normativ propune şi o implicare activă a asociaţiilor şi fundațiilor în activităţile de sterilizare a câinilor cu stăpân, acestora putându-le fi incredințate respectivele activități.
Având în vedere că sursa principală generatoare de câini fără stăpân o reprezintă mediul rural, corelat cu faptul că cea mai mare parte a primariilor de comune, in urma propriilor analize amănunțite costuri/beneficii, au considerat dificil de suportat investițiile pentru aplicarea programelor prevăzute de legislatia in vigoare, devine imperios necesară crearea cadrului legal care să permită implicarea şi a consiliilor județene in organizarea şi finantarea din bugetul propriu a campaniilor de sterilizare a câinilor cu stăpân ce aparţin rasei comune sau a metişilor acestora aflaţi pe raza judeţului.
 
Precizez că unele consilii judeţene au transmis solicitări către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranta Alimentelor in vederea modificarii și completarii Ordonantei de urgenţă a Guvernului nr. 155/2001, cu modificările şi completările ulterioare, astfel încât să fie reglementat cadrul legal care să le permită să organizeze, din bugetul propriu, campanii de sterilizare a câinilor cu stăpân ce aparţin rasei comune sau a metişilor acestora. Totodată, acestea şi-au argumentat solicitările, arătând că, cele mai multe consilii locale, nu dispun de resursele bugetare necesare realizării campaniilor de sterilizare Discuțiile cu societatea civilă care activează în domeniu, precum şi propuneri ale Colegiului Medicilor Veterinari din România au vizat necesitatea subvenționării atât a identificării şi înregistrării câinilor, precum şi a sterilizarii câinilor de rasă comună. În această situaţie, în timp, s-ar diminua numărul de câini şi ar scădea numărul de animale abandonate. Astfel, prezentul proiect de act normativ propune reglementarea unor aspecte necesare gestionārii situației câinilor fără stăpân”, a mai spus parlamentarul oltean, Emil Albotă.
 
 
Prin modificările și completările aduse, se acordă posibilitatea consiliilor județene de a asigura, din fonduri proprii, subventionarea manoperelor de sterilizare a câinilor cu stăpân ce aparţin rasei comune sau a metişilor acestora aflati pe raza unităţilor administrativ-teritoriale pe care le gestioneaza, iar această responsabilitate să nu mai fie exclusiv a consiliilor locale, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.
 
Pentru a fi în acord cu Decizia Curții Constituționale nr. 1/2012, care, invocând o decizie anterioara a Curţii Europene a Drepturilor Omului, s-a pronunţat în favoarea implicării active a asociatiilor si fundațiilor in vederea rezolvării situaţiei câinilor fără stăpân, propunerea legislativă prevede pentru consiliile locale, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi pentru consiliile judetene posibilitatea incredinţării acţiunilor de sterilizare gratuită către asociaţii/fundații care desfăşoară activităţi in domeniul protecției animalelor şi dispun de suportul logistic necesar realizării acestor activitāti.
De asemenea, prin modificarea art. 13* din Ordonanța de urgenta a Guvernului nr. 155/2001, cu modificarile si completările ulterioare, se realizeaza corelarea prevederilor acestui act normativ cu cele ale Regulamentului delegat (UE) 2020/689 al Comisiei din 17 decembrie 2019 de completare a Regulamentului (UE) 2016/429 al Parlamentului European și al Consiliului in ceea ce priveste normele privind supravegherea, programele de eradicare şi statutul de indemn de boala pentru anumite boli listate şi emergente.
Neadoptarea cadrului legislativ propus este de naturăa favoriza răspândirea la animale, precum şi transmiterea la om a zoonozelor specifice câinilor, ceea ce va periclita in mod grav sănătatea publică şi a animalelor. 
 
 
………………..
 

Deputatul Emil Albotă: ”Principiul după care se ghidează PSD este cel al solidarității sociale”

 

 
Deputatul social- democrat de Olt, Emil Albotă, a discutat, în cadrul unei emisiuni tv de la postul local de televiziune, OltTV, despre câteva puncte esențiale de pe agenda publică, exprimându-și în cele mai multe cazuri, opinia personală.
 
 
Parlamentarul oltean a susținut că impozitul progresiv reprezintă o viziune diferită de la stânga la dreapta pe eșichierul politic, dar pe care PSD îl susține, asemenea altor democrații puternice din Europa:
”Principiul după care se ghidează PSD este cel al solidarității sociale. Dacă privim în ansamblu, observăm că puterea economică este concertată în mâna a puțini oameni, care ar trebui să întoarcă din ceea ce au comunității în care au reușit să aibă succes și să devină prosperi.
În momentul de față, este doar o temă de dezbatere. Ne dorim o dezbatere corectă, coerentă cu toate forțele politice, iar concluzia să fie una benefică pentru toate categoriile sociale”.
 
În opinia deputatului Emil Albotă, creșterea salariului în agricultură, se poate realiza ”printr-un model de salarizare motivațională pentru cei care lucrează în agricultură și industria alimentară, model pe care l-am adoptat cu succes și în construcții și s-a dovedit a fi generator de forță de muncă și profit.
Salariul minim 𝐝𝐞 𝟑𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 în agricultură și industria alimentară, coroborat cu o primă de 10% din valoarea produsului daca se vinde pe piața romanescă , sunt măsuri concrete, care preîntâmpină o posibilă criză alimentară și încurajează producătorii să vândă în România”.
 
Despre voucherele 𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞𝐥𝐞 𝐚𝐟𝐥𝐚𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐝𝐢𝐟𝐢𝐜𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭𝐞, Emil Albotă a spus că ”acestea au o valoare nominală de 250 lei și vor fi alocate o dată la două luni, prin programul guvernamental „Sprijin pentru România”.
Reprezintă o măsură insuficientă, dar care vine să compenseze din creșterea prețurilor la produsele de bază”.
 
………………..
 
 

”Inflația este influenţată în continuare de preţul de la energie”

 

 

Biroul Permanent Național al Partidului Social Democrat s-a reunit luni, 16 mai 2022, la sediul central al PSD. După ședință, social- democrații, au declarat că inflația a crescut și că poate să mai scadă după măsurile luate de Ministerul Energiei.

 

”Așa cum a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, care e și președintele Camerei Deputaților, inflaţia, care a ajuns la 42%, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică (INS), este influenţată, în continuare, de preţul de la energie. Și aceasta pentru că nu s-a reuşit companiile să închidă toate compensările. Dacă Ministerul Energiei închide acest capitol cu compensările pe energie, este posibil ca inflaţia să mai scadă, urmând apoi să facem faţă inflaţiei care vine din zona euro”, a declarat secretarul general al PSD, Paul Stănescu.

 
…………………………

Paul Stănescu: ”Au fost plantați peste 140.000 de puieți în cadrul proiectului PSD „Pentru o Românie verde”!”

 

 

Partidul Social Democrat a demarat, la începutul lunii martie, o amplă campanie de împădurire la nivel național, în parteneriat cu Romsilva, prin care și-a propus plantarea a minimum 500.000 de arbori în întreaga țară.

 

”Până în prezent, în cadrul acțiunii de plantare în care s-au implicat peste 6.400 de membri ai Partidului Social Democrat din toate județele țării, alături de voluntari, au fost plantați peste 140.000 de puieți de arbori și pomi fructiferi, pe terenuri defrișate și cu sol instabil, ce poate genera alunecări de teren, zone pregătite pentru împădurire, dar și în zonele urbane: parcuri, grădini publice sau private, aliniament stradal. În parteneriat cu specialiștii Romsilva și autoritățile locale vom continua îngrijirea și monitorizarea puieților plantați, pentru a ne asigura că vor prinde rădăcini și vor ajunge la maturitate”, a declarat senatorul de Olt, Paul Stănescu, secretarul general al PSD.

Proiectul PSD „Pentru o Românie Verde” continuă și în perioada următoare și va fi reluat în toamnă, când arborii ies din starea de vegetație.

Social- democrații îi așteaptă să le fie alături pe toți cei care vor să se implice în creșterea suprafețelor împădurite și asigurarea unui mediu mai curat în  toate comunitățile locale rurale și urbane din România.

Tot „Pentru o Românie verde” au fost plantați și la Slatina peste 2000 de puieți de salcâm, împădurind o suprafață de cca. 0,5 ha, în zona adăpostului de câini de la Sărăcești, acțiune la care a fost prezent și ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

…………….

De ”Luna Pădurii”, deputatul Albotă și ministrul Chesnoiu au plantat puieți de salcâm, la Slatina

 

 

 

 
 
La începutul lunii în curs, social-democrații olteni au împădurit o suprafață de cca. 0,5 ha, în zona adăpostului de câini de la Sărăcești. Peste 200 de membri social-democrați s-au bucurat de vremea frumoasă de afară și au plantat 2000 de puieți de salcâm.
 
 
 
 
 
 
Acțiunea care s-a desfășurat sub sloganul ”PSD pentru o Românie Verde” este dedicată ”Lunii_Pădurii” și face parte dintr-o campanie amplă a Partidului_Social_Democrat de plantare a peste 500.000 de puieți în toata tara.
 
 
 
Alături de tinerii, femeile și seniorii social-democrați olteni, au participat Adrian Chesnoiu, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Marius Oprescu, președintele PSD Olt, Emil Moț, președintele executiv al PSD Olt,  deputații Emil Albotă,  Florin Barbu, Cătălin Grecu, senatorul Siminica Mirea, vicepreședintele CJ Olt, Virgil Delureanu și viceprimarul Slatinei, Alex Berechet.
 
„E o campanie începută de PSD la nivel naţional, „PSD pentru o Românie verde”.  Am plantat 2.000 de puieţi aici, pe o jumătate de hectar, teren pus la dispoziţie de Primăria Slatina, iar puieţii au fost puşi la dispoziţie de către Romsilva. E o campanie amplă, după toată această perioadă de despădurire în România, încercăm să fim proactivi, să fim alături de mediu şi să creăm o zonă în care ulterior să putem să venim să ne relaxăm”, a declarat președintele CJ Olt, Marius Oprescu.
 
 
 
”Ne dorim un mediu mai curat, mai puțin poluat, iar astfel de evenimente să se desfășoare cel puțin de două ori pe an și să fie un imbold pentru toți cei care își doresc pentru generațiile actuale și viitoare să fie mai aproape de natură și să se bucure de frumusețea și liniștea pe care ți le oferă”,  a spus deputatul Emil Albotă.
 
 
 
„Pădurea Strehareți unde am fost obișnuiți de o viață să mergem, să ne petrecem timpul liber, este o zonă foarte importantă pentru slătineni. Primăria Slatin a început să facă reabilitare pe tot ce înseamnă Pădurea Strehareți, se lucrează la amenajarea de piste de biciclete, piste de alergat și refacerea carosabilului, pentru că vrem să dăm din nou locul meritat pe care îl avea înainte. Vrem să refacem acolo acel colț de rai care înseamnă Pădurea Strehareți”,a afirmat primarul Slatinei, Emil Moț.
 
 
 
„Mă bucur foarte mult că organizaţia PSD Olt, condusă de preşedintele Marius Oprescu, s-a mobilizat. Am plantat  peste 2.000 de puieţi de salcâm pe un teren pus la dispoziţie de Primăria Slatina. Domnnul primar Emil Moţ este un susţinător al unor astfel de acţiuni şi al creării biodiversităţii. Până la urmă este vorba și de punerea în valoare a unor suprafeţe de teren care stăteau neproductive. Practic, prin această plantare de astăzi se creează o barieră naturală pentru a împiedica praful să ajungă la locuitorii din zona adiacentă a municipiului Slatina”, a precizat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.
 
…………….
 

Comisarul șef Cristian Rădoi, în conducerea Poliției Române

 

 
 
Comisarul șef Cristian Rădoi a fost până acum o săptămână adjunct al Inspectoratului de Poliție al județului Olt, când i s-a încheiat împuternicirea pe post, mandatul său începând în martie 2020.
Fiind polițist încă din anul 1993, Cristi Rădoi a lucrat și în cadrul Serviciului Poliției Rutiere Olt, iar din anul 2013 a lucrat în cadrul Serviciului Județean Anticorupție Olt al Direcției Generale Anticorupție, de unde a plecat în funcția de adjunct al IPJ Olt.
Acesta a fost împuternicit acum două zile, pentru o perioadă de trei luni, în conducerea Direcției Ordine Publică, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
 
 

…………….

 

Deputatul PSD Emil Albotă: ”Începem, treptat, să revenim la viața de dinaintea pandemiei!”

 

 

 

 
Mai multe restricții impuse din cauza pandemiei de Covid-19 au fost ridicate, după ce s-a înregistrat o scădere constantă a tuturor indicatorilor privind această pandemie (rata de pozitivare de 15% din totalul testelor efectuate zilnic, trend descendent al numărului deceselor, scăderea numărului de cazuri ale persoanelor internate la ATI).
 
 

 

”Primăvara vine cu vești bune și începem, treptat, să revenim la viața de dinaintea pandemiei.
 Ministrul social democrat al Sănătății, Alexandru Rafila, a propus măsuri de relaxare, care permit ridicarea stării de alertă, din noaptea de 8 martie, și anume: accesul fără certificat verde în mall-uri, hoteluri, pensiuni, restaurante, instituții; creșterea limitei la 50% din capacitatea spațiului la spectacole, concerte, cinema, săli de sport, piscine; fără mască în exterior, dar necesară în spații publice închise; evenimente private fără limită de participanți.”, a precizat deputatul PSD de Olt, Emil Albotă. 
 
 Parlamentarul oltean susține că măsurile sunt posibile ca urmare a gestionării coerente a ultimului val al pandemiei, de către Alexandru Rafila, ”un ministru care deține expertiza necesară pentru luarea unor măsuri logice, în funcție de evoluția pandemiei”.
 ”În tot acest timp, au fost deschise centrele de evaluare rapidă pentru cazurile de covid ușoare și medii, descongestionând mult unitățile sanitare și facilitând accesul la sănătate pacienților care suferă de alte patologii, antiviralele au fost, fără probleme, la dispoziția cetățenilor, testarea s-a făcut la scară largă fiind accesibilă, în primul rând, în școli, la cabinetele medicilor de familie, farmacii.
În aceste condiții, ridicarea restricțiilor era previzibilă și așteptată de către toată lumea.”, a declarat Emil Albotă.
 
 
Tânărul parlamentar susține că fiecare dintre noi trebuie să fim responsabili, pentru a evita un nou val pandemic, și pentru a ne putea întoarce la normalitate, la starea dinaintea pandemiei:
”Rămân, însă, prudența și responsabilitatea individuală, pentru a evita un nou val.
 Doi ani de pandemie au însemnat pierderi enorme în toate aspectele vieții sociale și economice. Educația, sistemul sanitar, dar mai ales sectorul economic și, nu în ultimul rând, viața socială a fiecăruia dintre noi, s-au confruntat cu provocări teribile.
E timpul să căpătăm încredere și speranța revenirii la ”starea de normalitate”.”
 
 
 
 
 
 
 
………………………..
 

Deputatul Emil Albotă: ”Principala noastră grijă din acest moment este protejarea nivelului de trai al românilor și susținerea economiei”

 

Măsurile luate împotriva Federației Ruse, ca urmare a invadării Ucrainei și declanșării războiului în urma căruia milioane de oameni au de suferit, afectează economiile multor țări, printre care și pe aceea a României. Creșterea prețului carburanților și a utilităților au condus la creșterea tuturor prețurilor. 

Partidul Social Democrat este preocupat de protejarea populației și a companiilor de efectele creșterilor de prețuri la energie și combustibil.

 

 

Despre toate aceste lucruri deputatul PSD de Olt, Emil Albotă, a declarat:

”PSD susține inițiativa ministrului Finanțelor de a solicita, la nivel european, importante resurse financiare pentru protejarea populației și firmelor românești de efectele crizei din Ucraina. PSD solicită ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene să redacteze urgent actele necesare care trebuie transmise Comisiei Europene.

 PSD susține demersul ministrului Finanțelor, Adrian Câciu, care a solicitat în cadrul reuniunii Consiliului Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN) desfășurată la Bruxelles, folosirea unor instrumente financiare pentru a combate efectele economice ca urmare a crizei din Ucraina, în scopul protejării companiilor locale și a locurilor de muncă.

Concret, ministrul PSD a solicitat o mai mare flexibilitate în folosirea fondurilor existente din exercițiul financiar 2014-2020, restructurarea unor mecanisme de finanțare, cum este de exemplu SURE, dar și pentru găsirea unor noi modalități pentru finanțarea investițiilor în economia românească.

În plus, ministrul Adrian Câciu a cerut și extinderea cadrului temporar pentru ajutoare de stat, în condițiile în care este necesar spațiu fiscal suplimentar pentru susținerea economiei și cetățenilor, în vederea gestionării creșterii prețurilor și a inflației.

Totodată, PSD consideră că este imperios ca ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, să formalizeze rapid demersul ministrului Finanțelor și să redacteze actele necesare care trebuie transmise Comisiei Europene.

Menționăm că această inițiativă a ministrului Finanțelor confirmă strategia PSD din ultimele săptămâni. PSD consideră că prioritatea actualei Coaliții este protejarea populației și a companiilor de efectele creșterilor de prețuri la energie și combustibil – probleme care se suprapun peste sincopele apărute în lanțurile de aprovizionare.

În viziunea PSD, politicile fiscal-bugetare trebuie adaptate noilor condiții, iar principala noastră grijă din acest moment este protejarea nivelului de trai al românilor și susținerea economiei.

PSD consideră că România demonstrează zi de zi că își respectă toate angajamentele asumate pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina.

De aceea, credem că este perfect justificată decizia ministrul Finanțelor,  Adrian Câciu, de a cere la nivel european identificarea unor noi măsuri de finanțare pentru gestionarea fluxului de refugiați, pentru integrarea acestora pe piața muncii și pentru a le permite accesul la educație și sănătate.”

 
 
 
………………………….
 
 

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu: ”Anul acesta lansăm programul pentru cultura cartofului și programul pentru struguri de masă”

 

Deputatul PSD, Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat duminică, 06 februarie 2022 că pe lângă cele trei programe care au fost aprobate săptămâna trecută în ședința de Guvern, programul Tomata, programul Usturoiul și programul pentru susținerea accizei la motorină „anul acesta, în materie de zonă vegetală, lansăm două programe noi pe care le-am prins în bugetul de stat, programul pentru cultura cartofului și programul pentru struguri de masă”.

„Anul acesta, în materie de zonă vegetală, lansăm două programe noi pe care le-am prins în bugetul de stat, programul pentru cultura cartofului și programul pentru struguri de masă. (…)

 

 

La cartofi, deși producem mult, lipsa depozitelor în care să menținem o perioadă mai lungă de timp cartoful pe care îl putem folosi pe perioada iernii a condus la o producție destul de importantă, dar care se vinde la un preț nesustenabil pentru fermieri, iar prin acest program venim să îi susținem în continuare și să aibă încredere să producă, pentru că din PNS viitor am alocat o sumă de 30 de milioane de euro special pentru creare de unități de depozitare, astfel încât în următorii doi ani să putem reduce nivelul importurilor de cartof în țară.

La strugure de masă nu mai vorbim, avem producție excepțională de struguri, îl transformăm în vin, suntem lideri în Europa la producția de vin și exportăm deja aproape în întreaga lume. Avem cel mai mare producător de vinuri în România, calitatea românească a vinului este recunoscută peste tot, au apărut și cramele mici, extrem de importante pe piață, dar aici vorbim de strugure de masă, pentru că românii trebuie să cumpere struguri de masă produși în România și cu acest program pentru care am alocat 15 milioane de lei trebuie să venim în sprijinirea fermierilor care pot produce struguri de masă, să îi pună la dispoziția românilor”, a spus Adrian Chesnoiu, într-o conferință de presă susținută la sediul central al PSD.

………………………….
 

Emil Albotă: ”Facturi mai mici la energie și gaze, de la 1 februarie”

 

Premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat luni seara, după ședința coaliției de guvernare, că prețul la energie electrică și gaze va scădea, concomitent că creșterea limitei de consum, măsuri care se vor aplica începând cu data de 1 februarie. Totodată, liderii coaliției au decis ca TVA-ul de 19% să nu se reducă la 5%, așa cum a cerut PSD și cum a anunțat premierul pentru data de 1 aprilie.

În acest context, deputatul de Olt, Emil Albotă a declarat că vom avea facturi mai mici la energie și gaze, de la 1 februarie, deoarece PSD este singurul partid care a realizat un pachet de măsuri viabile menite să reducă facturile uriașe la energie și gaze. 

„Peste 90% din consumatorii casnici, Școli, Spitale, Biserici, IMM-uri, Industria alimentară, ONG-uri vor primi facturi mai mici la energie electrică, plătind prețul dinaintea liberalizării haotice făcută de dreapta, prin reducerea plafonării tarifelor și creșterea volumelor lunare de consum.

Peste 90% din consumatorii casnici, școli, spitale, biserici, IMM-uri, industria alimentară, ONG-uri vor primi facturi mai mici la gaze, prin scăderea plafonului de la 0,37 la 0,31 lei pe kWh, creșterea consumului compensat și aplicarea unui discount de 40%.

Peste un milion de facturi emise greșit, care au produs fibrilații și griji în plus românilor, vor fi stornate și retrimise, fără ca oamenii să suporte penalități sau să fie debranșați.

În plin val 5 al pandemiei era inadmisibil ca un Spital să funcționeze cu mai puțină căldură sau fără curent, de frica plății facturilor la utilități.

În plină criză economică, era nefiresc să sufoci IMM-urile cu plăți și mai mari, după ce au făcut eforturi uriașe, în acești doi ani, să-și păstreze angajații.

În plină iarnă, nu poți să le ceri oamenilor să stea pe întuneric sau în frig, pentru a face economie la curent sau la gaze.

PSD a propus, Coaliția a agreat și măsurile vor fi aplicate de la 1 februarie”, a declarat deputatul PSD Emil Albotă.

Despre plafoanele stabilite la gaz și energie electrică premierul Nicolae Ciucă a afirmat:

„Am reuşit să ajungem la un acord astfel încât la energie plafonul să scadă de la 1 leu la 0,8 lei per KW. De asemenea, limita consumului să crească de la 300 de KW la 500 de KW pentru care se calculează acest preţ. Practic, reiese o compensare de 0,291 lei per KW, ceea ce va însemna că la consumator se vor percepe 0,68 bani pe KW. 

Pentru IMM, pentru consumatorii mari, non casnici, va fi plafonat preţul la 1 leu pe KW.

 La gaz plafonul va scădea de la 0,37 la 0,31 lei pe KW, iar limita de consum pentru cinci luni de zile va creşte de la 1.000 la 1.500 de KW. De asemenea, se va aplica un discount de 40%, de la 33 la 40%, asigurându-se astfel un preţ de 0,221 lei per KW.

 Pentru IMM-uri, şcoli, spitale, biserici, industria alimentară se va asigura un preţ de 0,37 lei per KW”.

În ceea ce privește facturile emise greşit, peste un milion la număr, premierul a declarat că s-a decis ca acestea să fie stornate şi retrimise fără ca oamenii să fie debranşaţi sau să plătească penalităţi. Totodată, acesta a spus că va exista şi o discuţie cu furnizorii şi cu distribuitorii şi, în funcţie de această întâlnire, vor fi stabilite şi celelalte elemente de detaliu tehnic care vor fi cuprinse în Ordonanţa Guvernului, act normativ ce va fi promovat, probabil, săptămâna viitoare.

 
 
…………………………
 

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, va relua investițiile în irigații

 

 

 

După Revoluție, sistemul de irigații din țara noastră a fost distrus, devastat în mare parte de oameni dornici să pună mâna pe câte un motor sau o bucată de fier, în puține locuri din țară funcționând câțiva ani, până când oamenii nu și-au mai putut permite să plătească, deși s-a încercat și subvenționarea acestor costuri de către stat.
Preponderent agrară, țara noastră are nevoie ca de aer de un sistem de irigații funcțional.

 

În Bugetul pentru anul viitor au fost alocați mai mulți banii pentru Agricultură decât pentru Bugetul pe anul acesta, lucru ce va permite dezvoltarea agriculturii și satului românesc, inclusiv reluarea investițiilor în sistemul național de irigații.

”Avem bani mai mulți pentru Agricultură! 24.6 miliarde de lei avem la dispoziție în bugetul anului 2022, pentru dezvoltarea agriculturii și satului românesc, o creștere de aproape 4% față de anul acesta.
Mă bucur că am obținut o majorare substanțială, de peste 41%, a fondurilor pentru subvențiile acordate fermierilor. Astfel, cei care muncesc de dimineață până seara pentru a produce hrană de calitate vor beneficia de ajutorul de care au nevoie.
Reluăm investițiile pentru reabilitarea Infrastructurii Principale de Irigații. Avem fonduri, atât pentru livrarea gratuită a apei până la stațiile de punere sub presiune, cât și pentru susținerea unei cote de până la 50% din costurile cu energia electrică utilizată pentru irigații.”, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

 

Ministrul Adrian Chesnoiu susține că se va preocupa permanent ca plățile beneficiarilor de sprijin pentru investițiile în sectorul vegetal, în zootehnie sau sectoare agricole să fie făcute la timp. De asemenea, ministrul Agriculturii susține că se vor relua câteva programe mai vechi, printre care și programul ”Tomata”.

”Am prevăzut fondurile necesare și pentru operaționalizarea programelor de susținere a crescătorilor de suine și de păsări, pentru reproducție și pentru relansarea programului Tomata, programe complet uitate în ultimii ani.
Mă voi asigura că banii vor intra la timp în conturile beneficiarilor, indiferent că vorbim despre sprijinul oferit în zootehnie, în sectorul vegetal, în apicultură sau pentru stimularea angajării tinerilor în agricultură!”, a precizat ministrul Adrian Ionuț Chesnoiu.

…………………………

Oltul are ministru: Adrian Ionuț Chesnoiu !

 
Județul Olt are reprezentare în Guvernul României în persoana deputatului PSD Olt, Adrian Chesnoiu, – de astăzi Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, un portofoliu cheie, cu rol strategic în redresarea economică a României.
 
 
”Această numire este dovada recunoașterii rezultatelor politice ale organizației noastre și a pregătirii profesionale a echipei Partidului Social Democrat, care reprezintă Oltul în Parlamentul României. 
Avem încredere în seriozitatea, determinarea și vasta sa experiență, știm că va face o figură frumoasă și va valorifica potențialul în acest domeniu, care reprezintă o prioritate în  Programul de guvernare al PSD. 
 
 
 De asemenea, județul Olt are și președintele Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie Alimentară și Servicii specifice, în persoana lui Florin Barbu – deputat PSD Olt, cu experiență în îmbunătățiri funciare.
 
 
 
 
Se creează astfel o echipă redutabilă, care a demonstrat în domeniul Agriculturii și care poate oferi încredere, predictibilitate și investiții considerabile în acest sector.”, precizează purtătorii de cuvânt ai organizatiei social democrate oltene.

…………………………

Un oltean desemnat premier al României

 

 

Generalul Nicolae Ciucă a fost desemnat de către președintele țării Klaus Iohannis ca premier care are în atribuțiuni formare unui nou guvern. Acesta este propunerea Partidului Național Liberal, care vine ca a doua propunere, după aceea a USR-ului, în persoana lui Dacian Cioloș, guvern care nu a obținut votul în Parlament.

Dacă nici Guvernul Ciucă nu va fi validat de către Parlament, președintele va trebui să dizolve Parlamentul și se va ajunge la alegeri anticipate.

Nicolae Ciucă este oltean, el s-a născut la 7 februarie 1967 în localitatea Pleniţa, judeţul Dolj. A absolvit cursurile Liceului Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova (în 1985), şi Şcoala Militară de Ofiţeri Activi “Nicolae Bălcescu” de la Sibiu (în 1988).

………………………….

Paul Stănescu spune că PSD dorește alegeri anticipate

 

 

După căderea Guvernului Cîțu, se așteaptă formarea unui nou guvern, perioada de interimat fiind asigurată tot de Guvernul Cîțu, până la învestirea noului guvern. 

Luând în calcul că moțiunea de cenzură depusă de PSD pentru căderea Guvernului Cîțu a fost votată și de parlamentari ai USR, este greu de crezut că va mai fi refăcută coaliția de guvernare alcătuită din PNL, USR-PLUS și UDMR, prin urmare că va mai fi votat cu ușurință un nou guvern.

Din acest motiv, dar și din cauza modului dezastruos în care a condus țara și a gestionat pandemia guvernarea de dreapta, Partidul Social Democrat clamează alegerile anticipate.

Senatorul de Olt, Paul Stănescu, secretarul general al PSD, susține că acestea se pot organiza, dacă există dorință politică pentru stabilizarea scenei politice. 

 

 

”     Alegeri anticipate! Se poate!

                     Președintele Iohannis susține în mod ipocrit că alegerile anticipate sunt imposibil de organizat. Că nu ne dă voie Constituția. Însă, în ianuarie 2020 el împreună cu tovarășul de drum, Orban, își doreau alegeri anticipate odată cu cele locale. Motivul? Nu aveau o majoritate parlamentară. Au renunțat la demers pentru că începuse pandemia și trebuiau să se prefacă că gestionează criza. Pentru că, în realitate, au gestionat doar interesele lor politice și financiare. Spitalele sunt astăzi sufocate de iresponsabilitatea liberală, iar oamenii mor cu zile. 

                     Liberalii sunt, în acest moment, lipsiți din nou de o  majoritate parlamentară. Dar, ce să vezi, anticipatele  nu mai sunt pe placul lui Iohannis. Pentru că PNL-ul nu mai este în grațiile electoratului. Românii și-au dat seama că sunt fanfaroni și ipocriți, iar toate guvernele lui au eșuat. Superman Cîțu e căzut în cap.

                     Anticipatele se pot face! Dacă există voință politică să clarificăm și să stabilizăm scena politică, calendarul poate fi stabilit. Însă dacă președintele preferă să sacrifice țara, decât să le ofere românilor șansa de a judeca performanța partidelor, atunci înseamnă că s-a rupt total de realitate.

                     Iohannis este obligat să pună umărul la declanșarea alegerilor anticipate, altfel va deveni cu acte în regulă groparul României. Pentru că dacă menținem actuala matematică parlamentară vom trăi într-o criză politică perpetuă.”, a declarat secretarul general al PSD, Paul Stănescu.

……………………………

 

Ambasadorul Republicii franceze în România, Excelența Sa, doamna Laurence Auer, în vizită în Olt

 

 

 

Conducerea Consiliului Județean Olt reprezentată de Marius Oprescu, președinte, și Virgil Delureanu, vicepreședinte, a primit, astăzi, vizita oficială a Excelenței sale, doamna Laurence Auer, Ambasadorul Republicii franceze în România, însoțită de o delegație importantă reprezentată de Pierre Lignot, consilier economic, Paul Mainguet, responsabil cu studiile economice, François Matraire, directorul biroului Business France România și Camille Delgado-Lallier, adjunct al serviciului economic București.

 

Au fost prezenți la întâlnire și primarul municipiului Slatina, Emil Moț, prefectul județului Olt, Florin Homorean, Marian Năstase- președinte și membru non-executiv al Consiliului de Administrație ALRO, Gheorghe Dobra- Director General al aceleiași companii și Nicolas Duiliu ZamfirescoPreședinte – DZ Consulting.

Evenimentul s-a dovedit o reală întâlnire de lucru în cadrul căreia s-au discutat direcții și oportunități de dezvoltare pentru comunitățile și companiile locale. În plus, s-a subliniat importanța cooperării dintre Franța și România, instituția noastră primind, din partea doamnei ambasador, promisiunea certă de reluare a relațiilor de înfrățire cu departamentele franceze în domeniul agricol, cultural, agro-turistic sau formare profesională.

 

 

 

 

 

 

 

Președintele Consiliului Județean Olt a deschis această întâlnire subliniind însemnătatea vizitei primite și acoperind o gamă largă de subiecte precum accesarea fondurilor europene, importanța unei platforme industriale puternice de care se bucură județul Olt, dar și necesitatea cooperării între localitățile județului Olt și departamentele franceze.

 

 

……………………

PSD strânge semnături pentru plafonarea prețurilor la gaze și energie

 

 

 

PSD Olt a demarat o campanie de strângeri de semnături pentru susținerea proiectului de lege propus de Partidul Social Democrat privind plafonarea prețurilor la electricitate și gaze.
 
Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, alături de vicepreședintele CJ Olt Virgil Delureanu, primarul municipiului Slatina, Emil Moț, primarul orașului Balș, Cătălin Rotea, și deputații social democrați din județul nostru (printre care Marius Iancu, Emil Albota, Florin Barbu),  au semnat pentru plafonarea prețurilor și i-a îndemnat pe olteni să susțină acest demers.
”În plină explozie a prețurilor, în condițiile unei creșteri galopante a inflației, a înghețării veniturilor și în plină criză sanitară, nu putem lăsa la voia întâmplării dublarea facturilor la gaze și energie. În acest context dificil, trebuie să spunem STOP scumpirilor la electricitate și gaz, ca o măsură de protecție a milioane de familii, care ar deveni și mai vulnerabile în urma acestui nou val uriaș de scumpiri.
Așadar, am semnat pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze și îi invit și pe olteni să susțină acest demers fie online la https://www.psd.ro/plafonare-preturi-energie/, fie la sediile PSD din județ. ”, a declarat președintele PSD Olt, Marius Oprescu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

……………………

 

 

Conferința internațională “Valorile europene în regiunile din România

 

Care este viitorul regiunilor din România? Care sunt direcțiile UE în ceea ce privește oportunitățile de finanțare din fonduri europene pentru dezvoltare regională în perioada 2021-2027?Ce pot face autoritățile publice locale pentru creșterea calității vieții locuitorilor lor?

 

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care vom încerca să generăm răspunsuri în 28 septembrie, începând cu ora 10:00, în cadrul conferinței internaționale “Valorile europene în regiunile din România“, organizată de Asociația Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România – ROREG.

 

Conferința deschide seria de evenimente dedicate schimbului de experiență și expertiză la nivelul autorităților publice din România, astfel încât orașele să facă față provocărilor și oportunităților într-un mod strategic, sustenabil și în beneficiul cetățenilor.

 

Din partea Comisiei Europene va participa doamna Elisa FERREIRA, Comisar European pentru Coeziune și Reforme. Conferința reunește numeroși experți internaționali ai Comisiei Europene, Băncii Mondiale și experți naționali din partea Agențiilor pentru Dezvoltare Regională, Ministerului Investițiilor și Fondurilor Europene, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

 

Programul conferinței cuprinde prezentări, dezbateri și 4sesiunitematice: Regiuni verzi, Instrumente de dezvoltare urbană, Regiuni inovatoare și Dezvoltarea capacității administrative la nivel regional.

Agenda completă a conferinței, care include și invitații prezenți la eveniment, poate fi consultată aici:https://www.roreg.eu/assets/files/downloads/agenda_28-09.pdf.

 

Conferința se adresează factorilor de decizie și personalului tehnic care gestionează și implementează proiecte finanțate prin fonduri europene, din cadrul autorităților publice locale. Totodată,participarea este deschisă tuturor persoanelor interesate de tematicile discutate, care doresc să asculte, să găsească inspirație și să interacționeze cu experții invitați.

 

Conferința se va desfășura online, pe platforma MyConnector.Participarea este gratuită, însă este necesară înscrierea aici: https://bit.ly/39o1kqD.

Evenimentul se va desfășura în limbile română și engleză și va beneficia de traducere, acolo unde este cazul.

Pentru informaţii suplimentare, nu ezitați să contactaţi Asociația ROREG: telefon: 0356-829528,e-mail: office@roreg.eu.

 

***

Asociația Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România – Asociația ROREG reprezintă un organism neguvernamental, creat în anul 2005, care reunește cele 8 Agenții pentru Dezvoltare Regională din România. Scopul Asociației ROREG este de a reprezenta interesele membrilor săi la nivel național, cât și la nivel internațional, în vederea sprijinirii dezvoltării lor instituționale și a promovării unei abordări comune și unitare în ceea ce privește dezvoltarea regională și implementarea programelor cu finanțare europeană.

 

Conferința are loc în cadrul proiectului ”Sprijin pentru eficientizarea gestionării și implementării FESI la nivelul autorităților publice locale de la nivelul orașelor, municipiilor și județelor din România”, cofinanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014-2020.

 

 

……………………

”PSD cere Guvernului să nu condiționeze accesul elevilor la procesul de învățământ în funcție de vaccinare”

”Partidul Social democrat cere Guvernului să renunțe la ipoteza în care elevii nevaccinați urmează obligatoriu cursurile online în cazul în care apar cazuri de COVID-19 într-o clasă. O astfel de abordare, enunțată ca scenariu de ministrul Educației, este profund discriminatorie și încalcă dreptul fundamental la educație. Elevii cu vârsta de până la 12 ani nu au opțiunea vaccinării și este evident că scenariul propus de ministrul Educației de școală în regim online este complet inadecvat, în raport cu vârsta și creează segregare, respinsă în mod categoric și de Organizația Mondială a Sănătății.

 

 

Partidul Social Democrat (PSD) solicită miniștrilor Educației și Sănătății să ajungă rapid la un acord cu privire la organizarea testării periodice pentru COVID-19 a elevilor, după modelul practicat în multe state europene.

Este extrem de grav că până în acest moment, cu mai puțin de o lună până la începerea anului școlar, niciunul dintre scenariile enunțate separat de cei doi miniștri nu se referă la testarea elevilor, deși aceasta s-a dovedit o cale eficientă pentru menținerea școlilor deschise și pentru prevenirea focarelor de infecție.”, ne-a informat deputatul PSD de Olt, Emil Albotă.

……………………

Paul Stănescu: ”Abandonați orice speranță, Câțu este în vacanță!”

 

 

Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a declarat că, până aproape de sfârșitul lunii septembrie, premierul Florin Câțu este plecat în campanie electorală pentru alegerile din interiorul PNL, dorindu-și să preia șefia liberalilor. 

 

Stănescu susține că acesta folosește resursele guvernamentale în pelegrinările sale prin țară și că, dacă ar avea măcar o umbră de bun- simț, acesta ar trebui  să-și ia concediu și să delege atribuțiile de premier, pentru a nu implica guvernul în lupta politică. 

 

”Românii nu trebuie să aștepte nimic de la Guvern în următoarele luni. Până pe 25 septembrie Cîțu e plecat în campanie. Se ocupă doar de problemele liberalilor cu carnet de partid. Alegerile zgomotoase din PNL au devenit prioritare, nu guvernarea. Se vede deja mare șef la PNL și l-a și zburat pe anonimul ministru de Finanțe pedelist pentru că n-a umblat la pungă să mituiască primarii liberali.

Dacă mai are vreo urmă de bun simț, premierul Cîțu ar trebui să-și ia concediu până la Congresul PNL. Să-și delege atribuțiile și să nu implice tot guvernul în lupta lui politică. Folosește resursele guvernamentale pentru plimbări pe la congresele filialelor județene ale PNL. Să-și facă campanie pe banii lui, nu pe banii românilor!”, a spus Paul Stănescu.

Senatorul social- democrat a mai zis că în toiul luptei pentru putere din interiorul PNL și a scandalurilor repetate, Cîțu se laudă că face, dar doar se preface.

”Cele mai recente ”reușite” ale lui Cîțu sunt, într-adevăr, fantastice:

1. Ne-a făcut de râs în toată Europa cu Planul Național de Redresare și Reziliență. De bine ce a fost scris, Comisia Europeană nu a considerat că trebuie adoptat acum. Abia la toamnă.

2. A abandonat campania de vaccinare pentru campania internă din PNL. Nu a atins niciun obiectiv stabilit. România este codașă la vaccinare, românii vor avea de suferit din toamnă.

3. A amanetat viitorul românilor. Recent, a împrumutat încă 3 miliarde de euro. România a depășit un prag al datoriei publice de 50% din PIB și merge accelerat spre 55%, efectul previzibil fiind înghețarea tuturor cheltuielilor sociale. Pe ce se duc, însă, toți acești bani?

4. S-a lăudat că avem 7% creștere economică. Dar în buzunarele cui se simte această creștere economică? Dacă economia duduie din nou, de ce nu mărește pensiile și alocațiile?

5. Starea de alertă a fost prelungită, din nou. De ce? Nu s-a lăudat Iohannis că a oprit pandemia?

Guvernarea lui Cîțu vibrează într-adevăr de prostie, incompetență și aroganță liberală”, a afirmat secretarul general al PSD, Paul Stănescu.

……………………

 

Paul Stănescu : ”Redresarea țării înseamnă Câțu- acasă!”

 

 

Senatorul de Olt și secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a transmis un comunicat de presă cu privire la moțiunea de cenzură pe care PSD o va depune penru căderea guvernului liberal condus de Florin Câțu, lucru care îi neliniștește pe cei din PNL.

 

”Moțiunea de cenzură anunțată de PSD provoacă deja frisoane în tabăra puterii, fiindcă guvernarea este măcinată de scandaluri zilnice. Nu toți parlamentarii coaliției majoritare sunt la ordinele lui Orban și Barna. Nu toți sunt atât de cinici încât să privească în ochii celor care i-au votat și să-i anunțe că le-au tăiat toate veniturile”, a precizat Paul Stănescu.

 

Parlamentarul oltean consideră că românii și-au pierdut încrederea în actualul guvern și că moțiunea depusă de PSD va avea o mare susținere publică.

”Moțiunea de cenzură va avea o susținere publică importantă. Sondajele ne arată că românii au din ce în ce mai puțină încredere în acest guvern. România are nevoie de o altă guvernare, care să reflecte cu adevărat preferințele cetățenilor. Nu cred că există vreun motiv serios pentru ca Florin Cîțu să mai fie susținut în funcția de premier. Pentru ce l-ar mai vrea românii în continuare? Să-și bată joc în continuare de copii și pensionari? Să amâne la nesfârșit creșterea alocațiilor, a pensiilor, a salariilor? Să îngroape definitiv campania națională de vaccinare? Să ascundă morții din pandemie, furturile și interesele clientelei? Singurul obiectiv pe care Cîțu îl are acum este să-și cumpere președinția PNL cu banii din buget și din PNRR.

Liberalii și useriștii nu au avut oricum dreptul moral să guverneze, trebuie opriți acum! Moțiunea de cenzură are potențialul de a scăpa țara de molima Dreptei abătute asupra României, cu voie de la Cotroceni.

Vă imaginați cât de penibili au ajuns liberalii? Gașca lui Cîțu îl acuză pe Ludovic Orban, și nu pe nedrept, că a pierdut alegerile parlamentare. În tot acest timp, Cîțu încă mai este premier. Să nu excludem ca parlamentarii lui Orban să-i facă, totuși, o surpriză. Mai ales că veștile pe care le tot aduce acesta din economie, sunt efectiv fantastic de proaste: prețurile explodează, inflația scufundă puterea de cumpărare a românilor, încep disponibilizări masive la stat.

De aceea, Cîțu trebuie trimis urgent acasă – acesta este primul pas pentru un adevărat Plan de Redresare a țării!”, a adăugat secretarul general al PSD, Paul Stănescu.

—————————————-

A intrat în vigoare Legea privind monitorizarea electronică

 

Prin intrarea în vigoare a Legii privind monitorizarea electronică, începând din a doua jumătate a lunii mai, în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale, devin aplicabile o serie de modificări ale prevederilor Codului Penal, Codului de Procedură Penală și ale altor acte normative.

Astfel:

Încălcarea de către persoana aflată în arest la domiciliu a obligaţiei de a nu părăsi imobilul ori nerespectarea de către aceasta a itinerarului sau a condiţiilor de deplasare va constituie infracțiunea de evadare, urmând a se aplica regulile privind concursul de infracțiuni.

Atunci când, cu rea-credinţă, inculpatul încalcă obligaţia de a nu părăsi imobilul ori nu respectă itinerarul sau condiţiile de deplasare, stabilite potrivit legii, organul de supraveghere are dreptul de a-l prinde pe inculpat şi de a-l prezenta de îndată procurorului, în cursul urmăririi penale, judecătorului de cameră preliminară, în procedura de cameră preliminară, sau instanţei de judecată, în cursul judecăţii.

Se va indica în mod expres perioada de timp, precum şi, după caz, locul de muncă, instituţia de învăţământ, unitatea sanitară sau alt loc în care se aprobă deplasarea inculpatului.

În cadrul programului de supraveghere, se va stabili ca, cel puţin o dată la 7 zile calendaristice, persoana aflată sub control judiciar să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa.

Darea în urmărire se va dispune, prin ordin, de Inspectoratul General al Poliţiei Române, dar și de Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau, după caz, de inspectoratul de poliţie judeţean.

După comunicarea măsurii privind arestul la domiciliu, inculpatul are obligaţia de a se deplasa de îndată la imobilul indicat potrivit legii, în vederea executării măsurii.

În vederea verificării situaţiei de fapt, organul de supraveghere are acces, în condiţiile legii, la documente, imagini, înregistrări audiovideo sau orice înscrisuri necesare, deţinute de autorităţile sau instituţiile publice, persoanele juridice ori persoanele fizice.

 

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne au fost luate măsuri pentru instruirea personalului cu privire la aceste modificări legislative, precum și pentru informarea despre noile obligații legale a persoanelor față de care s-a dispus măsura arestului la domiciliu sau a controlului judiciar.

Legea privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale reglementează înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Sistemului informatic de monitorizare electronică (SIME), modul de utilizare a dispozitivelor electronice de supraveghere şi modul de acţiune în situaţia generării unor alerte.

SIME va deveni operațional cel mai târziu la data de 1 martie 2022. Într-o primă etapă, monitorizarea electronică se va aplica în sistem pilot, pentru cazurile de violență domestică în care a fost emis un ordin de protecție.

—————————————-

  Deputatul Emil Albotă de Ziua Femeii: ”La mulți ani și o primăvară însorită!” 

 
 
 
 
Cu prilejul zilei de 8 Martie, social- democrații s-au aflat pe străzile municipiului Slatina și au oferit flori și câte o urare domnișoarelor și doamnelor.
Deputatul Emil Florin Albotă s-a aflat alături de colegii săi parlamentari, deputaţii Marius Iancuși Florin Barbu, de vicepreşedinţii CJ Olt, Virgil Delureanu şi Ionuţ Ivan, precum și de alți membri de partid.
 
”Ca în fiecare an, PSD Olt ține să mulțumească, prin această acțiune femeilor, mamelor și fiicelor noastre.
  De asemenea, și noi, parlamentarii de Olt, suntem alături de organizația care ne-a trimis la București și ținem să mulțumim doamnelor din viața noastră, să le urăm un an de împliniri și sperăm ca acțiunea noastră să le aducă zâmbetul pe buze.
  La mulți ani și o primăvară însorită!”, a declarat deputatul Florin Albotă.
 
 
 
 
 
—————————————-

”DUMNEZEII” JUSTIȚIEI DIN OLT

 

Am evitat cât am putut de mult să scriu despre ceea ce înseamnă justiția și justițiabilii din județul Olt, inclusiv despre procesele de notorietate aflate pe rolul acestor instanțe. Și aceasta pentru că mă aflu într-u proces de partaj de patru ani de zile și am zis ca, nu cumva, printr-o vorbă sau vreun cuvințel să-mi atrag răutăți din partea oamenilor învestiți să facă dreptate. C-adeseori așa se-ntâmplă!

 

Si tot degeaba!

Ca parcă mă judec direct cu ei, nu cu un fost soț agresiv verbal și fizic, turbat de furie, plin de ură și care mi-a ”promis” că mă va distruge, fiindcă are, așa cum mi-a zis, relații sus- puse în instituțiile cheie, inclusiv în cele din Poliție și Justiție, și că a ”încheiat alianțe”.

 

Minciuni și denigrări

Mult timp nu am dat crezare spuselor sale, mai ales că încă îl bănuiesc că a fost ”curios” să vadă cum sunt drogurile, dintre acelea pe care le consuma fiul său, ajuns ulterior divorțului de două ori la închisoare pentru trafic și consum de droguri de mare risc, pe care el, tatăl, i le-a găsit în casă în două rânduri și care pe mine m-au îngrozit. Terifiante au fost și episoadele trăite cu ei înainte de a pleca la părinți, unde m-am autoizolat pentru siguranța proprie, în unul dintre acestea fostul soț fiind acela care a chemat poliția și a spus că fiul său era drogat. Se întâmpla după un Paște, cu câteva zile înainte de nunta fiului cel mic al fratelui său, un nepot prin alianță pe care eu l-am iubit foarte mult. Atunci, fiul fostului soț i-a înnegrit ”frumos” ochiul tatălui său, iar eu ca să îi despart mi-am ”primit” de la amândoi în așa fel încât o săptămână nu am putut să-mi ridic capul de pe pernă, și astfel durerile au fost nu doar fizice, ci și sentimentale, fiindcă mi-am dorit inclusiv să fiu nașa băiatului, ca să nu mai spun că știam că pe mine se va da vina absenței de la minunatul eveniment.

Nu-mi spun povestea vieții, ci punctez niște lucruri aparent neimportante pentru multe persoane.

Dar atât fostul soț, cât și fiul său, consumator de droguri, au afirmat și au scris și pe rețelele de socializare că eu l-am ”băgat” la închisoare pe băiat.

Cu povești din acestea în care să denatureze realitatea s-au prezentat în fața tuturor acelora care mă cunosc și cu care aveam diferite relații (de colegialitate, prietenie, colaborare, etc.), au inventat lucruri și au spus tot felul de mincinuni din dorința de victimizare și de a mă distruge.

Trebuie să recunosc că, prin prisma meseriei, într-un fel, sunt invidioasă pe imaginația fostului soț.

Acesta de la o fărâmă de adevăr a inventat câte o poveste în funcție de relația mea cu o anumită persoană, știind în același timp și cât poate să întindă coarda.

Mi-a distrus relația cu o persoană foarte dragă mie, fosta mea contabilă, pe care am iubit-o ca pe mama mea, căreia i-a inventat și spus bazaconii numai de el gândite. El, care mă păzea cât timp mergeam să-i duc actele contabile și care mă descusea în legătură cu ce am vorbit cu dumneaiei de fiecare dată, căruia eu îi spuneam cât de binecuvântată sunt că o am în viața mea pe această femeie, zicea tot timpul numai vorbe urâte, nedemne și nepotrivite la adresa doamnei contabile, a fiicei acesteia și fiului său deputat.

M-a mâhnit profund faptul că, deși i-am spus doamnei contabile că nu mă mai înțelegeam cu fostul soț (fără să-i dau detalii, fiindcă eu am căutat să ascund tuturor nefericita viață pe care o duceam cu cei doi, tată și fiu!), și de la biroul dânsei am plecat prima dată la părinții mei, deși mă cunoștea de foarte mulți ani, aceasta a crezut minciunile lui, fără să le pună măcar o clipă la îndoială. Eu cu fostul soț nu mai comunicam, eu era ”sclava Izaura”, munceam doar, nici măcar chestiunile de familie nu mai puteau fi discutate, că nu mai aveam cu cine, violența era singura existență sigură din viața noastră.

Se urla, se înjura, se lovea, se alerga pe străzi noaptea…

Nu doar că nu mi-e felul să fiu interesată de viața altora, de bârfe și gelozii de orice fel, dar nici nu exista loc pentru acestea din cauza maximei nebunii…!

De ce spun asta, pe lângă durerea care continuă să existe fiindcă am pierdut pe nedrept pe cineva special din viața mea, pe doamna contabilă Ioana Știrbu, spun pentru că are legătură cu ceea ce a urmat să se desfășoare în procesele mele.

Când am constatat că doamna contabilă a dat crezare fostului soț și când acesta mi-a întins o cursă, bazându-se pe reacția mea la ”elementul surpriză”, atunci când mi-a adus acuze nefondate urlând în fața biroului doamnei contabile, am decis să îmi iau actele contabile de la dumneaei, deși ani la rândul a trebuit să suport comentariile și răutățile fostului soț care spunea mereu, din diverse motive, ca să duc actele altei contabile.

Am revenit la câteva zile, i-am plătit absolut tot, atât cât a spus dânsa că-i datoram, și mi-am luat actele, nu chiar toate, urmând să primesc și contabilitatea în format electronic, promisiune pe care doamna nu și-a respectat-o.

 

Doamna fostă contabilă este mama unui fost și actual deputat, fost președinte de organizație județeană de partid, cu care la alegerile din vara anului 2016 am avut o mică neînțelegere profesională, nimic grav, pe seama căreia fostul meu soț cred că a ”croșetat” minciuni în fața doamnei contabile.

Așa, și?”, s-ar putea spune…

Păi, deputatul este nașul de cununie al avocatului fostului soț, Sorin Paraschiv. Pe care sigur doamna contabilă l-a chemat l-a biroul dânsei și i-a expus ”speța”, așa cum știu sigur și că dânsa i-a dictat fostului soț o plângere pe care a făcut-o la poliție, cum că eu i-aș fi furat fostului soț bani și aur din casă, atunci când am plecat. I-am recunoscut stilul doamnei citind plângerea și, mai ales, știam că se oferise să mă ”învețe” și pe mine să fac o plângere, atunci când i-am spus că nu mă mai înțelegeam cu soțul.

Am înțeles-o, în parte, și am iertat-o, chiar dacă a durut, întrucât m-a și ajutat mult, lucru pentru care speram să mă revanșez cândva!

Dar singurul aur deținut erau câteva bijuterii personale, că ale ”băieților” din familia mea au ajuns la amanet cu mult înainte, din cauza prostiilor fostului fiu, iar banii erau doar cei pentru care eu munceam, adevăr pe care toată lumea îl știa.

Fostul soț nu a încheiat campania de denigrare, acesta ontinuă să arunce cu vorbe murdare la adresa mea, să sune colege de breaslă să le spună ….”diverse”.

A încercat o campanie de denigrare și între membri familiei mele, căutând să ne instige unii împotriva altora, spunând lucruri deloc creștinești despre fratele și sora mea, căutând să creeze probleme între nepoata mea și soțul său, lucruri în urma cărora te întrebi cum de permite Dumnezeu să se întâmple așa ceva. Știind în același timp de cât ajutor a beneficiat din partea părinților mei, a sorei mele și a fratelui meu.

Fostul soț nu a arătat niciun pic de respect relației noastre, anilor petrecuți împreună, faptului că i-am înmormântat creștinește părinții, că i-am crescut copilul pe care nu-l iubea (zicea că nu-i al lui, și-l duceam să-l privescă dormind spunându-i că e un suflet gingaș și nevinovat), nu mi-a respectat familia, sora și fratele, nu a păstrat respect față de nimic! Nu are respect față de el însuși, de fapt!

 

 

Denigrările au fost completate de urmăriri prin Slatina și Caracal, de amenințări de toate felurile, inclusiv cu ”îți iau gâtul ție și familiei tale”!

În privința amenințărilor cineva l-a sfătuit să se oprescă, poate, și în urma plângerilor pe care le-am depus la poliție. Despre felul în care acestea au fost soluționate de către poliție prefer să vorbesc altă dată. Pot spune însă că o distinsă și însărcinată polițistă din Slatina, la mine în casă, a încercat să mă ”fraierească” să semnez un document prin care, indirect, aș fi confirmat că am comis o faptă inventată însă de fostul soț.

 

S-a ”potolit” fostul soț, nu știu pentru cât timp, să tragă de casă la propriu. Adică de cablurile de internet, de televiziune, de plasele de la geamuri, după ce mi-a închis energia electrică de la tabloul de pe casa scării și mi-a umblat la ușa apartamentului, astfel încât a trebuit să schimb de 7 (șapte) ori yala, sperând că nimeni nu mă va crede dacă voi spune așa ceva despre el. Este suficient că știm eu și el!!

 

Caruselul din Justiție

 

Și a început ….”distracția” !

Fostul soț, procesoman în ceea ce mă privește, așa cum se va dovedi până la urmă, mi-a deschis acțiune în instanță pentru un contract pe care l-am încheiat cu societatea mea, pentru închirierea apartamentului din Slatina, pentru a-mi desfășura legal activitatea, pentru a primi corespondența și pentru a suporta firma facturile de utilități. Cu atât mai mult că îmi zisese să mut sediul societății din apartamentul din Caracal, în care eu oricum nu mai aveam acces, cu atât mai mult că relațiile dintre noi erau tensionate.

Acesta s-a declarat a fi prejudiciat, prin existența unei chirii modice, comparativ cu chiriile de pe piața imobiliară, uitând că exact același contract a fost încheiat între el și societatea mea, în aceleași condiții, pe care l-am reziliat fiindcă urma să vindem noi, cei doi soți, apartamentul către societatea mea, SC SIMPLEX PRESS SRL, actele fiind depuse la notarul Izabela Nițulescu, înainte de a ne despărți.

Fără să îl intereseze că este apartamentul în care eu locuiesc, de fapt, fostul soț a ”uitat” că sediul administrativ al societății mele înseamnă un birou, un calculator și o imprimantă, ceea ce oricine are în locuința proprie. Din ce-mi amintesc, inclusiv în apartamentul din Caracal există așa ceva. Nu este un spațiu de producție.

Am câștigat procesul în primă instanță, la Judecătoria Slatina, Tribunalul Olt, dându-i câștig de cauză fostului soț, prin Decizia nr.94/2019, luată de președinta Viorica Mirela Dicu, cu toate că un contract de locațiune (închiriere) nu este act de dispoziție, prin acesta se cedează doar folosința unui bun, contractul de locatiune este calificat, ca un act de administrare asupra imobilului, caz in care pentru incheierea valabila sunt alicabile disp. art. 345 alin.1 Cod Civil, potrivit carora fiecare soţ are dreptul de a folosi bunul comun fără consimţământul expres al celuilalt soț.

 

Imediat însă, fără a mi se lăsa timp să atac sau nu pe cale extraordinară la Curtea de Apel hotărârea Tribunalului Olt, dacă doream acest lucru, am primit de la un executor judecătoresc notificarea cu numărul 135/N/2019, prin care fostul soț dorea să forțeze intrarea în aparatamentul din Slatina, cu toate că are domiciliul stabil în aparatamentul din Caracal, cu toate că exista în procesul de partaj aflat pe rol cererea de atribuire provizorie a bunului și cu toate că existau la poliție numeroase plângeri pe care le-am făcut la adresa fostului soț, multe dintre ele fiind legate de amenințările și agresivitatea acestuia.

 

Dar cum, oameni buni, să fie băgat cu forța peste mine în casă, în timp ce are un apartament cu trei camere la dispoziție la Caracal, are domiciliul în buletin acolo, și el este agresiv cu mine, că doar d-aia ne-am despărțit?!

 

Nu am mai considerat că era cazul să continuu procesul, întrucât demarasem procedurile de înregistrare a sediului administrativ al societății, așa cum îmi zisese fostul soț, pe adresa apartamentului din Slatina. Lucru care s-a produs la data de 18.03.2019.

De ce Tribunalul Olt a dat o asemnea hotărâre și de ce graba cu executorul ”de casă”, ca și alții din dosarele mele cu fostul soț, am înțeles până la urmă și am să explic mai târziu.

 

 

Cum își bat joc de lege judecătorii din Olt și calcă în picioare procedurile

 

Un exemplu elocvent despre cum unii judecători aplică legea cum vor ei, ca să nu zic legea lor, este procesul meu de partaj.

Lucrul acesta poate fi dovedit cu acte și cu înregistrările din instanță.

După ce a fost desființat completul de judecată care avea pe rol dosarul în care se judeca procesul meu de partaj, dos. nr.10069/311/2016, acesta a fost repartizat, în nici un caz ciclic, așa cum ar fi trebuit, unui alt complet de judecată al cărei președintă era judecătorul Ana- Maria Lixandru, soția fostului președinte al Judecătoriei Slatina, Dan Lixandru, unde se judeca partajul meu.

Ce vreau să arăt prin asta se va vedea un pic mai târziu.

Doamna judecător Ana-Maria Lixandru a avut o atitudine părtinitoare care poate să reiasă din înregistrările de ședință care dovedesc starea de nervozitate subită ce o apuca în momentul în care am apărut în fața domniei sale, din felul în care a fost administrat probatoriul cu interogatoriul părților, adică întrebările pregătite pentru fostul soț, care aveau legătură directă cu procesul de partaj au enervat-o la culme, în timp ce întrebările adresate mie aveau legătură mai mult cu viața mea prezentă, de după divorț, spre exemplu, interesa dacă sunt angajată a postului de televiziune Prima TV Slatina. Ce are televiziunea cu partajul meu?

De asemenea, stimata doamnă judecător Lixandru a amendat martorul meu, S.I. (F.), pentru că nu s-a prezentat la o anumită dată la proces, deși acesta a trimis documente care să justifice absența sa, iar la un termen ulterior, fiind prezent, adică atunci când martorul a anunțat că va veni, aceasta a refuzat să îl audieze.

În plus, din partea fostului soț, a acceptat mărturia fostei sale soții, în prezent M.D., deși apărătorul meu s-a opus, respectând legislația în vigoare, însă, nu așa cum și-ar fi ”dorit” doamna judecător Lixandru.

Mărturie care este mincinoasă, nu pentru că așa o apreciez eu, ci pentru că actele depuse de mine la dosar dovedesc acest lucru. De aceea am făcut la Parchetul Slatina, pe data de 19.06.2020, o plângere penală împotriva numitei M.D., privind săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă, plângere care face obiectul dosarului penal nr.2335/P/2020, aflat în prezent în lucru la Poliția municipiului Slatina.

Cum se va vedea mai târziu, fix legat de ce a declarat martora mincinoasă mie mi-a dat câștig de cauză instanța, în decembrie 2020.

Și-atunci, să nu ajungă în instanță un proces legat de mărturia mincinoasă a acesteia?

Doamna judecător Lixandru Ana Maria mi-a refuzat aducerea la masa de partaj a unui autoturism marca Fiat Stilo, dobândit în anul 2016, bun aflat în posesia pârâtului, nu s-a pronunțat, deși a avut timp suficient, asupra cererii mele de atribuire provizorie a bunului (apartamentului din Slatina, dovedit fiind faptul că fostul meu soț are domiciliul în apartamentul din Caracal iar eu am domiciliul în apartamentul din Slatina), și nu a aplicat legea privind unul dintre apartamente, cel din Caracal, care a fost achitat exclusiv de mine, pentru care legea în vigoare spune simplu că fiind în relație de concubinaj mai mulți ani și, ulterior, căsătoriți, trebuia să primesc o sultă, indiferent dacă eu achitam sau nu apartamentul.

Adică, ce e așa de greu să aplici legea, de ce să vină o martoră să mintă că ea a plătit apartamentul, când sunt chitanțe care dovedesc că respectiva doamnă fostă Denghel ”sărise din schemă” demult și apartamentul s-a achitat în timpul ”domniei” mele?

Și dacă eu eram atunci acolo, cu el, și plăteam apartamentul acela, ce nevoie mai era de un martor din partea mea, care să spună că banii au fost exclusiv din munca mea, când legea spune clar că trebuia să primesc o sultă, indiferent dacă erau sau nu numai banii mei?

Greu cu judecătorii ăștia!!!

Poate că au prea multă școală și o dau pe filosofie și, atunci, complică lucrurile și nu mai știu să iasă din ele.

Dar, dac-ar aplica legea, nici pe ei nu i-ar durea capul !!!

În ceea ce privește îmbunățirile celor două apartamente (unul în Caracal și unul în Slatina), acestea au fost efectuate de firma al cărei unic administrator sunt, SC SIMPLEX PRESS SRL, pe care fostul soț le-a recunoscut parțial (!) în instanță.

Am depus acte care dovedesc faptul că materialele folosite, precum și plata acelora care au făcut lucrările respective (meseriașii) au fost făcute de către societatea mea.

Numai că expertul ”de casă” desemnat de instanță a evaluat cum a dorit cele două imobile, sintagma pe care am folosit-o rezultă din modul în care și-a exercitat profesia în acest caz și felul în care doamna judecător Lixandru a acceptat expertizele.

Apartamentul din Caracal nu a fost evaluat, expertul Dinu Nicolae a evaluat numai îmbunătățirile, care după dumnealui au fost de suprafață, în timp ce acestea au fost de amploare, implicând inclusiv recompartimentarea locuinței (prin spargeri de pereți) și schimbarea totală a instalațiilor sanitare și electrice (adică și prin pereți).

Apartamentul din Slatina a fost evaluat cu tot cu îmbunătățiri, deși am depus documente care dovedesc faptul că acestea au fost suportate financiar de către societatea mea, și nu suportate de ce doi soți.

Fac mențiunea că fostul soț a fost angajatul societății mele, pe un salariu minim, numai cu 4 (patru) ore, banii care ii reveneau neajungându-i nici măcar pentru țigările pe care le consuma în luna respectivă.

În plus, expertul Dinu Nicolae, nu a delimitat nici îmbunătățirile consistente făcute de mine imobilului după divorț, cum ar fi instalarea centralei termice de apartament cu tot cu rețeaua de calorifere, izolarea termică (anveloparea apartamentului), amenajare balcon și montare tâmplărie termopan și separarea de apă.

Totodată, expertul a prezentat în instanță niște tabele valorice asupra cărora a revenit la un termen următor al procesului cu valori mult schimbate, fără să prezinte instanței la ce valori s-a raportat atunci când a făcut și refăcut acele calcule.

Sigur, eu banuiesc că le-a refăcut ca să ”iasă bine”, în sensul că acolo de unde trebuia să primesc niște bani, adică de la apartamentul din Caracal a scăzut la jumătate aproape valoarea îmbunătățirilor făcute, iar la Slatina a crescut valoarea apartamentului, nu a ținut cont de îmbunătățirile făcute de societatea mea și nici de cele făcute după divorț, tocmai pentru ca valoarea imobilului împărțită la doi să fie în favoarea fostului meu soț.

Pe aceste considerente, pe faptul că dețin documente justificative și deoarece doamna judecător Lixandru nu a luat în calcul solicitările apărătorului meu, am depus o plângere penală la Parchetul Slatina, pe data de 22.12.2020, împotriva expertului Dinu Nicolae, privind săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă, plângere care face obiectul dosarului penal nr.4991/P/2020, aflat în prezent în lucru la Poliția municipiului Slatina.

Și-atunci, să nu ajungă în instanță un proces legat de mărturia mincinoasă a acestuia?

Pentru cât de pervers și de mincinos s-a prezentat în fața mea expertul Dinu Nicolae când a făcut evaluarea apartamentului din Slatina, atunci când înduioșător vorbea despre fiica sa plecată în străinătate, nu există o instituție unde să depun o plângere pentru mărturie mincinoasă. Poate, doar în fața Domnului, a adevăratului Dumnezeu!

De asemenea, doamna judecător Lixandru a refuzat să aprobe majorarea lotului meu cu contravaloarea creditului în valoare de 62.000 lei accesat de către societatea pe care o dețin în vederea achitării la bancă a creditului imobiliar ipotecar prin care a fost achiziționat apartamentul din Slatina. Accesarea unei linii de credit pe societatea SIMPLEX PRESS fiind singura posibilitate de a face rost de bani pentru a achita apartamentul, întrucât acesta era în faza de executare și urma să fim dați afară din casă.

De ce s-a ajuns în acest stadiu?

Pentru că eram singura care muncea și, în momentul în care m-am îmbolnăvit și am fost epuizată fizic, psihic și intelectual (alții au murit din cauza suprasolicitării!), nu am mai plătit ratele apartamentului la timp, fiecare zi de întârziere contând, banca își făcuse propria firmă de recuperare internă, a ajuns dosarul la aceasta și lucrurile eu evoluat în defavoarea noastră.

Volumul mare de muncă, problemele pe care fostul fiu care se droga mi le-a făcut și toate ”combinațiile” în care a intrat, lipsa sprijinului fostului soț, care devenea cu fiecare zi care trecea tot mai puțin interesat de ceea ce făcea fiul său, astfel că eu, femeie, în toiul nopții trebuia să plec să recuperez bunurile pe care fiul său le dădea pe droguri (geci de piele, telefoane scumpe), în timp ce tatăl dormea liniștit, au dus la epuizarea mea….

Revenind la partaj, până și plata cheltuielilor de judecată care îi revin fostului soț le-a calculat doamna judecător Lixandru raportat la legile altor țări, probabil, fără să aplice cota de 1/2 potrivit legii românești, din totalul de 15.276 lei acesta trebuind să plătească în urma hotărârii numai 3.805 lei.

Și, cu siguranță, nu o suspectez că nu știe matematică. Iar dacă are, totuși, vreo mică problemă, există calculatoare…

Mă întreb cum ar calcula dacă ar trebui ca dumneaiei să adauge și taxa judiciară de timbru aferentă apelului, în acest moment…?!

După ce la Judecătoria Slatina, legea a fost aplicată cu țipete judecătorești, călcări ”diafane” pe lege și încălcări grosolane ale procedurilor, am ajuns la Sfânta Instanță Tribunalul Olt.

 

Unde, tot pe principiul instanțelor din Olt, s-a călcat în picioare legea.

Apărătorul meu, avocatul Adrian Trăistaru, avea în aceea și zi a termenului meu din noiembrie 2020 de la Tribunalul Olt, proces la Timișoara. A venit la Slatina și nu știa în ziua procesului când se va stabili un nou termen pentru partajul meu, cu atât mai puțin pentru procesul de la Timișoara.

Culmea, noul termen al ambelor procese a fost stabilit la aceeași dată viitoare. Având proces la Timișoara la o intsanță superioară celei de la Olt, anume la Curtea de Apel Timișoara, a făcut cerere legală de amânare a judecării partajului meu și a depus actele doveditoare necesare în acest sens.

Ce au făcut Sfințiile- Lor din Justiția din Olt? Păi, au respins cererea de amânare, au judecat în lipsă, au pus în discuție niște expertize specialitatea auto și construcții, fiindcă judecătorii din Olt se pricep și la d-astea, și le-au respins. Au încălcat, astfel, principiul contradictorialității, dar și principiul respectării dreptului la apărare și al oralității, iar prin acestea, dreptul la un proces echitabil.

Decizia civilă nr. 230/09.11.2020 , demonstrează că apărătorul meu s-a aflat la Curtea de Apel Timișoara (FOTO 1).

FOTO 1

Am fost lipsită de dreptul de a-mi susține și dovedi drepturile, mi s-a încălcat dreptul la apărare și dreptul la un proces echitabil consacrat de art.6 din Convenția Drepturilor Omului!

Ce drepturile omului? Ce-i asta? Aici judecătorii știu cel mai bine ce trebuie făcut și cine ce merită!

Findcă ei se cred Dumnezei!

Menționez faptul că am depus și un memoriu la Tribunal Olt privind apartamentul din Slatina în care am explicat cum s-au desfășurat lucrurile, de la încheierea unui contract de credit imobiliar ipotecar cu banca, până la faza de executare și accesarea unei linii de credit de către societatea mea pentru achitarea creditului ipotecar restant, precum și a taxelor ce i-au revenit executorului.

Precizez că am depus, totodată, acte doveditoare în acest sens: chitanțe, extrase de cont, mesaje din partea fostului soț, copii după contracte, înțelegeri de plată cu banca, documente de la executor, casa de pensii, fotografii, etc.

Sunt convinsă că acestea nu au fost nici măcar răsfoite, fiindcă hotărârea instanței ar fi fost alta, cu siguranță.

După ce am depus cerere de strămutare la Curtea de Apel Craiova și suspendarea judecării procesului până la soluţionarea cererii, dar Sfânta Instanță de la Tribunalul Olt a dat o hotărâre, ca să nu-și ”pună cenușă în cap” și să pară procedurală, admițând în parte apelul meu, fix privind achitarea aparatamentului din Caracal de către mine, precizând și chitanțele depuse de mine la dosar, dar și acolo făcând niște calcule de matematică de baltă, însă a confirmat că mărturia fostei soții a fostului soț a fost una mincinoasă!

De sultă oare auzit-au, oare, judecătorii ăștia? Era mai simplu! Dacă învățau carte …!

 

Judecătorii ”cocoșează” Justiția

 

Pentru mine nu este vorba doar de un proces de partaj, este vorba de viața mea, de munca mea, de viața grea îndurată alături de cei doi, tată și fiu, de amenințările, urmăririle și denigrările de după despărțire.

Cum ei, judecătorii, să intre cu bocancii în viața mea, să calce pe sufletul meu, numai pentru că ei au un mod de a citi și aplica legea cu cu susu-n jos! Cum își permite o grefieră de la Tribunalul Olt să-mi spună că durează de prea mult timp procesul meu de partaj? Păi, ce, se judecă raportat la timp sau la realitate, fapte, dovezi? E vina mea că trebuie să mă apăr de Justiția nedreaptă din Olt, în loc Justiția să îmi apere mie drepturile?

Ei, judecătorii, prin hotărârile pe care le iau și care afectează viețile oamenilor, îi fac pe cei care se simt nedreptățiți să deschidă alte procese.

Sau care, așa ca mine care văd cum se croșetează cu ață albă file negre în viața mea de către judecători, au motive să se îndrepte împotriva ”actorilor” nedrepți din proces, cum sunt în cazul meu martora mincinoasă și expertul în construcții, evaluator al celor două imobile, tot un martor mincinos și mâncător de bani din Justiție, care pentru un ”os de ros” se gudură și ”face frumos” în fața instanțelor oltene.

Le-am depus celor doi plângeri penale, vor urma niște procese… Și? Ce voi face? Voi solicita strămutarea dosarelor, din cauză că am vazut ce se întâmplă cu judecățile în Olt și din cauză că acum, prin acest articolnu fac decât să mi-i ”pun în cap”!

Sau dacă fostul soț va mai avea vreo ”idee” de proces și mă va chema în instanță din nou, la fel voi fi nevoită să cer strămutarea proceselor?

Sau va trebui să mă mut din județ? Sau, poate, mai bine din țară?

 

 

Justiție pe prietenie, colegialitate și autosuficiență

 

Am amintit că în prima parte a desfășurării procesului meu de partaj președintele Judecătoriei Slatina a fost judecătorul Dan Lixandru, soțul judecătoarei nervoase, Ana Maria Lixandu. Reamintesc acest lucru pentru că, recunosc, m-a șocat atitudinea magistratului atunci, mai ales că și-a lăsat nervii să ”zburde” numai când a judecat speța mea, chiar dacă a fost la jumătatea dosarelor judecate din acele zile. Am scuzat-o prima dată gândind că, poate, avea avea probleme hormonale, galda tiroidă și mie însămi făcându-mi probleme.

A doua oară am înțeles! Era intimidare, era ”eu sunt cine sunt”, era ce urma să aflu mai târziu!

Judecătorul Dan Lixandru a fost promovat acum vreo trei ani la Tribunalul Olt, însă acesta este prieten și coleg de echipă de fotbal cu avocatul fostului meu soț, Sorin Paraschiv. Au participat împreună la mai multe competiții sportive în țară, chiar și în Republica Moldova, și talentul lor a fost încununat de succes. Apropierea dintre aceștia reiese chiar și din pozele făcute cu aceste ocazii (FOTO 2, 3, 4 și 5) nu doar din zvonistica locală privind existența unor relații de prietenie între familii…

 

FOTO 2

FOTO 3

FOTO 4

FOTO 5

 

Au scris despre performanțele lor și publicații din Olt, site-ul Baroului Olt mândrindu-se talentul de sportivi al avocaților. (FOTO 6, 7, 8, 9, 10).

FOTO 6

 FOTO 7

 

FOTO 8

FOTO 9 

FOTO 10

 

După ce a terminat cu dosarul meu, judecătoarea Ana Maria Lixandru a fost și ea promovată la Tribunalul Olt.

Slatina este un oraș mediu în care foarte mulți oameni se cunosc între ei, iar cei care lucrează în instituțiile statului se întâlnesc, conlucrează ori lucrează împreună, stabilesc rfelații și chiar prietenii. Lucru firesc! Și acceptabil, atâta timp cât nu prejudiciază viața nimănui!

Dar când în birou, la cafea, printre glume și bârfe hotărăști prin două cuvingte și-o grimasă ceva ce mie îmi afectează viața, atunci nu este normal!

Și tocmai anormalitatea aceasta pare să fi devenit normalitate în Tribunalul Olt. Pentru că, ce să vedeți, judecătorii din procesele mele de până acum cu fostul soț fac parte din aceeași secție a ”templului justiției oltene”, adică, Secția I Civilă.

Își beau cafeaua împreună, în același birou, judecătorul Dan Lixandru, soțul judecătoarei Anei Maria Lixandru (care a judecat procesul meu de partaj la Judecătoria Slatina), judecătoarea Nicoleta Vasile și judecătoarea Oana Mihaela Duchi Pretorian ( care au judecat împreună procesul meu de partaj la Tribunalul Olt), precum și judecătoarea Viorica Mirela Dicu ( care a judecat procesul de anulare a contractului de închiriere la Tribunalul Olt), potrivit site-ului Tribunalului Olt (FOTO 11).

FOTO 11

 

Acelora care au judecat procesul meu de partaj atât la instanța de fond, cât și la Tribunalul Olt le-am făcut o sesizare la CSM ( Consiliul Superior al Magistraturii) și sper ca aceasta să ajungă la SIJ (Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție).

 

Nimeni nu este mai presus de lege

 

Pentru că Nimeni nu este mai presus de lege, spune Constituția României.

Chiar dacă pe unii i-a lăsat memoria… Chiar dacă aceștia sunt judecători, care se cred Dumnezei în Județul Olt, și ei trebuie să răspundă cumva pentru că în unele cazuri nu repectă legea și în calcă drepturile cetățenilor.

Pentru că, așa cum este în cazul meu au făcut Justiția oarbă la propriu, adică să nu vadă nici probele depuse la dosar, nu în sensul că trebuie să fie imparțială.

Eu am încredere în Justiție și în legile românești!

Nu am avut și nu am nimic cu nimeni, nu judec și nu port ranchiună nimănui din Justiție, nici avocatului părții adverse și nici măcar fostului soț.

M-am trezit doar în situația în care trebuie să mă apăr de nedreptate.

Altfel, ce să fac? Să las să facă un grup de magistrați, constituiți într-o cloacă în Justiția din Olt, ce-i taie capul, privind viața mea, ei care ”calcă totul în picioare”, ca ”vijelia”lui Mircea în Scrisoarea III a lui Mihai Eminescu.

Să îi lase și alții, de asemenea, nedreptățiți?

Și să-i lase în pace toată lumea pentru că ei sunt intangibili și inamovibili?

Sunt Dumnezei, Mesia pe Pământ?

Și să ne căutăm dreptatea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, acționând statul român în judecată fiindcă nu ne sunt respectate și apărate drepturile, deși sunt garantate prin Constituție?

Daniela DENGHEL

 
 
 
 
—————————————-
 
 

Drumul Expres Craiova- Slatina- Pitești, făcut de PSD,  agent electoral pentru PNL

 
 
Drumul Expres Craiova- Slatina- Pitesti a devenit agent electoral pentru liberali, după cum susține deputatul PSD de Olt, Marius Iancu, această lucrare fiind una foarte importantă pentru regiunea Oltenia atât prin locurile de muncă pe care le-a creat, cât și prin impactul economic și de infrastructura rutieră.
 
 
 
 
”Lucrarile de construcție la drumul Expres Craiova- Slatina- Pitesti uimesc pe toată lumea, chiar și pe cei mai cîrcotași dintre cîrcotași și pe cei mai anti PSD dintre olteni.
Iar dacă la această oră, premierul Orban se laudă, în campanie electorală, că se va turna primul strat de asfalt pe drumul expres, ar trebui să mulțumească „pe-se-de” că are unde să își facă poze de campanie, atât el cât și miniștrii din cabinetul său.
Ultimul selfie făcut pe Drumul Expres a fost al Ministrului Apărării, Nicolae Ciuca, acum două zile.
Sub ochii noștri se construiește una dintre cele mai mari lucrări din Oltenia, un drum pe care guvernările de dreapta l-au tăiat de pe lista investițiilor.
Să nu uitam că și premierul Orban a fost ministru al Transporturilor și nu a început acest drum.
Dar PSD, în octombrie 2017, în primele 100 de zile de Guvernare, a finanțat și a finalizat licitațiile pentru primele 2 tronsoane care au fost atribuite unui constructor român.
La începutul anului 2018, au fost semnate contractele și, în primăvara, s-a deschis șantierul.
Ce făceau liberalii atunci?
Criticau prin declarații oficiale și glumeau pe rețelele de socializare pe seama Drumului Expres Craiova- Slatina-Pitesti.
Ce fac liberalii acum?
Pelerinaje și multe poze pe șantierul Drumului Expres Craiova- Slatina- Pitești, de au ajuns să se rușineze de tupeul lor chiar colegii de partid. Pe la colturi se fac glume, că la cât s-au lăudat că au asfaltat la drumul expres, puteau să asfalteze chiar și Calea Lactee”, susține deputatul PSD de Olt,m Marius Iancu.
 
 
 
Parlamentarul spune că liberalii, preocupați să-și facă așa de multe poze pe lângă Slatina, Balș și Craiova, au uitat, că mai sunt încă două tronsoane de finalizat.
El precizează că tronsonul 3 l-a lăsat PSD în faza de semnare contract, și liberalii l-au semnat, după multe analize,  dar au pierdut prin proceduri și instanțe tronsonul 4…
Vicepreședintele Comisiei Buget- Finanțe din Camera Deputaților afirmă că, prin demararea acestei investiții, PSD a ajutat platformele industriale din Craiova și Slatina, a oferit unui constructor român șansa de a scrie istorie în domeniul transporturilor din ultimii 30 de ani, din România, și a creat sute de locuri de muncă pentru cetățenii din două județe.
 
 
”Și în Brăila și Bacău situația este asemănătoare. Locuri bune de pelerinaj pentru Iohannis și gașca liberală, criticand tocmai partidul care a început aceste lucrări.
Poate cred că românii au uitat, dar tocmai de aceea, așa cum spune liberalul Cîțu, „românii trebuie să știe” că PSD a deblocat, în perioada 2017-2018, proiectele mari de infrastructură rutieră și a ajutat, prin stabilirea salariului minim de 3000 lei pentru domeniul construcții, firmele din acest domeniu să păstreze muncitorii în România.
PNL va elimina această măsură, din 2021.
Pe 6 decembrie, alegerea este una simplă pentru toți oltenii.
Uitați-vă la lucrările de la Drumul Expres din Slatina, Balș și Craiova, începute în timpul Guvernării PSD și uitați-vă ce este dincolo de Slatina, acolo unde trebuia să continue PNL – NIMIC.
Deci, cel mai bine, VOTĂM PSD CA SĂ SALVĂM DRUMUL EXPRES!
VOTĂM CA SĂ NE SALVĂM!”, a declarat Marius Iancu.
 
 
 
—————————————-

Măști de protecție gratuite pentru cetățeni

 
Marius Iancu, deputat PSD de Olt, este indignat de faptul că, deși a votat alături de colegii săi în Parlament, Proiectul de Lege privind acordarea de măști pentru protecția cetățenilor de virusul COVID-19, guvernul liberal responsabil nu a acordat aceste măști de protecție și nici măcar nu a plafonat prețurile acestora, precum și prețurile materialelor de protecție și dezinfectantelor.
Parlamentarul găsește demn de laudă pentru implicarea și responsabilitatea de care au dat dovadă faptul că au acordat mănuși și măști de protecție Primăria Slatina și alte câteva primării din județul Olt.
masti si manusi
 
”Conform Proiectului de Lege privind acordarea de măști pentru protecția cetățenilor de virusul COVID-19, statul are obligația să asigure măști de protecție persoanelor vulnerabile, în caz de pandemie, când purtarea măștii devine obligatorie.
Este responsabilitatea noastră să reglementam acest lucru, pentru că nu putem avea încredere în promisiunile Guvernului Orban.
Acest premier iresponsabil a declarat, la începutul stării de alertă, că va distribui 3,5 milioane de măști persoanelor cu venituri mici, dar după 3 săptămâni au fost 0 (zero) măști distribuite.
Elevii din clasele terminale s-au întors la școală și trebuie să poarte măști iar Guvernul PNL a dat 0 (zero) măști.
Exemple de autorități responsabile am văzut în județul Olt când Primăria Slatina a dat, săptămânal, pe toată perioada stării de urgență și după, fiecărei familii din Slatina câte 5 măști și 5 perechi de mănuși. Și alte câteva primării de comune au distribuit măști de protecție cetățenilor din localități.
În tot acest timp, președintele Iohannis și Guvernul lui PNL au impus reguli peste reguli, dar nu și-au asumat nicio responsabilitate.
Nici măcar nu au vrut să plafoneze prețurile la măști și alte materiale de protecție și dezinfectante, lăsându-i din nou, pe români, la mâna speculanților, de cele mai multe ori șmecherii din Gașca PNL”, a precizat deputatul Marius Iancu.
—————————————-
 

”PNL- STOP DEZVOLTĂRII PENTRU SCORNICEȘTI, PENTRU ROMÂNIA”

 

Deputatul PSD Marius Iancu a reacționat dur după ce consilierii locali liberali ai orașului Scornicești au blocat o investiție în valoare de 8 milioane de euro, care ar fi creat 250 de locuri de muncă.
Primaria Scornicesti 2

”Ceea ce s-a întâmplat astăzi, la Scornicești, în ședința de consiliu local când consilierii liberali au blocat o investiție de 8 milioane euro este imaginea guvernării PNL- Stop dezvoltării comunităților, da pentru interesele de gașcă sau grup.
Consilierii liberali conduși de viceprimarul Daniel Tudor care este și candidatul PNL la Primăria Scornicești, nu au fost de acord ca Grupul Carmistin să transforme ruinele fostelor ferme de pui în ferme moderne, așa cum au făcut în Râmnicu Vâlcea sau Târgu Jiu.
Adică, au lăsat 250 de oameni fără loc de muncă, familii fără nicio speranță și o comunitate fără un viitor”, a afirmat deputatul oltean.
 
Marius Iancu precizează că în aceasta perioadă grea guvernul liberal trebuie să se implice și să sprijine investitorii din țară, lucru pe care ar putea să-l facă și la Scornicești, un oraș care are nevoie să iasă din amorțeala de după Revoluția din ’89: 
 
”Așa cum Guvernul PNL refuză să sprinijne investitorii, în această perioadă, privind nepăsător cum firmele românești se închid una câte una, cum investitorii străini se gândesc să relocheze producția, iar sute de mii de români rămân fără locuri de muncă.
Am văzut chiar zilele trecute cum acest Guvern i -a păcălit pe investitori că va plăti șomajul tehnic, dar compania Prysmian a fost nevoită să dea ea banii angajaților din Slatina care au protestat că nu și-au luat salariile.
În normalitatea de care ne-au tot vorbit liberalii lui Iohannis, Guvernul PNL ar fi trebuit să acorde un ajutor de stat unei companii cu capital 100% românesc așa cum este Carmistin, care în plină pandemie, vrea să investească 8 milioane de euro și să reînvie o afacere emblematică pentru Scorniceștiul anilor ’80.
Și, normal, autoritățile locale liberale ar fi trebuit să acorde și ele facilități fiscale unui investitor care pe termen lung le va aduce fonduri importante în bugetul local și poate atrage și alți investitori.
Așa ar trebui să funcționeze lucrurile în România Normală, fără „pe-se-de” cel rău.
Dar, din păcate, vedem că alții sunt de fapt, cei răi.
Pentru că dacă nu pui mai presus interesele cetățenilor și ale comunității, atunci, ești rău intenționat.
Scorniceștiul și România nu au nevoie de astfel de politicieni.
Oamenii din Scornicești știu și sunt convins că nu au uitat cum era atunci când orașul lor era pe primul loc”.

—————————————-

”REPORNIM ROMÂNIA!”

 
După ce lumea întreagă a ”înghețat” parcă din cauza virusului COVID-19, este timpul revenirii la o viață cât de cât normală, treptat. Ieșitul din casă și repornirea activităților zilnice se face greoi și condiționat. Dar trebuie ca din punct de vedere economic să fie luate mai multe măsuri, cât mai curând, astfel încât România și cetățenii ei să nu aibă de suferit pe viitor. 
Deputatul Marius Iancu aduce în atenți faptul că Partidul Social Democrat a pus la punct un program cu 28 de măsuri economice și sociale, Programul ”Repornim România”, pentru ieșirea țării noastre din criza COVID-19, un program ”la cheie” pentru actualul guvern liberal.
Marius Iancu

 
Ce a fost mai greu a trecut și acum trebuie să ne continuăm viața și să privim cu încredere spre viitor. Nu viitorul sumbru, al austerității pe care ni-l arată președintele Iohannis și Guvernul PNL, ci viitorul pe care îl putem avea, bazat pe creșterea economică din trecut și măsurile sociale și economice bune luate de PSD.
Așa că PSD oferă Guvernului PNL și lui Iohannis cheia pentru ieșirea României din criza COVID-19 – programul ”Repornim România”, care cuprinde un prim pachet de măsuri de relansare economică.
Sunt măsuri pe termen scurt și mediu.
Sunt măsuri șoc de susținere a economiei, pentru protejarea veniturilor românilor, pentru familiile vulnerabile și mediul de afaceri.
Sunt măsuri pe care le-am discutat cu sindicatele, patronatele, oamenii de afaceri și celelalte partide politice.
Avem un pachet cu 28 de măsuri economice și sociale care are patru obiective fundamentale: menținerea puterii de cumpărare a populației. repornirea economiei, protejarea locurilor de muncă și stimuli economici.
Scopul acestui program este ca activitatea economică pentru sectoarele cele mai afectate de criza COVID, să repornească imediat.
Aceste sectoare reprezintă peste 45 de miliarde de euro în economie.
Vorbim de 20% din PIB și 1 million de locuri de muncă din sănătate, turism, HORECA, agricultură, industria auto sau electrocasnice
Programul poate fi finanțat 50% din fonduri interne și 50% din fonduri europene și va costa mai puțin de 8% din PIB, mult mai puțin decât ceea ce alocă alte state europene.
Voi prezenta, detaliat, în următoarele postări, toate aceste măsuri pe care noi le propunem.
Cum președintele Iohannis și Guvernul PNL nu au fost în stare să vină cu soluții concrete pentru salvarea economiei românești și a românilor afectați de criză, noi le oferim soluția – le dăm acest program „la cheie” și îi ajutăm să îl implementeze.
Ne-am săturat de bâjbâiala acestui Guvern și de atacurile nefondate ale lui Iohannis la adresa „pe-se-de”!”, a precizat deputatul Marius Iancu.
 
 
Măsuri pentru angajatori și angajați
 
Deputatul Marius Iancu acuză partidul de guvernământ că a distrus eforturile economice ale guvernului PSD de a dezvolta economic țara noastră și că nu a știut să gestioneze criza generată de virusul COVID-19, fapt ce a amplificat închiderea multor firme și a creșterii numărului de șomeri. În cadrul Programului „REPORNIM ROMÂNIA”, PSD propune acordarea unui stimulent de reinserție profesională de 2250 lei pentru angajatori și a sumei de 1000 lei pentru fiecare persoană care revine la locul de muncă, în ambele cazuri pe o perioadă de trei luni.
 
”PNL a distrus, în 6 luni, tot ceea ce PSD a construit în ultimii trei ani.
A închis zeci de mii de firme și peste un milion de angajați au devenit șomeri. Toate acestea au fost amplificate de criza COVID-19 căreia Guvernul PNL nu a putut să îi facă față.
Așa că cifrele arată dezastrul lăsat în urmă de „echipa Coronovirus-PNL”- peste 320.000 de români care au rămas fără locuri de muncă
– peste 900.000 care sunt în șomaj tehnic.
Comisia Europeană anticipează o creștere a ratei șomajului cu 66% în 2020, adică 6,5% față de 3,9% cât o lăsase Guvernarea PSD.
Pare incredibil, dar pentru președintele Iohannis și Guvernul PNL aceste cifre nu sunt deloc îngrijorătoare. Așa că România a alocat, în această perioadă grea, cele mai puține resurse din Europa, că pondere din PIB, pentru sprijinirea economiei- 3,5%.
Asta în timp ce țările vecine au alocat fonduri considerabile pentru susținerea măsurilor de sprijin pentru firme și angajați: Serbia – 6,5%, Bulgaria 11,7%, Ungaria 18%.
În cadrul Programului „REPORNIM ROMÂNIA” pe care PSD l-a oferit Guvernului PNL să îl implementeze, am propus măsuri de sprijin pentru angajatorii care își reiau activitatea și reîncadrează românii care și-au pierdut locurile de muncă pe perioadă stării de urgență și pentru cei care au revenit în țară – acordarea sumei de 2250 lei timp de trei luni pentru angajatori și a sumei de 1000 lei pentru fiecare persoană care revine la locul de muncă, pe o perioadă de trei luni.
Acordarea acestui stimul de reinserție va fi condiționat de menținerea locului de muncă cel puțin un an, de la data încetării subvenției.
Este timpul să REPORNIM ROMÂNIA!”, susține deputatul Marius Iancu.
 

—————————————-

”Guvernul PNL amenință cu tăierea salariilor bugetarilor și lasă românii pe mâna băncilor”

Deputatul PSD de Olt, Marius Iancu, este de părere că liberalii nu sunt în stare să adopte măsuri care să ajute românii în această perioadă grea, mai mult decât atât, spune că aceștia intenționează să taie salariile angajaților bugetari și să îi lase pe oameni să se descurce cum pot cu băncile. Parlamentarul acuză liberalii că nu doresc să colaboreze cu celelalte partide pentru a avea un plan comun de ieșire din criză, pe lângă faptul că nu doresc implementarea ca în celelalte țări din Uniunea Europeană a Venitul Minim Universal. Totodată, menționează că liberalii intenționează să atace la Curtea Constituțională a României (CCR) legile adoptate recent în Parlament, privind amânarea ratelor la bănci și a plății facturilor, și că sunt tot mai preocupați de calcule electorale. 

Marius Iancu

”În plină criză medicală și începutul unei grave crize economice, Guvernul PNL în loc să îi protejeze pe români, îi lasă la mâna băncilor și amenință că le va tăia veniturile bugetarilor.
Atacarea la CCR a legilor pentru amânarea plății ratelor fără dobânzi și penalități și a plății facturilor demonstrează că liberalii nu să gândesc la binele românilor.

Dacă Spania și alte țări europene vor să implementeze Venitul Minim Universal pentru anumite categorii sociale, Guvernul PNL nu are nicio strategie, niciun proiect pentru stimularea pieței de consum și pentru ajutorarea românilor care încep să aibă grave probleme financiare.
Liberalii refuză să colaboreze cu celelalte partide, nu vor să avem un proiect de țară comun și să lucrăm împreună la un plan pentru salvarea României. Este greu de crezut că, într-o asemenea situație, ei încă mai fac calcule electorale și se gândesc la politică și jocuri între palate!”

Amânarea ratelor și a plății facturilor sunt cele două legi de care românii au nevoie și pe care liberalii le-au atacat la CCR. Deputatul Marius Iancu susține că cele două legi îi vor ajuta pe români să treacă mai ușor peste această perioadă dificilă.
Astfel, suspendarea rambursării ratelor prevede ca, la cererea debitorului, plata ratelor să se suspende până la 31 decembrie 2020, prin prelungirea perioadei de rambursare a creditului, fără costuri suplimentare. Dobânda datorată și comisioanele aferente nu se vor capitaliza la soldul creditului existent. În această perioadă, se suspendă și orice procedură de executare silită. Sunt eligibili debitorii care nu au întârzieri de plată mai mari de 90 de zile.

Potrivit deputatului PSD, Marius Iancu, a fost votat proiectul de lege privind acordarea unor facilități fiscale contribuabililor operatori economici a căror activitate a fost oprită sau li s-au diminuat veniturile sau încasările cu 15%, în luna în curs, raportat la media celor doua luni anterioare. Prin urmare, la cerere, se amână plata CAS și a asigurărilor de muncă, pe o perioadă de trei luni, începând cu luna martie 2020. Ulterior, plata acestor contribuții făcându-se eșalonat, pe o perioadă de 12 luni.

”Persoanele afectate direct sau indirect de măsurile impuse pe perioada stării de urgență, dar și operatorii economici care și-au încetat activitatea sau li s-au diminuat veniturile sau încasările cu minimum 15% în luna în curs, raportat la media celor două luni anterioare, amână plata facturilor la apă, gaze, energie, gaze, salubritate, servicii de telefonie, internet și cablu TV, excepție făcând serviciile de voce și date mobile, pe o perioadă de 3 luni. Sumele scadente vor fi achitate, ulterior, eșalonat, timp de 12 luni. Ministerul Finanțelor pune la dispoziția furnizorilor de utilități, prin Trezoreria Statului, credite de trezorerie, cu dobândă 0, pe o perioadă de până la 18 luni”, a precizat deputatul Marius Iancu.

 

—————————————-

Deputatul Marius Iancu: ”Vrem ca România, care în Guvernarea PSD a avut o creștere economică record, să treacă mai ușor prin această criză fără precedent în istorie”

Parlamentarul oltean Marius Iancu a făcut câteva precizări, pe pagina sa de Facebook, cu privire la modul în care țara noastră poate trece mai ușor prin această criză generată de răspândirea la nivel mondial a virusului COVID-19, menționând că partidul din care face parte nu este deranjat dacă partidul aflat la guvernare ”copiază” unele proiecte ale social- democraților, atâta timp cât punerea lor în aplicare ajută cetățenii aflați în dificultate în această perioadă.

Iancu_Marius decupat

”În această perioadă grea pentru români și pentru România, PSD a ales să renunțe la disputele politice. Facem o opoziție constructivă, propunând o serie de măsuri care trebuie implementate urgent!

De aceea, nu voi prezenta eșecurile și greșelile Guvernului PNL, ci câteva proiecte legislative pe care le dezbatem  on line, în Parlament, având în vedere situația actuală.
Faptul că PNL copiază unele din aceste proiecte pentru a le transpune în hotărâri de guvern, nu este o problemă, dacă ele ajung să ajute cetățenii care resimt efectele crizei provocate de coronavirus.
Dar când PNL le contestă la CCR, este o problemă pentru că, acum, când România a ajuns în situația critică de a avea cele mai multe decese COVID-19 din Europa Centrală și de Est, nu este momentul pentru orgolii și încrâncenări politice. Vrem ca România, care în Guvernarea PSD a avut o creștere economică record, să treacă mai ușor prin această criză fără precedent în istorie ”.

Proiectele inițiate de PSD și adoptate deja, la Senat, care intră în dezbaterea finală la Camera Deputaților ce este for decizional, sunt următoarele:

1. Amânarea, la cerere, a plății ratelor bancare, fără dobânzi și fără penalități. Plata ratelor către bănci se amână, la cerere, până la 31 decembrie, fără creșterea dobânzilor sau a penalităților.
2. Susținerea angajaților trimiși în șomaj tehnic prin plata de către stat a unui șomaj tehnic de 75% din salariu;
3. Amânarea obligațiilor de plată a contribuțiilor sociale pentru firmele afectate
4. Amânarea plăților la utilități (apă, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV) pentru cetățeni;
5. Scutirea de chirie pentru sediile de firme afectate;
6. Reducerea taxelor pentru producătorii autohtoni de medicamente prin scăderea taxei clawback la 15% pentru medicamentele produse în România.

.

—————————————-

”Președintele este cinic și iresponsabil! Domnule președinte Iohannis, opriți-va din joc! Aveți grijă de români!”

Lupta pentru putere, rămânerea la conducerea țării cu orice preț, chiar în cea mai grea perioadă postdecembristă a românilor, și privilegiile pe care nu doresc să le piardă liberalii par să le întunece mințile și să-i facă să fie mai puțin preocupați de soarta românilor.

Untitled-1 copy

De aceea, deputatul PSD de Olt Marius Iancu afirmă dur că președintelui Iohannis și liberalilor le-a fost teamă că Guvernul Cîțu ar fi fost votat în Parlament și, astfel, planul meschin de declanșare a alegerilor anticipate ar fi fost în pericol, fără a conta pentru aceștia faptul că în țara noastră este stare de urgență.

”La această oră nu ar trebui să facem politică în România, la această oră, pe toți oamenii politici ar trebui să ne preocupe adoptarea celor mai bune măsuri, prin legi, ordonanțe, pentru ca toți să trecem cu bine prin această criză provocată de coronavirus.
Românii au văzut adevărata față a liberalilor
Însă, românii au asistat astăzi, la cel mai urât spectacol politic din istorie. Au văzut adevărata față a liberalilor. În timp ce oamenii se bat în supermarketuri pe apă și pâine, iar românii din Diaspora iau cu asalt granițele după ce au fugit din Italia în carantină, liberalii nu au terminat de împărțit funcțiile și privilegiile.
Nu au vrut să își numească nici al doilea guvern, nu au vrut să dea României un guvern cu drepturi depline. Cîțu nu a mai vrut să fie premier și nici Iohannis nu l-a mai vrut pe Cîțu premier”.

Președintele ar trebui să oprească jocul politic, să devină responsabil și să ia măsuri urgente pentru români
”Președintele Iohannis a uitat de români și nu vede că în România este stare de urgență!
Este cinic, iresponsabil, lipsit de empatie. Este un președinte care își bate joc de români într-unul dintre cele mai grele momente din ultimii 30 de ani.
De aceea, facem apel la responsabilitate, facem apel ca președintele Iohannis să convoace „de îndată” partidele la consultări pentru a avea cât mai repede un guvern susținut și votat de o majoritate parlamentară care să ia decizii urgente pentru sănătatea și siguranța românilor.
Domnule președinte Iohannis, opriți-va din joc, fiți responsabil și aveți grijă de români azi, mâine poate fi prea târziu!”

—————————————-

Marius Iancu, deputat PSD: ”Jurnaliștii și tehnicienii din radio și televiziune vor fi scutiți de la plata impozitului pe venit”

Întotdeauna veniturile oamenilor de presă au creat discuții generate de existența unor contracte de muncă cumulate, adeseori, cu contractele pentru drepturi de autor sau, pur și simplu, încheierea doar a unor contracte pe drepturi de autor.

Marius Iancu

Veniturile nu foarte mari obținute de oamenii care vegheaza asupra democrației din țara noastră sunt și ele subiect de dezbatere politico- economică.
Potrivit Codului Fiscal inițiat de PSD, oamenii din mass-media vor fi scutiți de plata impozitului pe venit, după ce deputații Comisiei de Buget au avizat pozitiv proiectul de lege pentru modificarea Codului fiscal.

”Jurnaliștii și tehnicienii din radio și televiziune vor fi scutiți de la plata impozitului pe venit, iar veniturile din contractul de muncă și cele din contractul de drepturi de autor vor fi cumulate.
Am dat raport favorabil, în Comisia de Buget, Finanțe și Bănci, proiectului de lege de modificare a Codului Fiscal, inițiat de PSD, prin care jurnaliștii beneficiază de această facilitate fiscală”, a declarat deputatul PSD de Olt, Marius Iancu.

—————————————-

Deputatul Marius Iancu îl acuză pe ministrul Finanțelor, Florin Cîţu, că vrea să privatizeze singura bancă a statului, CEC Bank

Deputatul PSD de Olt îl acuză pe actualul ministru al Finanțelor că nu este interesat să mențină pe piața economică românească sigura bancă de stat, pe care guvernarea PSD a capitalizat-o cu un miliard de lei, pentru consolidarea acesteia pe piață, bancă necesară dezvoltării naționale.

marius-iancu-li

”Ministrul Catastrofa pregătește privatizarea CEC Bank! Primul pas este listarea a minim 20% din CEC Bank la bursă, așa cum a anunțat deja.
Toată munca fostului Guvern PSD, singurul de altfel, care a capitalizat CEC Bank cu aproximativ un miliard de lei, pentru a-i consolida poziția pe piața bancară, este acum, în zadar.
Pentru ministrul Catastrofa nu a contat că, în 2018, CEC Bank a fost pe locul 7, din 34 de banci de pe piata romaneasca.
În viziunea Guvernului PNL și a ministrului Citu, România nu are nevoie de banca de stat, utila pentru economia unei țări care ar putea ajuta la dezvoltarea unor industrii sau investiții strategice”.

Pentru că a refuzat să-i raspundă deputatului Marius Iancu dacă are intenția de a privatiza CEC Bank, precum și altor întrebări adresate de către parlamentari la audierea sa pentru obținerea avizului din partea celor două Comisii de Buget, Finanțe și Bănci din Camera Deputaților și Senat, parlamentarul PSD de Olt solicită demisia sau demiterea acestuia.

”Am bănuit intențiile ministrului Citu în privinta băncii de stat și l-am întrebat dacă vrea să o privatizeze, atunci când a fost audiat în Comisiile reunite de Buget, Finanțe și Bănci din Parlamentul României, unde a primit aviz negativ.
Nu a binevoit să îmi răspundă la această intrebare, așa cum nu a răspuns la foarte multe dintre întrebările colegilor mei.
Pentru toate acestea, dar și pentru toate declarațiile iresponsabile din ultimele zile, care au dus la creșterea euro, a facturilor, a ratelor și chiriilor, urmând, evident și scumpiri în lanț, ministrul Citu ar trebui să își dea demisia de onorare, iar dacă nu are, Ludovic Orban sau Klaus Iohannis trebuie să îl demită urgent!”

—————————————-

 

Marius Iancu: ”PSD a pus punct crizei examenului de rezidențiat !”

Deputatul PSD de Olt, Marius Iancu, a declarat că PSD a pus punct crizei examenului de rezidențiat , fiindcă îi pasă de oameni și îî respectă pe medici, în vreme ce candidatul la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, a făcut un joc politic refuzand numirea ”de îndată” , potrivit Curții Constituționale a României, a unui ministru interimar la Ministerul Educației.

marius-iancu-li

”PSD a pus punct crizei examenului de rezidențiat prin aprobarea, în plenul Camerei Deputaților, a Ordonanței de Guvern, modificată și completată, privind organizarea examenului de rezidențiat.
Ministerul Sănătății rămâne unicul decident în privința rezidențiatului pentru că aceasta este o formă de pregătire clinică și practică profesională în unitățile medicale din subordinea ministerului și este asigurată exclusiv de medici. Conform actului normativ, cifra de școlarizare pentru rezidențiat este cel puțin egală cu numărul de locuri, reprezentând totalul absolvenților de medicină, medicină dentară și farmacie, din promoția anului în curs. Dacă numărul de candidați care promovează examenul de rezidențiat este mai mare decât cifra de școlarizare, aceasta se va suplimentata.
Președintele Iohannis a pus, ca întotdeauna, interesul personal în fața intereselor miilor de absolvenți de medicină care s-au pregătit pentru examenul de rezidențiat, refuzând să respecte decizia CCR și să numească „de îndată” un ministru interimar la Educație pentru ca acest examen să se poată organiza și desfășura normal, într-o Românie normală.
PSD a oprit acest joc politic mărunt făcut de candidatul Iohannis. Pentru noi fiecare român este important și am demonstrat că îi respectăm și ne pasă de medici, dar și de viitorii medici care vor profesa în spitalele din România”, a declarat deputatul Marius Iancu.

—————————————-

Deputatul Marius Iancu: ”Dorința noastra este ca noul guvern să asigure finanțarea proiectelor de afaceri ale tinerilor care doresc să rămână în țară și să înceapă o afacere”

Deputatul oltean Marius Iancu a declarat că tinerii antreprenori, beneficiari ai Programului Start -Up Nation, vor primi bani în avans, potrivit unui proiect legislativ votat recent de către parlamentari. Banii vor acoperi costurile salariale și de minima funcționare.

marius-iancu-li
”Am votat în Parlamentul României un proiect legislativ pentru modificarea și completarea OUG 10/2017 pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii.
Beneficiarii Programului Start-Up Nation vor putea primi, în avans, o sumă forfetara de maximum 30% din valoarea cheltuielilor eligibile, care va fi destinată acoperirii costurilor cu salariile, utilităților, chiriei sau serviciilor de contabilitate. Condiția pentru a primi acești bani este crearea a minimum 2 locuri de muncă, pe perioadă nedeterminată”.
Până la această dată, Programul Start-Up Nation, implementat de Guvernul PSD, s-a dovedit a fi un succes, lucru care îl face pe deputatul Marius Iancu să afirme că ar fi bine ca acest program să continue, asigurându-le tinerilor ce doresc să rămână în țară șansa de a dezvolta afaceri personale ce ar crea în același timp și locuri de muncă.
”S-au înființat peste 8.500 de firme și s-au creat peste 21.000 de locuri de muncă, 52% dintre beneficiarii acestui program fiind tineri până în 35 de ani.
Dorința noastra este ca acest program să continue și noul guvern să asigure finanțarea proiectelor de afaceri ale tinerilor care doresc să rămână în țară și să înceapă o afacere, în domenii care pot dezvolta România”, a precizat parlamentarul de Olt, Marius Iancu.

—————————————-

Marius Iancu, deputat PSD de Olt: ”TVA de 5% pentru produse destinate dezvoltării culturilor agricole”

Deputatul oltean Marius Iancu, vicepreședintele Comisiei pentru Buget, Finanțe și Bănci din Camera Deputaților a declarat că printre masurile luate în calcul pentru a dezvolta agricultura românească se află și aceea de scădere a Taxei pe Valoarea Adăugată la unele produse folosite pentru culturile agricole și legumicole.

Iancu_Marius decupat
Astfel, recent aceasta taxă a primit aviz favorabil în comisia din care parlamentarul Marius Iancu face parte pentru a ajunge la valoarea de 5% la unele dintre acestea:
”În ședința Comisiei pentru Buget, Finanțe și Bănci, de astăzi, am dat raport favorabil proiectului de lege care prevede TVA 5% pentru livrarea de îngrășăminte, fertilizatori naturali, pesticide, semințe, și alte produse agricole destinate însamantarii și plantarii, dar și pentru prestarea de servicii în agricultură.
Este o nouă măsură asumată de PSD care vine în sprijinul fermierilor, pentru că agricultura este în plină dezvoltare în România și avem nevoie de cât mai multe produse românești pe piața”.

—————————————-

Deputatul Marius Iancu: ”PSD a mărit, gradual, pensiile românilor ”

Deputatul de Olt, Marius Iancu, a declarat că Partidul Social Democrat și-a respectat promisiunea făcută pensionarilor din țara noastră privind măsurile luate față de valoarea pensiilor.
Astfel, ceea ce părea doar o promisiune electorală a partidului aflat acum la guvernare s-a transformat în realitate.

.Untitled-1 copy


”Așa cum a promis, PSD a mărit, gradual, pensiile românilor pentru ca pensionarii să aibă un trai decent.
Aproximativ 5 milioane de pensionari primesc acum pensii mai mari cu 15%, după ce valoarea punctului de pensie a crescut de la 1100 lei la 1265 lei, odată cu intrarea în vigoare a noii Legi a Pensiilor. Și pensia minimă a crescut cu 64 lei, de la 640 lei la 704 lei, iar indemnizația de însoțitor în cazul pensionarilor cu invaliditate se majorează de la 880 lei la 1012 lei”.
Deputatul a precizat că pe parcursul acestor ani de când PSD se află în fruntea țării cuantumul punctului de pensie a crescut procentual foarte mult, anul viitor urmând să aibă loc o nouă creștere a acestuia:
”Din 2016, punctul de pensie a crescut cu 45%, iar pensia minimă cu 76%.
Următoarea majorare a pensiilor va fi la 1 septembrie 2020.
Noi ne-am respectat promisiunile și suntem alături de fiecare român!”

—————————————-

Senatorul Paul Stănescu: ”Se cunoaște existența unor rețele interlope în Olt. Sunt oameni politici care pot fi acuzați în mod direct de legături cu acestea”

Senatorul PSD Paul Stănescu, fost ministru al Dezvoltării și fost preşedinte al CJ Olt, a declarat, pe postul de televiziune Antena 3, că se cunoaşte existenţa unor clanuri de interlopi în județul Olt, existând și oameni din politică ce pot fi acuzaţi în mod direct de legături cu asemenea rețele. Totodată, parlamentarul oltean l-a acuzat direct pe fostul președinte al țării, Traian Băsescu, de disoluția statului român.

DSCN7893 bs decupat W

„Se cunoaşte existenţa unor reţele, toată lumea bănuieşte. Sunt oameni politici care pot fi acuzaţi în mod direct de legături cu asemenea grupări. Şi v-aş da cel mai autentic exemplu, tot din judeţul Olt. Anume, Drăgăneşti de Olt, unde e clanul Bercea, la 20 de kilometri de Caracal. Trebuie să ne aducem aminte că la o sărbătoare Traian Băsescu era de mână cu Bercea Mondial și cu Prima Doamnă. Ne aducem aminte că Bercea Mondial punea o salbă de galbeni la gât Primei Doamne, ne aducem aminte de mormanul pe care clanul Bercea l-a dus fratelui Mircea Băsescu pentru ca el să iasă din puşcărie”, a menționat senatorul Paul Stănescu, la Antena 3.

”Profesioniştii nu mai sunt pentru că politicul a greşit enorm”

Președintele PSD Olt, Paul Stănescu, a declarat că toți politicienii sunt vinovaţi pentru distrugerea Poliţiei Române, prin desfiinţarea sectoriştilor și îndepărtarea, într-un fel sau altul, a profesioniștilor din domeniu.
„Clasa politică a dus la distrugerea, nu spun a MAI, dar cel puţin a Poliţiei Române, prin desfiinţarea sectoriştilor. Un sectorist, cel din Bold, din Caracal, avea registre cu toţi locuitorii din sectorul unde el era repartizat. Unui sectorist de la vremurile pe care le-am trăit împreună nu îi trebuia mai mult de un sfert de oră să ajungă la locul tragediei. Fiindcă că el ştia şi cum e vopsită poarta, gardul.
Disoluţia statului român se simte cel mai tare în cazul MAI şi a Poliţiei Române. Oamenii politici au greşit. Disoluţia statului român s-a întâmplat în cele două mandate ale lui Traian Băsescu, desfiinţarea sectoriştilor, posturilor de poliţie, pensionarea poliţiştilor, profesioniştii nu mai sunt pentru că politicul a greşit enorm. Poate suntem vinovaţi toţi, dar unii au greşit enorm”, a mai spus Paul Stănescu.

Fostul vicepremier Paul Stănescu i-a răspuns şi lui Alexandru Cumpănaşu, legat de cazul de la Caracal ce a înmărmurit toată țara, după ce acesta a anunţat că a cerut Parchetului General să verifice politicienii din Olt şi existența unor posibile legături ale acestora cu clanurile interlope.

„Transmit sincere condoleanţe familiei îndoliate și rudelor. Înţeleg durerea domnului Cumpănaşu, Alexandra a fost nepoata lui. Dar e greu de la o întâmplare nefericită să acuzi pe toată lumea. În ceea ce mă priveşte, niciodată nu am avut legătură sau să cunosc vreun membru sau un şef al unei grupări infracţionale, un clan interlop, niciodată nu am discutat cu asemenea oameni. Ştim cu toţii că există. Din toţi aleşi în 2016, indiferent din ce partid fac parte, nu ştiu un om politic să aibă legătură cu vreo grupare infracţională. Înţeleg durerea domnului Cumpănaşu, dar nu e cazul pentru asemenea afirmaţii”, a mai spus Paul Stănescu.

—————————————-

Marius Iancu: ”Statul va acorda sprijin financiar crescătorilor de bovine”

Marius Iancu, deputatul PSD de Olt, a semnat, împreună cu colegii săi deputați, un proiect de lege ce vizează susținerea crescătorilor de bovine din țara noastră.

Marius Iancu

Proiectul „Programul de susținere a crescătorilor de taurine din rasele Bălțata Românească, Brună şi Sura de Stepă” a fost adoptat de Senat. Pentru a deveni lege, acesta trebuie și urmează să fie adoptat și de Camera Deputaților.

”Potrivit acestui proiect, statul va acorda ajutoare de stat în valoare de 10 milioane de euro, pentru investiţii în ferme şi adăposturi cu capacităţi cuprinse între 30 şi 300 de locuri.
Astfel, se aprobă programul multianual de susţinere a activităţii în sectorul creşterii taurinelor din rasele Bălţata românescă, Brună şi Sura de stepă pentru implementarea unor investiţii pentru realizarea de ferme noi/adăposturi noi pentru animale de reproducţie, precum şi de stimulare a asocierii în cooperative”, a declarat deputatul Marius Iancu.
Prin acest proiect se urmărește instituirea unei scheme de ajutor de stat în vederea îmbunătăţirii performanţei şi sustenabilităţii fermelor. Schema de ajutor se aplică pe perioada 2018 – 2020, iar valoarea totală este de 10 milioane de euro şi se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii.

—————————————-

Senatorul Paul Stănescu:
”Dacă nu semnam ar fi reprezentat un abuz în serviciu din partea mea”

de Daniela DENGHEL

Fostul vicepremier al României, senatorul Paul Stănescu, a fost acuzat în spațiul public că ar fi semnat, pe vremea când era președinte al Consiliului Județean Olt, în anul 2013, un document care ar arăta existența unei legături cu șeful unui clan mafiot din municipiul Caracal.

Paul Stanescu 1

Fostul ministru al Dezvoltării, Paul Stănescu, precizează ca nu a făcut decât să respecte legea, în anul 2013, când a semnat, în calitate de un aviz favorabil pentru construirea unui parc fotovoltaic întins pe 17 hectare, la Caracal, al cărui beneficiar a fost Nicușor Oacă, despre care se spune că ar fi unul dintre liderii clanurilor interlope din Caracal.

”Semnătura mea este una de reprezentare, în fața mea vin documente, nu persoane, pe care le semnez numai în condițiile în care întrunesc toate criteriile de acordare”

Liderul PSD Olt susține că terenul nu a aparținut instituției județene pe care a condus-o și că documentele de acest gen primesc sunt avizate de Comisia de Amenajarea Teritoriului și Urbanism după ce documentația depusă este verificată de Comisia Tehnică de Amenajarea Teritoriului și Urbanism și mai multe instituții ale statului, conform legislației în vigoare, semnătura Domniei-Sale fiind doar una de reprezentare.

«Având în vedere apariția, în spațiul public, a unui Aviz Tehnic privind construirea unui parc fotovoltaic, precizez următoarele:
Terenul nu a aparținut niciodată Consiliului Județean Olt. De altfel, avizul nu poate fi acordat favorabil decât dacă beneficiarul (persoană fizică sau juridică) face dovada, cu acte autentificate a dreptului de proprietate, și în contextul în care documentațiile de urbanism au toate avizele/acordurile/punctele de vedere ale tuturor avizatorilor (autorități/instituții – locale și centrale), inclusiv planul de situație pe suport topografic vizat OCPI și Decizia Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru scoaterea terenului din circuitul agricol (dacă e cazul);
Orice Aviz Tehnic este dat în urma analizei temeinice a documentelor de către Comisia Tehnică de Amenajarea Teritoriului și Urbanism, constituită conform HCJ 37/1999, care are ca atribuții fundamentarea din punct de vedere tehnic a deciziei structurii de specialitate, din cadrul autorității locale, desemnată să emită avizul pentru documentațiile de amenajarea teritoriului și urbanism, precum și pentru studiile de fundamentare sau cercetări prealabile, conform competențelor existente, stabilite prin reglementările în vigoare. Toate documentațiile supuse analizării în cadrul Comisiei sunt întocmite de specialiști cu drept de semnătură acordat de Registrul Urbaniștilor din România;
Semnătura mea este una de reprezentare, în fața mea vin documente, nu persoane, pe care le semnez numai în condițiile în care întrunesc toate criteriile de acordare;
Avizul instituției pe care am reprezentat-o la momentul respectiv, în speță Consiliul Județean Olt, este primit alături de avizele altor 13 sau 17 instituții, după caz, și anume: Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Olt, OCPI Olt, S.C. Distrigaz Sud Rețele, Telekom, DSP Olt, APM Olt, SGA Olt, Drumuri Naționale, Salubris S.A., DSVSA Olt, S.C. DEO S.A., ISU Olt, CAO. În funcție de specificul lucrării, se pot solicita și alte avize/acorduri din partea STS, MApN, SRI, Autoritatea Aeronautică Civilă”, a menționat Senatorul Paul Stănescu.

”Avizul, dat în aceleași condiții pe care le-au întrunit toate celelalte pentru construirea de centrale fotovoltaice în județul Olt”

Parlamentarul oltean face mențiunea că toate centralele fotovoltaice din județ au avut aceleasi documente și au îndeplinit aceleași condiții pentru construirea lor, și specifică faptul că s-a declarat împotriva acestor centrale fotovoltaice, întrucât, la acea vreme, legislația nu era bine conturată.

”Acest aviz a fost dat în aceleași condiții pe care le-au întrunit toate celelalte 48 documentații care au avut ca obiect – construire centrale fotovoltaice în județul Olt, emise până în prezent;
De asemenea, având în vedere faptul că legislația românească în domeniul energiei regenerabile se afla la debut în perioada respectivă și prezenta multe sincope, eu m-am declarat împotriva acestor demersuri de a transforma terenurile agricole în parcuri foto – voltaice.
Mai mult, nesemnarea nejustificată a Avizului Tehnic prezentat la momentul respectiv ar fi reprezentat un abuz în serviciu din partea mea, cu atât mai mult cu cât primise toate avizele enumerate mai sus și îndeplinea condițiile necesare în vederea emiterii.
Președinte PSD Olt, Paul STĂNESCU”

Precizările senatorului Paul Stănescu vin după ce jurnalista Sorina Matei a publicat pe contul său de Facebook un document prin care Comisia de Amenajarea Teritoriului și Urbanism, condusă de Paul Stănescu, a avizat construirea unui parc cu panouri fotovoltaice, beneficiarul fiind Nicușor Oacă, lider al unui clan interlop caracalean, după cum se zice, și că astfel între cei doi ar fi existat neapărat o anumită legătură.

—————————————-

Marius Iancu:
”Guvernul a alocat fonduri pentru proiecte cu impact major pentru cetățenii județului Olt”

Deputatul PSD Marius Iancu a declarat că măsurile luate de guvernarea PSD vizează creșterea nivelului de trai al românilor, în principal prin crearea unei infrastructuri de drumuri și utilități acolo unde nu există deloc.

Marius Iancu

”Oltenii merită mai mult și de aceea atât Consiliul Județean Olt, cât și Guvernul au alocat fonduri și au inițiat proiecte cu impact major pentru ca toți cetatenii județului Olt să aibă gaze, apa, canalizare în locuințe și drumuri asfaltate.
Fiecare localitate a avut cel puțin o investiție care a fost finalizată, județul Olt primind, în ultimii ani, fonduri de aproximativ 257 milioane lei.
În total, 191 de proiecte se află în lucru sau au fost finalizate, ceea ce înseamnă ca în orașele și comunele din Olt s-au asfaltat străzi, drumuri comunale și județene, s-au introdus retele de apă și canalizare, s-au construit și reabilitat școli, grădinițe, cămine culturale sau săli de sport”, a făcut referire deputatul Marius Iancu la județul pe care îl reprezintă în Parlamentul României.
Parlamentarul spune că toate acestea sunt rezultatul implicării echipei PSD Olt, o echipă care a primit votul de încredere al oltenilor și a respectat ce a promis.
De aceea, chiar și fără să aibă la bază vreo promisiune, social- democrații au reușit să facă astfel încât Oltul să fie județ pilot în racordarea tuturor localităților la reteaua de gaze naturale, conducerea TransGaz având deja o prima întâlnire cu autoritatile locale, întâlnire organizată la inițiativa Consiliului Județean Olt.

—————————————-

Deputatul PSD de Olt Marius Iancu:
„Scopul este ca depășirea vitezei și accidentele să fie prevenite, nu sancționarea conducătorilor auto”

Iancu_Marius decupat

Legea pentru modificarea art. 109 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost adoptată în Camera deputaților. Aceasta a fost reexaminată, după Decizia Curţii Constituţionale nr.684 din 6 noiembrie 2018 și, prin urmare, amplasarea aparatelor radar trebuie făcută de acum înainte numai în locuri de unde nu sunt vizibile pe drumurile publice.

Legea pentru modificarea art.109 din OUG nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice a fost votată din nou, în Camera Deputaților, după ce unele articole din proiectul inițial al legii au fost declarate neconstituționale.
”Vestea bună pentru conducătorii auto este că dispozitivele destinate masurarii vitezei se instalează exclusiv pe autovehiculele care prezintă însemnele și inscrisurile distincte ale Poliției Rutiere. Mașinile care conțin aceste dispozitive trebuie să fie amplasate numai în locuri vizibile. Dispozitivele de măsurare a vitezei de tip pistol se utilizează la o distanță de 10 metri de masina poliției.
Scopul este ca depășirea vitezei și accidentele să fie prevenite, și nu sancționarea, prin orice mijloc, a conducătorilor auto”, a declarat tânarul deputat oltean Marius Iancu.

—————————————-

Marius IANCU:
”Turismul românesc, o prioritate pentru Partidul Social Democrat”

Deputatul PSD de Olt, Marius Iancu, a declarat că relansarea turismului în țara noastră a fost deja făcută printr-o serie de măsuri și facilități care vizează populația, precum și prin reglementarea legislativă în domeniu pentru autoritățile locale și operatorii de turism.

Marius Iancu

”Dezvoltarea turismului românesc și reintroducerea unor statiuni, devenite niste ruine, în circuitul turistic national și international a fost o prioritate pentru guvernarea PSD.
În ultimii doi ani, alte patru statiuni au fost declarate de inteteres turistic national, Borsa( Maramureș), Dambovicioara( Argeș), Mamaia Nord- oraș Navodari ( Constanța), zona Peștera Padina (Dâmbovița) și alte 25 de statiuni au fost declarate de interes turistic local.
Statiunile balneare vor fi încadrate ca stațiuni turistice de interes national pentru ca proiectele derulate aici să poată fi finanțate de Ministerul Turismului în proporție de 90%.
Prin extinderea plajelor de la Marea Neagră, s-a mărit suprafața României cu 60 de hectare, iar investitiile vor continua prin extinderea și modernizarea zonei cuprinsă între Navodari și 2 Mai, ceea ce va însemna o extindere a plajelor cu 230 de hectare. Și alte 11 zone de la malul Marii Negre vor fi modernizate, în următorii ani”, a afirmat Marius Iancu.
Tânărul parlamentar a vorbit și despre măsurile economice luate de guvernarea socaial-democrată pentru relansarea turismului românesc:
”Am redus fiscalitatea în domeniul turismului, iar operatorii din turism plătesc acum TVA de 5%, și a fost eliminat impozitul pe venit pentru angajații sezonieri menținuti în câmpul muncii pentru tot restul anului.
Guvernul a acordat vouchere de vacanță de 1450 lei salariaților din sistemul public, iar această măsură va fi implementată și în următorii doi ani. Numărul turiștilor români a crescut cu 10% anul trecut.
A fost simplificată procedura de selectare a proiectelor de investitii, UAT-urile trebuind sa prezinte doar documentația proiectului până la stadiul de studiu de fezabilitate.
În plus, cheltuielile pentru realizarea proiectului tehnic se pot deconta de catre Ministerul Turismului”.
Parlamentarul Marius Iancu a menționat că este foarte importantă colaborarea între autorități și investitori, astfel că, în acest sens, a fost înființată Organizația de Management al Destinației care stabilește parteneriatul între autoritățile locale si mediul privat.

Deputatul a mai spus că, totodată, în Comisia pentru Buget, Finanțe și Bănci, al cărei vicepreședinte este, a fost dat aviz favorabil Proiectului de Lege pentru aprobarea OUG 10/2019 privind finanțarea investițiilor în turism:
”Prin acest act normativ se reglementează modul de finanțare a proiectelor din domeniul turismului din orașele și comunele României. Guvernul poate finanța proiectele autorităților locale pe o perioadă de patru ani, cu posibilitatea de prelungire cu încă doi ani.
Ministerul Turismului va încheia cu autoritățile locale contracte de finanțare multianuale pentru lucrarile care sunt în execuție sau pentru cele care nu au fost decontate.
Continuăm dezvoltarea turismului în România prin legi și măsuri fiscale cerute de autoritățile locale și de operatorii din acest domeniu”.
În plus, turismul înseamnă si promovare, fapt pentru care, de la începutul acestui an, a fost pus în circulație noul model de pașaport, cu o valabilitate dublă, de 10 ani, pentru persoanele de peste 18 ani. Prin urmare, un român care călătorește în străinătate, pe baza pașaportului, va avea si o carte de vizită a Românie, pe acest document găsindu-se ilustrate obiective turistice cum ar fi Delta Dunării, Cascada Bigar, Orașul Sighișoara sau Mănăstirea Barsana.

—————————————-

 

Paul Stănescu, iniţiativă pentru operatorii regionali de apă şi canalizare

Senatorul de Olt, si președintele PSD Olt, Paul Stănescu, a depus la Senat, alături de alți colegi de-ai domniei sale, un proiect de lege potrivit căruia operatorii regionali de apă şi canal vor putea să îmbutelieze şi să distribuie apă de izvor şi de masă.

DSCN7893 bs decupat W
Inițiativa legislativă se referă la completarea Articolului 22 din Legea 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare.
Operatorii regionali de apă și canal pot desfășura, potrivit legislației actuale, exclusiv activități din sfera frunizării și prestării serviciului de alimentare cu apă și de canalizare pentru utilizatorii localităților unde au delegată gestiunea serviciului.
„Prin derogare de la prevederile art. 22, alin. (2), lit. b), operatorii regionali pot desfăşura şi activitatea de extragere, producere, îmbuteliere şi distribuire de apă de izvor şi de masă, cu respectarea legislaţiei incidente pentru această activitate. Profitul obţinut din această activitate va fi considerat sursă proprie şi va fi utilizat pentru realizarea de investiţii care să asigure conformarea la mediu, în concordanţă cu Directivele Uniunii Europene”, se arată în proiectul pentru completarea Articolului 22 din Legea 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare.

—————————————-

Marius IANCU: ”Au fost alocați mai mulți bani pentru Ministerul Transporturilor”

Deputatul PSD de Olt, Marius Iancu, membru al Comisiei de Buget Finanțe din Camera Deputaților, a afirmat că, pentru a fi dezvoltată infrastructura de transport, în bugetul pe anul 2019 al țării au fost alocate sume mai mari pentru ministerul de resort.

marius-iancu-li
”Pentru că este un domeniu prioritar, bugetul Ministerului Transporturilor a primit, în plus față de anul trecut, 6 miliarde lei pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, un domeniu unde este nevoie de investiții urgente.
În acest an, vor fi alocate fonduri pentru construcția a 608 kilometri de autostradă și drum expres. În plus, alți 744 de kilometri sunt în pregătire. ”, a precizat deputatul Marius Iancu.
De asemenea, în bugetul pe 2019 sunt prevazute sumele de 3.000 milioane lei credite de angajament și aproximativ 250 milioane lei credite bugetare pentru Drumul Expres Craiova- Slatina- Pitești, mai spus parlamentarul oltean.

—————————————-

”Să fim mândri că suntem români și să facem ca următorii 100 de ani de România să fie mai buni, mai frumoși, mai valoroși!”

 
Manifestările dedicate Unirii Principatelor Române s-au desfășurat , la Slatina, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, din zona de promenadă a municipiului.
 
Iancu_Marius decupat

Au fost prezenți reprezentanții instituțiilor descentralizate ale statului, directori și funcționari, politicieni, deputați, simpli cetățeni și foarte mulți copii. Vremea frumoasă a făcut ca la eveniment să fie prezente câteva sute de persoane, toate având cocarde și steaguri multicolore.
După discursul prefectului Silviu Neacșu, care a transmis un mesaj din partea premierului Viorica Dăncilă, au fost depuse coroane la statuia domnitorului Cuza și a avut loc o paradă a tehnicii militare din dotarea instituțiilor militarizate ale statului.
Deputatul Marius Iancu a dorit să fie alături de slătineni la acest important eveniment și a transmis un mesaj în care spune că milioanele de români au făcut ca în România de astăzi să fie puse în practică suma multor idealuri și proiecte și că trebuie ca următorii mulți ani de aici înainte să-i facem să fie nu doar importanți, ci și de mare valoare.
”100 de ani de România înseamnă 100 de ani de idei, proiecte, idealuri și milioane de români care au făcut ca acestea să fie puse în practică. La 100 de ani de la Marea Unire nu putem decât să mulțumim clasei politice de atunci care a împlinit un vis al românilor și i-a unit sub tricolor. De aceea, trebuie să fim mândri că suntem români și să facem ca următorii 100 de ani de România să fie mai buni, mai frumoși, mai valoroși.
La mulți ani, romani din toate colțurile lumii! La mulți ani, România!”, a spus deputatul PSD de Olt, Marius Iancu.
 
 
—————————————-

Paul Stănescu : ”Ziua Marii Uniri este un îndemn la unitate, solidaritate și mândrie națională”

 
Cu prilejul aniversării Centenarului, vicepremierul României, Paul Stănescu, a transmis un mesaj tuturor românilor, din țară sau aflați în afara granițelor ei.
 
paul-stanescu-senator-3-fara-bleu
 

 
Mesajul său, transmis de Ziua Națională a României, face referire la importanța recunoștinței pe care trebuie să o avem față de sacrificiul și devotamentul strămoșilor noștri, precum și la necesitatea ca idealurile din 1918 să devină un efort colectiv al societății românești de a fi uniți și hotărâți pentru a face tot ce ne stă în putință pentru binele comun.
 
”Dragi români,
Astăzi, sărbătorim împreună Ziua Națională a României și un secol de la Marea Unire, cu recunoștință pentru sacrificiul și devotamentul înaintașilor noștri, care au făcut posibilă România Mare, dar și cu încredere și speranță în viitorul pe care noi, românii de astăzi, îl construim, în acord cu valorile democrației și libertății!
Reper al identității și unității naționale, actul de la 1 Decembrie este o construcție comună, care și-a păstrat nealterată, de timp și de timpuri, valoarea simbolică. Astfel, de 100 de ani încoace, 1 Decembrie ne amintește că poporul român are forța de a-și împlini marile idealuri, chiar și în cele mai dificile condiții.
Ziua Marii Uniri este un îndemn la unitate, solidaritate și mândrie națională. Această Zi a reprezentat un act de voință populară, în care toate provinciile au luptat deopotrivă pentru același ideal, iar astăzi reprezintă pentru noi toți împărtășirea unor valori, emoții și deziderate comune.
Suntem în Anul Centenarului Marii Uniri și am așteptat acest moment cu bucurie și emoție! Astăzi, mai mult ca oricând, idealurile din 1918 trebuie transpuse într-un efort colectiv la nivelul întregii societăți românești, de a fi uniți și hotărâți să facem tot ce ne stă în putință pentru binele comun!
Sărbătoarea de astăzi este un bun prilej pentru punți între oameni și pentru a ne redefini rolul și locul pe harta lumii, în vederea consolidării României moderne și responsabile, iar angajamentele pe care ni le-am asumat în spiritul democrației și statului de drept sunt apreciate în Europa și în lume, în parteneriatele și organizațiile internaționale din care facem parte. Am făcut pași importanți pentru a recupera multe dintre decalajele trecutului, însă numai împreună, implicați și hotărâți, vom reuși să construim o Românie puternică și respectată!
Cred că  trebuie să continuăm pe acest drum pe care l-am câștigat cu eforturi susținute și cred că principalul nostru obiectiv trebuie să rămână păstrarea încrederii cetățenilor în politicile comune și în valorile europene!
Mesajul pe care îl adresez astăzi colegilor politicieni și tuturor românilor este unul de speranță: speranța într-un viitor mai bun, într-o societate modernă și deschisă! Am încredere că spiritul Unirii va învinge, în folosul tuturor românilor!
 
Dragi români,
Astăzi, de Ziua Națională, vă felicit și vă mulțumesc pentru ceea ce faceți zilnic pentru ca România să devină o țară mai prosperă și mai puternică!
În egală măsură, le mulțumesc și militarilor români aflați la datorie în teatrele de operații și le doresc să se întoarcă acasă cu bine!”

—————————————-

Deputatul Marius Iancu:
„Am dat aviz pozitiv pentru dublarea primei de activare pentru şomerii înregistraţi care se angajează”

Tânărul deputat PSD de Olt, Marius Iancu, a făcut cunoscut faptul că Legislativul se preocupă de luarea unor măsuri pentru stimularea încadrării în muncă a persoanelor înregistrate ca fiind șomere.

marius-iancu-li


Astfel, s-a ajuns la concluzia că o măsură de stimulare ar fi aceea financiară și, prin urmare, parlamentarii din comisia de specialitate din Camera Deputaților au dat aviz favorabil în acest sens:
„Am dat aviz, în Comisia de Buget, Finanțe și Bănci, Proiectului de Lege privind aprobarea OUG 60/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul forței de muncă. Acest act normativ prevede majorarea primei de activare de la 500 lei la 1.000 lei pentru șomerii înregistrați care se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă de cel putin trei luni”.
Marius Iancu a precizat că și angajatorii care încadrează în muncă persoane din grupuri vulnerabile vor beneficia de subvenții mărite:
„Se majorează cuantumul subvențiilor acordate angajatorilor pentru încadrarea în muncă a persoanelor care fac parte din grupuri vulnerabile, absolvenți, persoane cu dizabilitati, șomeri peste 45 de ani, la 2.250 lei, timp de 12 luni. Primesc 2.250 lei pe lună și angajatorii care încheie contracte de ucenicie sau stagiu”.
Parlamentarul a adăugat că scopul acestui proiect legislativ este reducerea deficitului de forță de muncă și crearea de noi locuri de muncă mai bine plătite care să îi convingă pe tineri să rămână să muncească în România.

—————————————-

Europarlamentarul Cristian Bușoi, la Slatina, la dezbaterile pe sănătate ale liberalilor

Partidul Național Liberal, filiala Olt a fost gazda primei întruniri a membrilor Comisiilor de Sănătate ale Partidului Național Liberal din Regiunea SV Oltenia.

45413315_1168481276634149_919634050912616448_o

La evenimentul din Slatina, de zilele trecute a participat, alaturi de membrii comisiilor județene din filialele Dolj, Gorj, Mehedinti, Vâlcea și Olt, medici specialiști și psihologi, Cristian Bușoi, europarlamentar PNL, care și-a concentrat activitatea din cadrul Parlamentului European în domeniul Sănătații Publice.
Principala temă a întrunirii a fost „Prevenția și diagnosticarea cancerului la sân”, temă care a fost supusă atenției publice prin acțiuni de informare desfășurate pe raza județului Olt de către Organizația Femeilor Liberale, filiala Olt, începand cu data de 01 octombrie 2018 – Ziua Mondială a luptei împotriva cancerului la sân.

45274011_1168480823300861_8020209967619375104_o 45275137_1168481709967439_4695189721783992320_o 45387849_1168480723300871_8836154595949412352_o

Scopul acestor întâlniri regionale este identificarea problemelor specifice din domeniul sănătății și găsirea de soluții clare, concrete pentru rezolvarea lor.
Mai multe amănunte într-un articol viitor!

(D.D.)

—————————————-

Marius Iancu: „Obiectivul PSD a fost ca Legea Offshore sa fie un câștig pentru România”

Legea Offshore a fost aprobată în Camera Deputaților, pe 24 octombrie, după ce a proiectul legislativ a primit aviz favorabil în Comisia de Buget, Finanțe și Bănci a Camerei Deputaților, comisie din care face parte și deputatul de Olt, Marius Iancu, după ce au fost depuse amendamente din partea parlamentarilor PSD și ALDE.
Parlamentarul oltean susține că legea a fost gândită de social- democrați ca să aducă beneficii țării noastre.

marius-iancu-li


Legea offshore prevede că titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetrele offshore au obligația ca minimum 50% din livrările anuale să fie prin tranzacții de vânzare pe bursele românesti, iar nerespectarea acestui articol înseamnă o amendă de 10% din cifra de afaceri a companiei din anul în care s-a constatat abaterea.
Aceasta lege prevede și modul în care se calculează impozitul aplicat veniturilor suplimentare offshore, limita maximă a deducerii investițiilor pe segmentul upstream, și unde sunt colectate toate aceste sume.
Așadar, impozitul asupra veniturilor suplimentare offshore se calculează prin aplicarea unor procente de calcul asupra veniturilor suplimentare obținute din vânzarea gazelor naturale extrase. Impozitul ține seama de preturile de referință stabilite de ANRM pentru calculul redeventei, iar procentul se calculează pe baza unei grile prevăzute în actul normativ.

Limita maximă a deducerii investițiilor în segmentul upstream nu poate depăși 30% din totalul impozitului pe veniturile suplimentare offshore. Aceste sume se colectează într-un fond special de finanțare a contractelor în parteneriat public privat pentru extinderea rețelelor de distribuție și transport gaze naturale.
Deputatul Marius Iancu a menționat că Ministerul Energiei va aviza toate lucrările care se fac și că prelungirea concesiunii se poate face numai dacă au fost respectate normele de mediu și dacă s-au făcut investiții în acest domeniu:
„Durata concesiunii poate fi până la 30 de ani, cu posibilitatea de prelungire până la 15 ani, daca titularul a realizat programele de lucrări stabilite de ANRM, investiții care includ inclusiv protejarea mediului, respectarea peisagisticii zonei, respectarea regimului plajelor, a vestigiilor arheologice descoperite.
Exploatarea gazelor din Marea Neagră trebuie să aduca venituri și să contribuie la dezvoltarea acestui domeniu. Obiectivul PSD a fost ca Legea Offshore să fie un câștig pentru România”.

Daniela DENGHEL

—————————————-

Vicepremierul Paul Stănescu a votat la Slatina

Viceprim- ministrul Paul Stănescu a votat la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina la referendumul pentru redefinirea familiei și la cel pentru atribuirea denumirii „Olt- Romanați” județului Olt.

Paul Stanescu- votare Referendum 6 7 oct 2018

Senatorul de Olt, Paul Stănescu, a precizat că este foarte important ca românii să meargă la vot și să își exprime în acest fel punctul de vedere.
„Pentru România, dar și pentru locuitorii județului Olt, cred că e un vot istoric atât pentru prezent, dar și pentru generațiile care vin după noi. Am fost educat în spiritul valorilor românești, cu mamă, cu tată, eu mi-am întemeiat o familie alături de soția mea, avem copii și nu pot să votez decât în acest spirit și în spiritul conștiinței mele, până la urmă. Consider că astfel, în spiritul acesta, ar trebui toți cetățenii români să-și exprime votul, pentru că asta înseamnă democrație: ca toți toți cetățenii români să meargă și să voteze la acest referendum”.

Vicepremierul Paul Stănescu a spus din nou că schimbarea denumirii județului Olt nu va atrage după sine schimbare documentelor locuitorilor, toate aceste facându-se la termenul normal al expirării acestora, și că, pe lângă reparația morală ce se face locuitorilor din fostul județ Romanați, județul Olt va deveni un județ mult mai puternic:

„Eu cred că în anul Centenarului este foarte important pentru toți locuitorii județului să votăm, pentru că asta nu ne poate face decât mai puternici atât spiritual, cât și cultural- artistic, și pentru că, în primul rând, e vorba despre o reparație morală și istorică vizavi de toți cetățenii care sunt în dreapta Oltului. Toată lumea trebuie să știe că toate documentele, indiferent dacă denumirea județului se va schimba în Olt- Romanați, vor fi schimbate la termen. Eu sunt convins că la finalul acestui referendum și a legii din Parlament județul se va numi Olt- Romanați, un județ ce va fi mult mai puternic din toate punctele de vedere”.

Daniela DENGHEL

—————————————-

Marius Iancu: “ Am votat pentru unitatea familiei, istoria si traditiile judetului nostru”

La referendumul desfășurat pe 6 si 7 Octombrie, deputatul de Olt, Marius Iancu, si-a exercitat dreptul de vot in municipiul Slatina. Parlamentarul a declarat ca a votat pentru România si locuitorii județului Olt.

5A3C41AB-3B85-4F68-8B8F-023E336072F0


La referendumul pentru familie romanii au fost chemați sa se pronunțe in favoarea sau împotriva schimbării definiției constituționale a familiei. In prezent in Constituția României este prevazut faptul ca familia înseamnă căsătoria între soți iar schimbarea ar prevede familia ca fiind căsătoria dintre un bărbat si o femeie.

Singurul județ din țara in care a existat un dublu referendum a fost județul Olt. Peste 360.000 de olteni au fost chemați sa voteze “da” sau “nu” pentru schimbarea denumirii județului Olt in “județul Olt-Romanați”.

“Referendumul este despre romani si România. Votul de azi arată ca suntem uniți, ca ne respectam valorile si istoria județului nostru si ca ne gandim la viitor. Consider ca viitorul României trebuie sa fie unul al unității familiei si al reperelor istorice”, a afirmat tânărul deputat Marius Iancu.

Daniela DENGHEL

—————————————-

„Am votat pentru valorile traditionale si creştine cu care am crescut si m-am dezvoltat, valori pe care le-am transmis si copiilor mei“

Deputatul oltean, Alexandru Stanescu, si-a exercitat dreptul de vot sâmbătă, 06.10.2018, la ora 17,00, in secția de votare Nr. 360 din comuna Visina. 

Parlamentarul a venit împreuna cu soția si a precizat ca a dorit in mod special sa voteze in comuna natală. Considera ca este necesar ca toți romanii sa înțeleagă importanta acestui vot si spera ca referendumul va fi validat. 

Locuitorii județului Olt trebuie sa voteze de doua ori, întrucât pe raza județului este un dublu referendum. Aceștia trebuie sa răspundă dacă sunt de acord sau nu cu redefinirea termenului de familie din Constituția României si, totodata, sa răspundă daca sunt pentru sau împotriva schimbării denumirii județului Olt in “județul Olt- Romanați”.

409E5293-559B-4E9F-90BB-0760BDC91672

B5A1DE3D-398E-43F6-B46E-BEF5A1BFA905

Deputatul Alexandru Stanescu a declarat ca si-a dorit in mod special sa voteze la Visina, comuna natală si de domiciliu, din respect fata de oamenii din localitate si din întreg Colegiul 7, oameni care l-au ales parlamentar si pe care ii reprezintă in Parlamentul României:

“Ii respect pe acești oameni, sunt in mijlocul lor cât de mult posibil, încerc sa le rezolv problemele cu care ma abordează, si de cate ori este necesar, problemele specifice ale zonei le discut in comisiile de specialitate din Parlament sau cu colegii parlamentari, astfel încât sa luam măsuri practice, concrete”.

”Am votat pentru valorile tradiționale si creștine cu care am crescut si m-am dezvoltat, valori pe care le-am transmis si copiilor mei.  Majoritatea romanilor sunt creștini si pentru acestia familia este alcătuită dintr-un bărbat si o femeie, care alcătuiesc o familie mai mare dând naștere unor urmașii, unor copii.

Am votat pentru istoria, prezentul si viitorul țării, un viitor pe care mi-l doresc cât mai bun pentru copiii noștri, am votat pentru unitatea familiei tradiționale si pentru reparația morala si istorică pe care locuitorii din sudul județului Olt, din vechiul județ Romanați o merita cu prisosinta!”, a mai declarat deputatul Alexandru Stanescu.

C91DB7C4-D805-4131-9AE4-A8494F967D86

Deputatul Alexandru Stanescu (centru), alături de edilii comunei Visina, primarul Gelu Marita (stânga) si viceprimarul Mirel Stanescu (dreapta foto).

Potrivit Legii 3/2000, pentru ca referendumul national pentru revizuirea Constitutiei, în sensul redefinirii familiei, să fie valabil este necesară o prezentă la urne a cel puțin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente, adică 5.685.517 persoane cu drept de vot. Pentru a fi validat este nevoie ca optiunile valabil exprimate sa reprezinte cel puțin 25% din numărul celor înscriși pe listele electorale permanente, respectiv minimum 4.737.930 persoane.

In județul Olt sunt 369.349 votanți înscriși pe listele electorale permanente, validarea referendumului pentru schimbarea denumirii in “județul Olt- Romanați” fiind posibila numai dacă 30% dintre ei se vor prezenta la vot si dacă 50% plus unu dintre acestia vor vota in favoarea schimbării denumirii.

Daniela DENGHEL

—————————————-

Când, unde și cum vor vota oltenii pentru schimbarea denumirii județului Olt în „județul Olt- Romanați”

Layout 1

Material de informare realizat de Consiliul Județean Olt

—————————————-

Referendum pentru schimbarea denumirii județului Olt în „județul Olt- Romanați”

Layout 1

Material de informare realizat de Consiliul Județean Olt

—————————————-

Scrisoarea președintelui Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, adresată cetățenilor județului, privind referendumul din 6-7 octombrie pentru atribuirea denumirii Olt- Romanați județului Olt

Layout 1

—————————————-

Marius Iancu: „ Rezultatele Programului de Guvernare sunt recunoscute de instituțiile internaționale și sunt o dovada ca măsurile economice și sociale adoptate de Guvern și Parlament dezvoltă România și au adus mai mulți bani în buzunarele românilor

Deputatul oltean Marius Iancu a menționat pe pagina sa de socializare că, potrivit Raportului Eurostat, măsurile economice şi sociale aplicate de actuala guvernare au condus la dezvoltarea României.

Untitled-1 copy

În trimestrul al doilea din 2018, România a înregistrat cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană (1,4%) comparativ cu trimestrul anterior, arată un raport publicat marți de Eurostat – Biroul de Statistică al Uniunii Europene. Comparativ cu același trimestru al anului precedent, creșterea economică a României din trimestrul doi al anului 2018, a fost de 4,2%, menționează Eurostat.

„România a înregistrat cea mai mare creștere economică din UE (1,4%), în trimestrul al doilea din 2018. Raportul publicat de Eurostat – Biroul de Statistică al Uniunii Europene confirmă datele Institutului Național de Statistică. PIB-ul României a crescut cu 0,4%, în timp ce PIB-ul SUA a crescut cu 1%, în al doilea trimestru al lui 2018. Rezultatele Programului de Guvernare sunt recunoscute de instituțiile internaționale și sunt o dovadă că măsurile economice și sociale adoptate de Guvern și Parlament dezvoltă România și au adus mai mulți bani în buzunarele românilor”, a precizat deputatul Marius Iancu.

 Potrivit bilanțului prezentat de Guvernul Dăncilă, la 6 luni de activitate, măsurile aplicate prin intermediul programului de guvernare au produs o creștere substanțială a veniturilor la bugetul de stat.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că nivelul de absorbție al fondurilor europene a ajuns, în primul semestru, la 19%, iar obiectivul final este de 25%.

”Veniturile la bugetul de stat au fost in primele 6 luni cu 12% mai mari față de aceeasi perioadă a anului trecut. In vistieria statului au intrat, lunar, 530 de milioane de euro. Acest surplus a fost folosit pentru a susține creșterile de venit ale populației, precum și cresterea investițiilor. Am fost acuzati ca nu atragem dusficiente fonduri europene. Sa ne uitam la cifre: Avem o crestere de 19,7% fata de anul trecut, dar o diferenta de 10 ori mai mare fata de primul trimestru din 2016.La fel de bine se vad diferentele si daca vom compara procentele de absorbtie. Pentru finalul acestui an ne-am propis sa atingem nivelul de 25%.Investitiile publice reprezinta un capitol vizat de critici. In semestrul I 2017 investitiile erau de 6 miliarde de lei. Acum sunt de 9,1 miliarde de lei. Graficul ne arata cat de lipsite de temei au fost aceste critici.”

—————————————-

Paul Stănescu, premier pentru o săptămână

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, senator de Olt si președintele Organizației PSD Olt, va exercita, în perioada 6-13 august, atribuţiile de șef al Guvernului României.

Paul Stanescu 1

Vicepremierul Paul Stănescu va înlocui premierul Viorica Dăncilă la conducerea operativă a Executivului, conform deciziei publicate recent în Monitorul Oficial.

„Decizie pentru exercitarea unor atribuţii. În temeiul art. 19 din Legea 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie. Articol unic. – În perioada 6-13 august 2018, domnul Paul Stănescu, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, exercită atribuţiile prim-ministrului privind conducerea operativă a activităţii Guvernului României”, se arată în hotărârea emisă de premierul Viorica Dăncilă şi publicată, marţi, în Monitorul Oficial.

Potrivit MEDIAFAX,surse guvernamentale au afirmat că primul ministru Viorica Dăncilă se va afla în acea perioadă în concediu de odihnă.

—————————————-

 “Prin noua Lege a Asociaţiilor de proprietari se eficientizează relaţiile dintre autorităţile publice si asociaţiile de proprietari” , precizează deputatul Marius Iancu

Preşedintele a promulgat recent Legea Asociaţiilor de proprietari adoptată de Parlament la finele lunii iunie (28 iunie 2018).  Noul act normative va clarifica aspecte legate de folosinţa, modificarea şi întreţinerea locuinţei, normele de conduită în cadrul blocurilor de locuit sau modalitatea de înfiinţare şi funcţionare a asociaţiilor de proprietari, cheltuielile datorate de proprietari, asociaţiile de chiriaşi, etc.

 Noul cadru legal se va aplica tuturor imobilelor formate din teren cu una sau mai multe construcţii, în care există proprietăţi individuale reprezentate de locuinţe şi/sau spaţii cu altă destinaţie.

marius-iancu-li

Deputatul de Olt, Marius Iancu, a declarat cu privire la noua Lege a Asociaţiilor de proprietari că: “ Prin acest act normativ reglementam o structură mai bună de conducere a asociațiilor, clarificăm si eficientizam relațiile dintre autoritățile publice si asociațiile de proprietari. Printre modificările aduse se numără obligativitatea constituirii fondului anual de reparații și a fondului de rulment, iar lucrările de reabilitare pentru imobilele cu mai multe scări se fac unitar și nu pe segmente de clădire.”

Noua lege a fost adoptată în vederea: 1) eficientizării administrării locuinţelor, fie că sunt imobile colective tip bloc, locuinţe situate în curţi comune sau ansambluri rezidenţiale; 2) unei mai bune structuri a organelor de conducere ale asociaţiilor de proprietari; 3) clarificării responsabilităţilor şi incompatibilităţilor dintre membrii structurilor de conducere din cadrul asociaţiilor de proprietari; 4) instituirii regulamentului condominiului, în care să se înscrie regulile de comportament şi de folosire a proprietăţii; 5) clarificării şi eficientizării relaţiei dintre autorităţile publice şi asociaţiile de proprietari.

Regulamentul condominiului prevede că acesta va trebui iniţiat de către preşedintele asociaţiei sau de către comitetul executiv al asociaţiei de proprietari, dezbătut şi adoptat în adunarea generală cu acordul majorităţii proprietarilor din condominiu şi adus la cunoştinţă, prin afişare la avizier sau prin înmânarea unei copii conforme a acestuia.  „Regulamentul condominiului nu poate impune nicio restricţie exercitării drepturilor proprietarilor în afara celor care sunt justificate prin destinaţia imobilului, aşa cum este prevăzută în proiectul tehnic şi cartea tehnică a construcţiei” este una dintre prevederi.

Documentul mai reglementează dreptul proprietarilor de condominiu de a fi informaţi în legătură cu toate aspectele ce privesc activitatea asociaţiei. Proprietarii vor avea dreptul de a primi explicaţii cu privire la calculul cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei şi le vor putea contesta în scris, în zece zile de la afişarea listei de plată. De asemenea, vor fi detaliate şi clarificate atribuţiile administratorului, ale preşedintelui, ale comitetului executiv, ale cenzorilor, tipul de relaţii dintre aceştia, precum şi procedurile de aprobare a deciziilor privind realizarea lucrărilor de reabilitare a imobilului şi de limitare a consumului energetic”, după cum notează publicaţia avocat.net.

 De asemenea, noul act normative introduce obligativitatea ca lucrările de reabilitare pentru imobilele de locuinţe având mai multe tronsoane/scări să se facă unitar, şi nu pe segmente de clădire. Iar în privinţa condominiilor de tipul imobilelor colective multietajate, modificarea aspectului faţadei se poate face numai în mod unitar pe întreg condominiul, indiferent de numărul asociaţiilor de proprietari constituite pe scări sau tronsoane, în baza unei documentaţii tehnice elaborate în condiţiile legii, de către arhitecţi cu drept de semnătură.

Nu în ultimul rând, în privinţa activităţii asociaţiilor de proprietari, legea introduce obligativitatea constituirii de către asociaţiile de proprietari a fondului de reparaţii anual, precum şi a fondului de rulment.  Totodată, fiecare asociaţie de proprietari va fi obligată să deţină un cont bancar care va fi cunoscut tuturor celor din condominiu pentru a putea plăti în acest cont diversele cheltuieli ale asociaţiei.

————————————–

Vicepremierul Paul Stănescu: “Abuzurile de acum nu s-au întâmplat nici pe vremea lui Stalin. Nu toţi românii sunt hoţi în ţara asta”

DSCN7893 bs decupat W

În calitatea sa de vicepreşedinte al PSD, Paul Stănescu, este de accord cu organizarea mitingului împotriva abuzurilor „tip stalinist”, din 9 iunie, şi pentru sprijinirea“democraţiei”.

 “Vom vedea, după, cât de util este mitingul, dar eu cred că trebuie să se audă şi vocea celor care susţin, în România, democraţia şi nu Securitatea. Am văzut cu toţii toate abuzurile care se întâmplă, care s-au întâmplat şi probabil că se întâmplă şi în continuare, lucruri care probabil nu s-au întâmplat nici pe vremea lui Stalin”, a declarat, vicepremierul Paul Stănescu.

Vorbind despre experienţa sa în administraţia centrală, “atât ca senator dar şi ca ministru”,

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice,  Paul Stănescu a mai spus: “Eu cred că trebuie să trăim într-o ţară normală, că toată lumea trebuie să respecte legea. Cine nu respectă legea să se ducă acolo unde-i e locul. Dar nu toţi oamenii sunt hoţi în această ţară. Nu există aşa ceva”.

Vicepreşedintele PSD şi preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, este de părere că  “trebuie să avem demnitate şi trebuie să terminăm odată cu toate abuzurile care se întâmplă în această ţară”, în opinia sa, “cel puţin din 2000, din păcate, nu guvernele, nu cei care care au fost vremelnic şi au avut guvernarea, au avut puterea. Au guvernat dar puterea cred că a fost în altă parte şi nu se poate aşa ceva într-o democraţie cum suntem şi noi, astăzi, şi vrem să fim o ţară la fel ca toate celelalte ţări din Uniunea Europeană”.

—————————————

Deputatul Marius Iancu: “Scopul Fondului Suveran de Investiţii este dezvoltarea economică prin investiţii în sectoare competitive”

 Marius Iancu

Deputatul de Olt, Marius Iancu, a anunţat pe pagina sa de socializare că a votat înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii şi Dezvoltare, obiectiv asumat prin Programul de Guvernare.

Tânărul parlamentar oltean a explicat motivele pentru care este nevoie de Fondul Suveran de Investiţii şi Dezvoltare şi, totodată, de modul său de funcţionare.

„Am susţinut şi am semnat proiectul legislativ pentru înfiinţarea FSDI pentru că scopul lui este susţinerea dezvoltării economice prin investiţii în sectoare competitive, oferind o alternativă de finanţare a proiectelor de investiţii în domenii ca infrastructura, energie, agricultură sau sănătate. FSDI va avea forma unei societăţi pe acţiuni, al cărei unic acţionar este statul român, iar capitalul social va fi format din aport în natură reprezentat de pachete de acţiuni deţinute de stat la societăţile care se vor afla în portofoliul FSDI. Administrarea fondului se va face în sistem dualist, de către un consiliul de supraveghere şi un directorat. Primii membri ai consiliului de supraveghere vor fi numiţi prin hotărâre a Parlamentului României, având ca mandat angajarea directoratului şi organizarea activităţii FSDI. În actul constitutiv sunt prevăzute principii de guvernanta promovate de Forumul Internaţional al Fondurilor Suverane de Investiţii”, precizează parlamentarul Marius Iancu.

“Ideea înfiinţării acestui fond de investiţii în scopul stimulării economiei naţionale a fost agreată şi de instituţii europene şi internaţionale ca FMI sau Comisia Europeană”, a mai precizat deputatul Marius Iancu, pentru a întări importanţa acestui organism financiar.

—————————————

“Uniunea Europeană ne-a schimbat viata in bine! La mulţi ani, Europa! La mulţi ani tuturor cetăţenilor europeni!”

Viceprim-ministrul României, Paul Stănescu, a adresat un mesaj cu prilejul sărbătoririi Zilei Europei, pe data de 9 mai a.c., spunând, totodată, că aceasta se află în proces de dezbatere publică privind noua sa componenţă cu 27 de state membre.

Paul Stanescu- presedinte PSD Olt si presedinte al Consiliului Judetean Olt4 bs sigla

„România a fost integrată în Uniunea Europeană pe 1 ianuarie 2007, dar procesul de aderare a început efectiv în 1993, odată cu semnarea, la 1 februarie, a Acordului de asociere între Comunitățile Europene și statele membre, pe de o parte, și România, pe de altă parte. Acest acord recunoștea obiectivul țării de a deveni membru al Uniunii și prevedea asistență financiară și tehnică din partea acesteia.

Privind în urmă, putem spune că Uniunea Europeană ne-a schimbat viața în bine: în aceşti 11 ani am dat dovadă de unitate, curaj, sprijin reciproc şi de convingerea că ne putem croi viitorul împreună. Pentru că Europa este un loc care se remarcă prin libertatea și stabilitatea oferite cetățenilor săi, prin solidaritatea oferită celor care au nevoie de sprijin și prin consecvența cu care își cultivă valorile și patrimoniul cultural comun, într-o lume plină de divergențe și diviziuni.”

Vicepremierul a precizat şi care sunt beneficiile integrarii ţării noastre in Uniunea Europeană, din punct de vedere social, economic şi instituţional.

„Sărbătorirea Zilei Europei reprezintă, în fiecare an, un moment de bilanț, dar și de reflecție, atât pentru România, cât și pentru Uniunea Europeană, care se află acum într-un amplu proces de dezbatere publică privind viitorul ei în noua formulă, cu 27 de state membre.

România a fost integrată în Uniunea Europeană pe 1 ianuarie 2007, dar procesul de aderare a început efectiv în 1993, odată cu semnarea, la 1 februarie, a Acordului de asociere între Comunitățile Europene și statele membre, pe de o parte, și România, pe de altă parte. Acest acord recunoștea obiectivul țării de a deveni membru al Uniunii și prevedea asistență financiară și tehnică din partea acesteia.

Privind în urmă, putem spune că Uniunea Europeană ne-a schimbat viața în bine: în aceşti 11 ani am dat dovadă de unitate, curaj, sprijin reciproc şi de convingerea că ne putem croi viitorul împreună. Pentru că Europa este un loc care se remarcă prin libertatea și stabilitatea oferite cetățenilor săi, prin solidaritatea oferită celor care au nevoie de sprijin și prin consecvența cu care își cultivă valorile și patrimoniul cultural comun, într-o lume plină de divergențe și diviziuni.

Beneficiile integrării noastre în Uniune sunt multe şi evidente: în calitate de cetăţeni ai Uniunii Europene, tinerii pot studia în străinătate, se bucură de avantajele libertăţii de circulaţie şi se se formează în spirit european. Avem acces la o piaţă a muncii mult mai vastă și mai diversă, unde cresc şansele de a găsi un loc de muncă.
Pe de altă parte, asocierea României la Uniunea Europeană a însemnat, pe plan economic, integrarea într-o zonă de liber schimb, cooperare economică şi financiară, iar pe plan politic, asigurarea unui cadru instituţional pentru realizarea unui dialog permanent. România este reprezentată în toate instituțiile europene, la toate nivelurile, și beneficiem de toate drepturile conferite de cetățenia europeană. Limba română este una dintre limbile oficiale ale UE, toate documentele comunitare fiind traduse și în limba română.

Dacă în anii trecuți am lucrat la consolidarea procesului de integrare și la adaptarea la cerințele necesare utilizării fondurilor europene alocate, în prezent prioritatea absolută a Guvernului este creşterea gradului de absorbţie a fondurilor, iar buna colaborare între instituțiile din sistemul de gestionare a fondurilor și beneficiari reprezintă un obiectiv cheie: este nevoie de un efort comun din partea tuturor factorilor implicaţi pentru a implementa corect şi cu succes fondurile europene. Cele 46 de miliarde de euro din fonduri europene care au intrat în România în primii 11 ani de după aderare au crescut PIB-ul României cu peste 13%.

Până în 2020 am putea primi de la Uniunea Europeană 43 de miliarde de euro, pentru perioada 2014-2020. Capitalizarea lecțiilor învățate în acești 11 ani și simplificarea procedurilor sunt esențiale, dacă vrem să folosim această oportunitate și să obținem un impact semnificativ al investițiilor, care să răspundă nevoilor de dezvoltare și să stimuleze potențialul național.”

De asemenea, viceprim-ministrul şi senatorul de Olt, Paul Stănescu, a făcut referire la faptul că România va prelua Președinția Consiliului Uniunii Europene, la începutul anului viitor.

“Așa cum a prevăzut Robert Schuman în viziunea sa despre Europa, drumul împreună al popoarelor europene a pornit de la realizări concrete, care au creat o solidaritate de fapt. România s-a alăturat cu entuziasm acestui drum și participă la construirea unei Uniuni mai puternice, mai unite și mai solidare, capabilă să asigure pacea, stabilitatea și prosperitatea pe continent și să-și consolideze rolul în eforturile globale pentru asigurarea păcii și a securității.

În primul semestru al anului 2019, România va prelua Președinția Consiliului Uniunii Europene într-un moment de mari transformări pentru viitorul proiectului european, cele mai importante provocări fiind finalizarea Brexit-ului, pregătirea noului cadru financiar multianual, finalul de mandat al Comisiei Europene și al Parlamentului European.

Folosesc acest prilej ca să urez succes întregii echipe de experţi şi responsabili din toate instituţiile implicate în eforturile pentru realizarea priorităţilor acestui mandat!

La mulţi ani, tuturor! La mulţi ani, Europa! La mulţi ani tuturor cetăţenilor europeni!”
—————————————-

Deputatul PSD, Marius Iancu: “Plăţile către producătorii agricoli se vor face corect”

Marius Iancu

Deputaţii au votat, miercuri, 11 aprilie 2018, Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind modificarea OUG nr.12/2006 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale.

Deputatul de Olt, Marius Iancu, a firmat că noile reglementări pentru comerţul cu cereale vor avea drept consecinţă ca plăţile către producători să fie făcute corect, în funcţie de indicatorii de calitate şi de preţul pieţei.

“Toţi producătorii agricoli vor utiliza în tranzacţiile cu cereale un contract cadru de vânzare-cumparare, aprobat prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei, iar organismul responsabil cu aplicarea măsurilor de reglementare a pieţei de cereale va fi Organizaţia Interprofesională „Cereale şi Produse Derivate din România”, a declarat Marius Iancu.

Deputatul susţine că aceste modificări legislative vor permite o mai bună valorificare a producţiei de cereale şi preturi echitabile care să permită recuperarea cheltuielilor de producţie.

 

—————————————-

Paul Stănescu, vicepremier şi ministru al Dezvoltării

paul-stanescu-senator-3-fara-bleu

 

Senatorul oltean şi preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, a depus, pe 17 octombrie 2017, jurământul de învestituă în funcţia de ministru al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Noua remaniere a Guvernului Tudose a însemnat numirea lui Paul Stănescu în funcția de viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Marius Nica , în cea de ministru delegat pentru Fonduri Europene şi a lui Felix Stroe în funcţia de ministru al Transporturilor.

 Aceştia au depus jurământul de învestitură pe data de 17 octombrie, 2017.

Paul Stănescu este fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, timp de două mandate, singurele mandate în care preşedinţii de Consilii Judeţene din ţară au fost aleşi uninominal, ales senator la ultimele alegeri parlamentare, acesta are 60 de ani, este născut în comuna Vişina (Veche) din judeţul Olt, este căsătorit, are doi copii, un băiat şi o fată. Este absolvent al Facultăţii de Agronomie din Craiova şi al unui curs de management economic, deţinând funcţiile de director al Fabricii de conserve Caracal, director al IAS Studina şi director al Agromec Vişina.

A fost chestor al Senatului, făcând parte din două comisii, Comisia pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală şi Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi, din Uniunea Parlamentară Internaţională şi este membru al grupurilor de prietenie cu parlamentele din Letonia, Mongolia şi Cipru.

Senatorul Paul Stănescu a avut 9 declaraţii politice şi este co-semnatarul a 19 iniţiative legislative, despre care am mai scris.

Paul Stănescu devine, prin înalta funcţie pe care o ocupă, cel mai important reprezentant politic şi administrativ pe care l-a avut vreodată judeţul Olt. Modest şi răbdător, nefiind avid după funcţii, acesta a ştiut să cântărească întotdeauna lucrurile şi, cu toate că i s-a propus, imediat după câştigarea alegerilor de către PSD să devină ministru, a apreciat că nu era momentul potrivit.

Să fiu foarte sinceră, pe mine mă încearcă o mândrie personală fantastică, sigur, din patriotism local şi respect, contemporaneitatea cu scrierea istoriei localităţii natale Vişina fiind foarte importantă.

Mult success, domnule ministru Paul Stănescu!

Daniela DENGHEL  

—————————————-

Caracalenii s-au prins în Hora Unirii cu mic, cu mare

Caracal- 24 ian 2017 024- mUnirea Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire (Marea Unire fiind cea de la 1918), a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea prin unirea statelor Moldova şi Ţara Românească sub numele Principatele Unite ale Moldovei şi Ţării Româneşti. Unirea a fost legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza şi de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859 în Moldova şi la 24 ianuarie 1859 în Ţara Românească.

Procesul, bazat pe puternica apropiere culturală şi economică între cele două ţări, a început în 1848, odată cu realizarea uniunii vamale între Moldova şi Ţara Românească, în timpul domniilor lui Mihail Sturdza, respectiv Gheorghe Bibescu. Deznodământul războiului Crimeii a dus la un context european favorabil realizării unirii. Votul popular favorabil unirii în ambele ţări, rezultat în urma unor Adunări ad-hoc în 1857 a dus la Convenţia de la Paris din 1858, o înţelegere între Marile Puteri, prin care se accepta o uniune mai mult formală între cele două ţări, cu guverne diferite şi cu unele instituţii comune.

La începutul anului 1859 liderul unionist moldovean Alexandru Ioan Cuza a fost ales ca domnitor al Moldovei şi Ţării Româneşti, act care a adus cele două state într-o uniune personală. În 1862, cu ajutorul unioniştilor din cele două ţări, Cuza a unificat Parlamentul şi Guvernul, realizând unirea politică.Caracal- 24 ian 2017 015- m

Actul istoric de la 24 ianuarie 1859 reprezenta primul pas pe calea înfăptuirii statului naţional român unitar. Impusă sub o puternică presiune populară, cu deosebire la Bucureşti, alegerea ca domn al Ţării Româneşti a lui Alexandru loan Cuza avea să-şi găsească o confirmare deplină la marea manifestare prilejuită de sosirea alesului naţiunii în capitala munteană.

Cea mai stringentă problemă era recunoaşterea internaţională a alegerilor. Faptul împlinit la 24 ianuarie 1859 era considerat de Poartă şi de Austria drept o încălcare a Convenţiei de la Paris. Situaţia creată în cele două Principate urma să facă, de altfel, obiectul unei noi Conferinţe internaţionale, care se deschidea la Paris, la 26 martie/7 aprilie – 25 aug./6 sept. 

După numeroase acţiuni diplomatice marile puteri au recunoscut Unirea de la 24 ianuarie, astfel că obiectivul imediat următor era acceptarea de către puterile garante a Unirii depline. Fără a aştepta verdictul altor reuniuni internaţionale, Alexandru I. Cuza a trecut la unificarea aparatului de stat, remediind din mers consecinţele hotărârilor adoptate prin Convenţia de la Paris. 

Fermitatea lui Alexandru I. Cuza, reacţia energică Camerelor şi a guvernelor, şirul de reforme iniţiate de Cuza şi venirea mai apoi pe tronul Principatelor Unite a domnitorului Carol I (principele Carol de Hohenzollern-Sigmaringen), care se bucura atât de sprijinul Franţei cât şi cel al Prusiei, a făcut ca actul de la 1859 să fie ireversibil.

Din 1886, potrivit Constituţiei promulgate la 1 iulie, Principatele Unite încep să se numească oficial România.

Caracal- 24 ian 2017 011- mLa împlinirea a 158 de ani de la Mica Unire, în pofida frigului, foarte mulţi caracaleni au participat la evenimentul desfăşurat pe platoul din faţa Primăriei Caracal.

La evenimentul la care au participat deputatul Dan Ciocan, primarul Dumitru Liviu Radu, viceprimarul Octavian Stănescu, actuali şi foşti consilieri locali şi judeţeni (printre care Toma Prună, Şerban Cernat, Dan Popescu, Viorel Vătămanu, Virgiliu Dimulescu), oameni de afaceri, profesori, pensionari, tineri şi copii.

După un scurt program artistic susţinut de către Ansamblul Folcloric „Romanaţi” al Centrului Cultural al municipiului Caracal, a urmat o scurtă alocuţiune despre însemnătatea zilei de 24 ianuarie 1859 susţinută de către Sabin Popovici, muzeograf la Muzeul Romanaţi din Caracal. Apoi, primarul Liviu Radu, a adresat câteva cuvinte tuturor caracalenilor, şi celor prezenţi la eveniment, dar şi celor de acasă.

Fiindcă în Monitorul Oficial al României a fost consemnată, în iulie 1859, vizita în Caracal a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, mai mulţi tineri au încercat ăntr-o scurtă dramatizare să evoce acel moment.

Ulterior, toţi caracalenii prezenţi s-au prins în Hora Unirii, cu mic, cu mare, alături de oameni cunoscuţi sau nu. Chiar au alcătuit, la un moment dat, mai multe hore în cercuri concentrice şi au jucat, în continuare, jocuri specifice zonei romanaţene.

VIDEO: Caracal- 24 ian 2017- Ziua Unirii

Daniela DENGHEL

——————————————————————————-

Ambasadorul SUA a vizitat comuna Deveselu

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, a vizitat recent  comuna Deveselu, unde se află baza amplasării scutului antirachetă.

12193496_10156341936745454_5422258722734381822_n

Primit potrivit tradiţiei cu pâine şi sare şi întâmpinat de primarul Ion Aliman, Excelenţa- Sa a  mers mai întâi la grădiniţa care a fost construită şi la şcoala care a fost renovată renovată printr-o finanţare de aproape 500.000 de dolari oferită de U.S. European Command (EUCOM) şi coordonată de NAVFAC. Atât preşcolarii, cât şi şcolarii din Deveselu l-au impresionat pe ambasadorul SUA la Bucureşti, prin cunoştinţele de engleză şi matematică.

La eveniment au fost prezenţi şi prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, şi inspectorul şcolar general al IŞJ Olt, Felicia Man.

“Proiectele care vin în întâmpinarea nevoilor educaţionale ale românilor, în special ale copiilor din România, care constituie viitorul acestei ţări, au un loc special în inima mea.

În parteneriat cu Ambasada SUA, lucrările de construcţie de la şcoala şi grădiniţa din Deveselu au fost făcute posibile de finanţarea oferită de Comandamentul Forţelor Armate ale SUA din Europa, al Departamentului Apărării al SUA.


12241354_10156341936580454_6836702314592964771_n

Noua şcoală este darul poporului american pentru cetăţenii din Deveselu şi pentru familiile şi copiii din oraşele, satele şi comunele din împrejurimi. Scopul şcolii este de a oferi un mediu educaţional mai bun copiilor din această parte a României; este un proiect care va avea efecte pe termen lung. O populaţie mai educată în Deveselu va conduce la o situaţie economică mai bună, va contribui la asigurarea unui viitor mai bun pentru regiune şi va ajuta întreaga Românie să se dezvolte şi să prospere.

Doresc să menţionez de asemenea Liga Navală a Statelor Unite – Consiliul din România, fără ajutorul căreia finalizarea proiectului nu ar fi fost posibilă. Proiectul iniţial includea doar realizarea construcţiei, însă cu ajutorul Ligii Navale a SUA – Consiliul pentru România, s-a asigurat şi mobilier, bănci pentru copii şi echipamentul de bază pentru profesori.

11234041_10156341937110454_2317369998215397810_n

Le adresez încă o dată mulţumiri domnului primar, administraţiei şcolii, comandanţilor român şi american de la Deveselu. Şi vă mulţumesc dumneavoastră, celor prezenţi, pentru participarea la ceremonia din această dimineaţă”, a declarat Excelenţa-Sa, Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti.

Înaltul oficial american a mers, apoi, la baza militară unde a verificat în ce stadiu se află, declarând, ulterior, că până la finele anului toate lucrările se vor încheia,  iar amplasamentul şi sistemul antirachetă vor fi complet operaţionale în luna martie a anului viitor.

Ana- Maria P.

——————————————————————————-

Minţi bolnave pot crea probleme relaţiilor dintre România şi Statele Unite ale Americii (SUA),

 

ATAC MAFIOT ÎMPOTRIVA PRIMARULUI

DIN TRAIAN ÎN ZONĂ DE SECURITATE ZERO

 

14

De foarte mulţi ani primarul Marian Negrilă din comuna olteană Traian este ameninţat verbal, jignit şi acuzat pe nedrept de către adversarii săi politici. După cum crede, refuzul de a-şi schimba apartenenţa politică şi dorinţa bolnăvicioasă acută a acestora de a deveni „stăpânii” comunei a culminat cu ameninţări cu moartea la adresa primarului şi a familiei sale şi cu incendierea autoturismului folosit de edil.

Comuna Traian, scoasă dintre malurile de gunoaie şi transformată într-o localitate modernă

 

După cum s-a dovedit în timp, adversarii politici ai primarului Negrilă îşi doresc foarte mult să îl înlăture de la conducerea primăriei, să preia ei frâiele puterii locale şi să conducă localitatea după bunul lor plac, în colaborare cu reprezentanţi ai unor instituţii ale statului care au cam uitat care le sunt îndatoririle.

Este foarte uşor pentru ei să vină la masă pusă, după ce primarul Marian Negrilă a scos la lumină localitatea din noianul de gunoaie şi mizerie.7

                

  A schimbat radical faţa localităţii şi s-a „luptat” uneori cu mentalităţile unora, cu interesele altora, individuale sau de grup, însă n-a putut extirpa cangrena urii.

Când a ajuns primar, localitatea era devastată de gunoaie, furturi, certuri şi scandaluri în faţa primăriei şi de cereri de anchetă socială nesoluţionate.

10

Implicarea şi dedicarea totală a primarului Marian Negrilă a făcut ca lucrurile să se schimbe în bine în comuna în care nu exista nimic. Şcolile cu sala de sport de ultimă generaţie (construită prin Compania Naţională de Investiţii pentru cei  470 de elevi), grădiniţa, poşta, căminul cultural, baza sportivă, centrul civic cu piaţă nouă modernă şi sediu al primăriei construit în timpul primului mandat al edilului, arată o faţă nouă a unei comune actualmente moderne, care nu se mai vedea, la un moment dat, de malurile înalte de gunoaie.

Pe lângă aspectul inestetic şi mirosul pestilenţial, gunoaiele reprezentau şi un focar de infecţie, iar în localurile unde funcţionau şcoala şi grădiniţa colcăiau şobolanii.

Primarul din Traian a realizat o bază de gunoi după standarde europene, care a fost prima funcţională din ţară şi cu care doar câteva localităţi din ţară se pot lăuda. Iar drumurile au fost amenajate şi a fost asfaltată şoseaua ce trece prin mijlocul comunei.2

De asemenea, pentru a „ştirbi” din renumele pe care comuna l-a căpătat prin activităţile ilegale ale unor cetăţeni, a pus la punct iluminatul public, crescând astfel siguranţa cetăţenilor şi reducând numărul furturilor din gospodăriile oamenilor.

Încă dinainte de 1989 traianenii erau renumiţi pentru numărul mare de furturi, furturile având loc atât ziua, cât şi noaptea.

De asemenea, la Primăria Traian nu au fost pro-bleme ca în alte localităţi, cu asigurarea salariilor şi funcţionarea primăriei şi instituţiilor subordonate.

Şi toate realizările au fost făcute cu bani puţini, bine drămuiţi, pentru că mulţi ani la rând primarii liberali din judeţi au fost tăiaţi de pe listă când s-au împărţit banii judeţului.

„Mă vor mort!”

Pe parcursul anilor în comuna Traian edilul Marian Negrilă a mai avut conflicte fie cu medicii care au încasat miliarde de lei pe reţetele de care oamenii n-au beneficiat, cu poliţiştii care nu sunt alături de populaţie şi care nu-şi fac treaba,  fie cu ciobanii care au distrus culturile oamenilor, dar mai ales cu adversarii politici.

5

Localnicii sunt foarte nemulţumiţi şi speriaţi, chiar ei fiind cei care l-au informat pe primar cine sunt autorii morali, cel puţin, ai actului criminal petrecut acum o săptămână.

Atunci când maşina primăriei folosită de edil a fost incendiată cu benzină în parcarea blocului din centrul Caracalului, unde locuieşte familia primarului. A fost spartă luneta din spate, s-a aruncat o cârpă şi benzină în interior, pe perne, după care au fost puse nişte cârpe cu benzină pe cauciucurile din spate. Când Marian Negrilă a ajuns la maşină, la ora 3,30, aceasta ardea deja.

Deşi a încercat să deschidă maşina, nu a putut, cu toate că a forţat uşa de la şofer şi a încercat şi alte uşi, pentru că trebuia să ia nişte documente din maşină. Iar la numai la trei secunde după ce s-a îndepărtat de maşină, a explodat butelia de gaz.4

De aceea edilul e convins că în spatele făptaşilor sunt adversarii săi din politica locală:

“Am aflat că sunt anumite persoane care s-au exprimat că mort sau viu trebuie să scape de mine de la primărie. Mă vor mort!

 Adversari politici de marcă aici sunt unii singuri şi care se ştiu de ani de zile. Mi s-au făcut de mai multe ori propuneri să-mi schimb apartenenţa politică, şi atunci cu Ordonanţa 55, dar n-am trecut la alt partid din considerente personale. Pentru aceasta s-au răzbunat! Sigur este un avertisment şi un act de intimidare la adresa mea. Dar dacă eram în maşină mă omorau, ce să mai vorbim.

La Poliţia Caracal se cercetează să se afle criminalul, pentru că aceasta a fost tentativă de omor la adresa mea, că puteam să fiu în maşină. Eu de multe ori m-am trezit noaptea şi am venit la primărie, ba că a luat ceva foc, ba că s-a urcat cineva pe sirenă la ora 1,00 noaptea şi a trebuit să vin să-l dăm jos cu pompierii, ori că s-a lovit o maşină sau că a fost atacat paznicul.

Am aflat că sunt anumite persoane care s-au exprimat că mort sau viu trebuie să scape de mine de la primărie. Mă vor mort! Nu le-a ieşit şi sigur vor mai încerca!”.

 Primarul din Traian nu a avut niciodată şofer, a făcut economii la acest capitol, aşa că a condus singur maşina primăriei.

Maşină cu care a făcut şi absolut tot ceea ce înseamnă aprovizionarea primăriei şi a şcolilor, încadrându-se întotdeauna în cota de combustibil stabilită legal, lucru ce poate fi dovedit cu facturile aferente.

S-a evitat dezastrul dar rămâne o problemă de securitate naţională

În parcarea din centrul municipiului Caracal sunt 50 de maşini, iar maşina edilului din Traian a fost incendiată de mâini criminale, la doi paşi de hotelul unde sunt cazaţi americanii ce lucrează la scutul antirachetă de la Deveselu, şi la numai un pas de maşina comandantului poliţiei caracalene, Ilie Vasile, care locuieşte în acel cartier.

În centrul oraşului a fost pus foc intenţionat, iar ofiţerul de la ordine publică a fost inexistent.3

Într-o zonă de maximă securitate s-a dat foc în stil mafiot unei maşini aflate între alte zeci de maşini, într-o zonă cu magazine şi trafic intens al populaţiei.

O tragedie a putut fi evitată numai prin faptul că, primarul Negrilă, prevăzător din fire, avea numai câţiva litri de gaz în butelia maşinii, fiindcă dacă ar fi fost plină ar fi putut avea loc cine ştie ce dezastru, cine ştie câte maşini ar fi luat foc, flăcările ar fi putut să se extinde la locuinţele oamenilor şi cineva r fi putut fi rănit. Poate chiar primarul, după cum a afirmat!

Dar la faţa locului putea să fie o maşină a unui american şi să se interpreteze că s-a dorit incendierea aceleia, astfel România intrând uşor în conflict cu statul american, din cauza unor minţi bolnave, inconştiente, care au creat, astfel, o problemă de siguranţă naţională în întreaga zonă Caracal.

La fel cum ar fi putut fi prezent în zonă măcar un ofiţer de la ordine publică din Caracal, care sunt de nevăzut pe străzile oraşului, după cum a precizat edilul Negrilă, activitatea lor fiind una prolifică în baruri.

Sau cum la fel de bine pompierii care au ajuns abia după o jumătate de oră, la faţa locului ar fi putut ajunge mult mai devreme, distanţa de la sediul lor din Caracal până în centrul oraşului fiind foarte mică.

„Zona Caracal trebuie să fie zonă de maximă securitate. Noi am fost chemaţi la Cotroceni, toţi primarii din localităţile din jur (Traian, Băbiciu, Caracal, Deveselu, Vlădila, Stoeneşti) şi ni s-a spus că noi răspundem de securitate, fiindcă aici va funcţiona o mare unitate americană, că trebuie să fie linişte, oamenii trebuie să-şi desfăşoare liniştiţi activitatea, iar dacă sunt nemulţumiri în zona noastră ni s-a precizat că trebuie să informăm.

Şi-acum, asta voi face!”, a spus primarul Negrilă.

Ce fac instituţiile abilitate? Deocamdată consemnează, pozează… Ceva concret trebuie să ceară SRI-ul sau americanii? Altfel, nu?

De ce s-a certat primarul cu… unii?

Simplu. Pentru că nu-şi fac treaba.

Fost ofiţer de aviaţie, colonelul în rezervă Marian Negrilă, ajuns primar în comuna Traian a dorit să pună lucrurile pe roate. Să meargă ca unse, după spiritul cazon în care a fost format.9

Aflat în cel de-al 12- lea an de mandat de primar, Negrilă nu a început să facă afaceri nici înainte de a ajunge la primărie, nici după. În vreme ce alţi primari din judeţ au câte 500- 600 de hectare de pământ de care se ocupă, pentru primărie nu prea mai găsind timp, la Traian, primarul este de găsit chiar şi în zilele libere de la sfârşitul săptămânii la primărie. Tocmai pentru seriozitatea sa şi realizările de primar este dorit de către alte partide.

  În mulţii mei ani de jurnalist am văzut că primarii au fost de-a lungul anilor prigoniţi fie de către o tabără politică, fie de către alta. Au fost trimise controale de toate felurile la primării (la Traian n-au găsit nimic nelalocul lui până acum, dovadă că s-a trecut la altceva), au fost târâţi primarii pe la Parchet şi prin instanţe, dar nu s-a mers niciodată aşa de departe ca în comuna Traian.

În ceea ce priveşte motivele de ceartă cu unii… şefi locali am aflat, din spusele localnicilor, că primarul are dreptate şi este de partea cetăţenilor.12

Motiv de ceartă. La solicitările exprese ale cetăţenilor, Marian Negrilă a luat atitudine privind fosta doctoriţă şi fosta asistentă din comună s-au îmbogăţit din bolile şi suferinţa oamenilor, i-au tratat cu lipsă de respect şi au tăiat reţete compensate de miliarde de lei. După cum am aflat, actualul medic de familie este un om serios, care are simţul răspunderii şi respectă jurământul lui Hipocrate.

Motiv de ceartă. Ciobanii au fost împiedicaţi să-şi mai bată joc de culturile oamenilor, pe care le-au devastat băgând oile să pască fără să le pese de munca lor.

Motiv de ceartă. Toate cadrele din învăţământ trebuie să aibă grijă de elevi, şi de cei bogaţi, şi de cei săraci, precum şi dacă sunt sau nu buni la învăţătură.

Motiv de ceartă. Poliţiştii tratează în zeflemea cetăţenii, nu se implică în rezolvarea infracţiunilor comise pe raza comunei şi sunt acuzaţi de localnici că doar se îmbogăţesc.8

Pe lângă faptul că primarul şi consilierii locali asigură, atât cât pot paza în comună, edilul acuză poliţiştii că nu-şi văd decât drepturile, nu şi obligaţiile:

„S-au furat 27 de cazane de cupru şi animale de la cetăţeni şi nu s-a soluţionat nici un caz. Îi chem să vină că se fură grâul, porumbul şi floarea- soarelui, dar spun că nu au competenţe. Spun că au statut de funcţionar, dar numai când au obligaţii, ca să stea 8 ore la program.

Când e vorba de drepturi, au şi soldă de grad şi de funcţie, adică sunt plutonieri ajutanţi, le trebuie bani şi de soldă şi de grad şi de funcţie.

Dar eu care am fost militar ştiu cum stau lucrurile. I-am spus domnului comisar şef Delibaşa Ion, şeful poliţiei la care este arondată comuna noastră, că dacă are patru oameni să organizeze lucrurile astfel încât la postul de poliţie să fie în fiecare noapte câte unul. Se întâmplă ceva, un incendiu, un accident sau moare cineva, că sunt cazuri. Se fură în câmp. Cum stăvilim? Mă duc eu şi fac de pază la intrările şi ieşirile din comună cu consilierii locali şi cu cetăţenii, iar tu militar stai acasă? Păi pentru ce mai eşti plătit, că eşti militar, nu salariat civil?!

Motiv de ceartă. Cu popii s-a certat că pun biruri (taxe) prea mari pentru cetăţeni şi pentru că la investiţia de 1,6 miliarde lei făcută la biserică nu se vede mare lucru, în loc de capelă este o şopru în paragină, dar banii au fost luaţi.

„Trebuie asigurată protecţia primarului!”

Vorbind despre cele întâmplate, cei pe care i-am intervievat, au spus că deşi pot fi mulţi supăraţi pe primar, ultimul atac asupra sa vine de la duşmanii din politică şi cer ca edilul Marian Negrilă să fie protejat de autorităţi, altele decât poliţia locală mituită de infractori.

17Viceprimarul comunei Traian,

Constantin Pârlogea:

„Este foarte rău ce s-a întâmplat şi indiferent, dacă cineva ar fi fost nemulţumit de ceva, nu aşa trebuia să procedeze. Nu credeam să se ajungă aşa departe cu lupta politică. Poate nici nu intram în politică, dacă ştiam că e murdară aşa.

   Am crezut că în campanie fiecare îşi face campania lui, după care ne vedem de treabă, toţi suntem prieteni, suntem vecini, facem treabă pentru comună. Se vede ce s-a făcut în toţi aceşti ani. Eu am avut conflicte cu adversarii politici doar în campanie, iar reproşurile lor nu sunt corecte, pentru că în comună s-au făcut multe lucruri bune.

 Poate nu s-au făcut câte s-au dorit, dar s-au făcut destule faţă de posibilităţile financiare, noi neavând nicio sursă de venit în afară de impozite şi taxe, şi faţă de alte comune. Cine a făcut aşa ceva, de a dat foc maşinii, nu e minte care a gândit, nici cine a pus la cale. Ăia nu sunt oameni care să gândească, sunt oameni cu capul sec”.

Dan Opriţa, localnică:16

„Îmi pare foarte rău de ce i s-a întâmplat domnului primar, pentru că nu merită să i se facă rău şi pentru cât de multe a făcut la noi în comună. Nu aveam nimic aici în comună, până să vină dânsul. Cine a apelat la dumnealui nu s-a putut să nu fie ajutat. Avem numai cuvinte de laudă despre dânsul. S-a mers prea departe cu ameninţările, că e prea cuminte ca om. Ăia care se bucură de ce i s-a întâmplat sunt d-ăia care nu fac nimic, stau pe la baruri şi noaptea se duc la furat. Poliţia nu face nimic, prind pă câte unu şi cică ăla face toate faptele, da’ pă lângă acela poate mai sunt mai mulţi. Îi mânjesc cu una, cu alta şi nu fac nimic”.

     Jane Almăjanu consilier local PNL:

15

„Domnul primar vine de la armată şi are pretenţii: toată lumea să-şi facă treaba!

De ce nu se ceartă domnul primar decât numai cu învăţătorii, cu preoţii, cu doctorii şi nu se ceartă cu oamenii de rând?

Unde sunt goluri în activitate, acolo se ceartă.

Are şi pretenţii dar şi oamenii se duc şi i se plâng. Oficialităţile noastre sunt învăţate să-şi facă treaba mai aşa, cu primarul ar vrea să stea eventual şi la băut, ceea ce nu e cazul. Şi de aici se iscă multe, dacă primarul îi verifică mereu. Eu nu cred că duşmanii duşmani au dat ei foc cu mâna lor, au pus pe alţii, bineînţeles.

Pot să fie şi cei implicaţi politic, pot să fie hoţii de pe câmp, pot să fie ciobanii, pentru că în primăvară au băgat cele peste 500 de oi de au păscut tot grâul oamenilor, iar oamenii veneau la primărie, fiindcă poliţiştii nu veneau sau nu veneau la timp. Ca să-i facă să plece a trebuit să cheme primarul poliţia şi jandarmii. Unul ne-a dat şi-n judecată, cum că s-ar fi speriat copilul.

Dar nu mi se pare normal ca lupta politică să ajungă aşa departe. Ce ameninţare mai mare ar putea primi primarul după ce i-au distrus floarea-soarelui, i-au dat foc la grâu, i-au tăiat cauciucurile la maşină, i-au dat foc la maşină? Mai aveau să-i dea cu bâta-n cap!

Aici nu mai sunt partide politice sunt doar PSD şi PNL. La toate alegerile, de când a candidat domnul primar, ei au luat toţi 300 de voturi, iar domnul primar a luat singur şi 1450 de voturi.

Acum dacă legea este că primarul iese din primul tur, ei ştiind că n-au nicio şansă au trecut la d’ăstea, de-acum, înainte de alegeri cu un an.

 Dar e şi vina domnului primar pentru ce i se întâmplă. Dacă n-a vrut să treacă la PSD, n-a vrut „să dezerteze”, că e militar!

 

Ion Marin Pârlogea, fost marinar (care are experienţa de a conduce un vas de cursă lungă şi care a fost atacat şi bătut de nişte indivizi din comună, nedescoperiţi de peste 20 de ani de poliţiştii locali):11

„Vor să-i ia puterea primarului, însă puterea se ia prin oameni. Dar primarul e foarte iubit în comună, e un om de elită, e băiat bun. E un om de nota zece, mie-mi vine să plâng când mă gândesc. Chiar aşa, dom’ne, să-i dea foc la maşină? Dacă era în maşină era mort şi primarul şi familia lui. Păi, aşa iei pu-terea ca primar?

 Puterea o iei prin oameni, trebuie să arăţi că ai o coloană vertebrală, trebuie să arăţi că eşti mai pregătit decât primarul de acum. Aşa se rezolvă lucrurile, să-i dai foc primarului?

Să ştiţi că sunt câţiva în comună care stau la cârciumă şi se bucură şi râd de răul primarului.

1Poliţiştii sunt mânjiţi, care au bani le dau, le dau brânză sau altceva şi bagă pe câte unu că e prost. Să schimbe poliţiştii că sunt mafioţi. Îşi cumpără maşini de lux în doi- trei ani şi pleacă, se mută, da’ după ce-şi fac suma lor. Nu-şi fac datoria. Dacă e un om mai amărât nici nu-l bagă în seamă.

Trebuie pusă protecţie domnului primar! În numele comunei rugăm foarte mult să se ia măsuri pentru primar şi familia lui, că oamenii ăştia sunt puşi pe el şi este în pericol. Nu vrem să vină cine ştie ce jigodie în locul dumnealui şi să distrugă ce a făcut.

Daniela DENGHEL

——————————————————————————-

 

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, a inaugurat un şantier la Piatra-Olt

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, a fost prezent zilele trecute, la Piatra- Olt, unde a luat parte la deschiderea oficială a şantierului unei investiţii în valoare de 18,2 milioane de lei. În oraşul cu 6500 de locuitori, în care sunt foarte puţine oferte de lucru pentru cetăţeni, se vor crea 500 de locuri de muncă până la sfârşitul acestui an.

DSC02831 bs

La eveniment au participat primarul oraşului Piatra Olt,Tudor Udrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, parlamentarii de Olt- Florin Iordache (deputat)şi Mihai Niţă (senator), reprezentantul Prolyte Products România, Mihai Hlihor, precum şi angajaţi ai instituţiilor publice din oraş.

Investiţia va fi făcută de către Litestructures, care este un furnizor internaţional de top de produse metalice pentru construcţii şi care este membră a Grupului Prolyte, producător olandez de echipamente pentru organizarea de evenimente.

Litestructures produce deja la Slatina şi va face şi la Piatra-Olt structuri uşoare din aluminiu pentru evenimente artistice (scene modulare) şi alte structuri din profile de aluminiu sudat (de exemplu, padocuri pentru Formula 1). Scenele pe care s-au desfăşurat concursul Eurovision şi concertele artiştilor Andre Rieu şi Robbie Williams au fost produse la Slatina.ministrul Economiei la Piatra Olt iunie 2015 055

La Piatra-Olt se va construi, pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, în zona învecinată cu fosta CAP (Cooperativa Agricolă de Producţie) a localităţii, o fabrică ce se va inaugura în luna octombrie, în prima fază fiind angajaţi 120 de lucrători, urmând ca până la sfârşitul anului să fie angajaţi până la 500 de muncitori.

Investiţia se realizează cu bani din bugetul companiei, din totalul de peste 18 milioane de lei aproape un million de lei fiind ajutorul oferit de către Guvernul României şi 5,4 milioane de lei fonduri structurale europene.

Ministrul Mihai Tudose, care a vizitat mai întâi noua hală de producţie a TMK Artrom, s-a declarat încântat de avântul pe care l-a luat economia în judeţul Olt, fapt care ajută foarte mult economia şi statul român, şi a precizat că este important ca autorităţile şi guvernul să acorde sprijin celor care doresc să investească în ţara noastră.

Preşedintele CJ Olt, Paul Stănescu a afirmat că, pentru a ne dezvolta ca judeţ, ca ţară, avem nevoie de investitori şi a confirmat deschiderea cu care va acorda şi pe viitor sprijin celor care doresc să investească în judeţul Olt.

ministrul Economiei la Piatra Olt iunie 2015 019Edilul oraşului, Tudor Udrescu, s-a bucurat cel mai mult de această investiţie, despre care a spus că înseamnă foarte mult atât pentru administraţa locală, prin colectarea fondurilor la bugetul local, cât şi prin crearea locurilor de muncă ce vor ridica nivelul de trai al cetăţenilor.

De asemenea, investitorul a luat în calcul faptul că la Piatra-Olt există un nod de cale ferată şi acest lucru va ajuta pe viitor la transportul produselor, pentru că transportul rutier va deveni o problemă de mediu, lucru care va conduce la revitalizarea depoului CFR local.

Daniela DENGHEL

——————————————————————————-

Ambasadorul Danemarcei, Excelenţa Sa, domnul Karsten Vagn Nielsen, s-a întâlnit cu Paul Stănescu

Paul Stănescu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Olt, a primit, zilele trecute, la sediul instituţiei pe care o conduce, vizita oficială a Excelenţei Sale Ambasadorul Regatului Danemarcei în România, domnul  Karsten Vagn Nielsen. Înaltul official a fost însoţit de o delegaţie alcătuită din şase membri, reprezentanţi ai DCH International, Denmark şi ai Premium Porc Group, România.22


DCH International operează în România, sub numele de Premium Porc Group, din 2006, iar în judeţul Olt, din 2013, prin preluarea unei ferme din Negreni, în care a investit peste patru milioane de euro pentru retehnologizare.

DSC_5735 2- 2 bs

Reprezentanţii DCH International şi-au dorit, prin această vizită, reconfirmarea bunelor relaţii cu autorităţile locale şi păstrarea unei legături permanente cu acestea, având în vedere că îşi doresc să investească în judeţul Olt pe termen lung.

Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, şi-a arătat deschiderea şi susţinerea faţă de investiţiile firmei DCH International şi ale altor firme daneze interesate să investească în judeţul Olt.

De asemenea, la începutul acestei săptămâni, preşedintele Consiliului Judeţean Olt a avut o nouă întâlnire cu directorul SC FUJIKURA ROMÂNIA SRL, care s-a arătat interest să investească aproximativ opt milioane de euro în deschiderea unei fabrici în judeţul Olt- investiţie care va genera în jur de 1000 de locuri de muncă.DSC_5802 bs

În acest sens, preşedintele Consiliului Judeţean Olt şi Mike Campan, directorul SC FUJIKURA ROMÂNIA SRL, au mers în localităţile Balş şi Corabia, în vederea identificarii unei locaţii optime pentru investiţia propusă şi pentru a discuta cu autorităţile locale despre acordarea unor facilităţi pentru deschiderea noii fabrici.

Lasă un răspuns