Sport-Sanatate

 
 
 

La Spitalul Județean de Urgență Slatina, la nivelul Unității de Primire Urgențe s-a creat o structură temporară – staționar (ca o extensie a UPU), în contextul valului 4 al pandemiei de coronavirus

 

Spitalul Județean de Urgență Slatina face față unor provocări deosebite, atât în ceea ce privește afluxul de pacienți, cât și din punct de vedere al distribuirii și alocării resurselor disponibile,în contextul valului 4 al pandemiei de coronavirus.

Unitatea noastră își menține angajamentul de a primi și trata cazurile medii și severe de infecție Covid, cât și de a acorda servicii medicale de urgență pentru patologia non-Covid, de la nivelul întregului județ.

În acest sens, Spitalul Județean de Urgență Slatina are, în acest moment, cea mai mare capacitate de îngrijire a pacienților suspecți și confirmați Covid, de la începutul pandemiei. Astfel, dispunem de 122 paturi confirmați Covid adulți – din care 115 cu surse de oxigen, 14 paturi confirmați copii și 10 paturi de terapie intensivă. La acestea se mai adaugă 13 paturi de suspecți adulți și copii.Întreg sectorul Covid este separat de restul circuitelor din spital.

De asemenea, pentru a gestiona numărul mare de prezentări de pacienți suspecți și confirmați,la nivelul Unității de Primire Urgențe s-a creat o structură temporară – staționar (ca o extensie a UPU), unde pacienții sunt izolați și monitorizați, în așteptarea evaluării de către medicii infecționiști.

În ceea ce privește îngrijirea și tratamentul pacienților confirmați Covid, spitalul nostru a alocat resurse de personal suplimentare, a înființat o linie de gardă suplimentară Boli infecțioase-Covid în care sunt incluși medici din mai multe secții ale spitalului, a cooptat în echipa de îngrijire și 2 psihologi și asigură consulturile interdisciplinare, pentru patologiile asociate.

Ca măsură suplimentară de diminuare a riscului de infectare a pacienților non-Covid și a personalului, s-a decis testarea tuturor pacienților care se adresează UPU, indiferent dacă vor fi sau nu internați.

La nivelul secțiilor, prin protocol intern, sunt testați suplimentar pacienții a căror capacitate de apărare imunitară este diminuată: pacienții de terapie intensivă și cei care urmează să fie supuși intervențiilor chirurgicale.

Având în vedere că internarea pacienților Covid în sectoare izolate, cu restricționarea accesului, creează disconfort atât pacienților cât și aparținătorilor, depunem eforturi pentru a îmbunătăți comunicarea cu aparținătorii pacienților internați. În acest sens, pe site-ul instituției au fost puse la dispoziție numerele de telefon la care pot fi contactați, în intervalul orar stabilit, medicii curanți ai pacienților Covid, după cum urmează:

• Departament ATI – COVID, zilnic între orele 17.00 – 18.00, 0751.047.422 – medic de gardă;
• Boli Infecțioase (non ATI), zilnic între orele 12.00 – 13.00, la numerele de telefon ale medicilor,

Dr. Obretin Oana – 0747139109,

Dr. Ionescu Marius – 0740075347,

Dr. Petre Alina – 0751029932,
Dr. Udrea Nicoleta – 0748170205,

Dr. Cernea Dorin – 0751040423,

Dr. Murgan Radu – 0751043672.

 

În ceea ce privește pacienții non-Covid, deși unitatea noastră a pus în aplicare Ordinul comandantului acțiunii prin care s-a dispus suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații medicale, care nu reprezintă urgențe și care pot fi reprogramate,s-a avut în vedere menținerea activității pentru toate secțiile care fac internări de urgență.

Deși afluxul de pacienți în sectoarele Covid este la cel mai mare nivel de la începutul pandemiei, Spitalul Județean de Urgență Slatina are, în acest moment, stocuri suficiente de materiale sanitare, dezinfectanți și depune eforturi permanente pentru a asigura volumul de medicamente necesar pentru tratarea pacienților Covid, ținând cont și de alocările de la nivel central pentru medicația specifică.

Un real suport l-am primit, în luna septembrie, de la Consiliul Județean Olt, care a dispus o alocare suplimentară de fonduri destinată achiziției de medicamente și materiale sanitare pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

 

Cu stimă,

Manager,

Angela NICOLAE

 
…………………………………………………..
 

Deputatul Florin Albotă așteaptă ca ministrul Sănătății să-i raspundă cu privire la plasma care se aruncă și accesul bolnavilor cronici la serviciile de sănătate

 
 
Deputatul PSD de Olt, Florin Albotă, încearcă să aducă în vizorul autorităților decidente problemele pe care le întâmpină pacienții din România și să-i determine să ia act de ele. Din acest motiv i-a adresat două întrebări ministrului Sănătății Vlad Voiculescu, care vizează două mari probleme cu care se confruntă românii, dar și sistemul de Sănătate.
 
 
 
Prima se referă la măsurile necesare pentru remedierea situației semnalată de Observatorul Român de Sănătate, aceea că, anual, România aruncă până la 60 mii litri de plasmă, potrivit unui document referitor la medicamentele derivate din plasmă, în care se afirmă că: „Centrele de transfuzii din țara noastră sunt nevoite să arunce între 20.000 si 60.000 litri de plasmă, anual”.
 
 
 
 
Deputatul oltean i-a cerut ministrului să-i răspundă dacă datele cuprinse în acest document sunt reale și dacă Ministerul Sănătății are o strategie cu privire la soluționarea deficiențelor subliniate în documentul emis de Observatorul Român de Sănătate.
 
”Cu această plasmă care se aruncă ar putea fi tratați mii de pacienți, care au nevoie de imunoglobuline, pentru că nu avem infrastructura și legislația pentru colectare”, a declarat Emil Albotă.
 
 
 
A doua întrebare vizează strategiile ministerului pentru accesul continuu la tratament pentru bolnavii cronici și la programele de sănătate dezvoltate de Ministerul Sănătății.
Fiindcă bolile cronice sunt principala cauză de deces, internare în spital și handicap fizic, la nivelul populației adulte și vârstnice din România. Datele statistice sunt din ce în ce mai îngrijorătoare, mai ales în actualul context epidemiologic.
Bolile cardiovasculare reprezintă cauza a 42% dintre decesele înregistrate în rândul populatiei masculine şi respectiv 55% din decesele din rândul femeilor din Uniunea Europeană, inclusiv în România.
În cadrul acestor afecțiuni, boala coronariană se situează pe locul 1 ca număr de decese de cauză cardiovasculară, fiind urmată de accidentul vascular cerebral (AVC).
 
 
 
 
Deputatul Emil Florin Albotă precizează că, într-o lume guvernată de pandemie, sănătatea este primul punct pe ordinea de zi a oricărui stat și așa ar trebui să fie și la noi în țară.
 
 
—————————
 

Deputatul Emil Albotă îi cere demisia ministrului Sănătății

 
 
După tragedia de la Spitalul ”Matei Balș” din București, când în incendiul izbucnit din cauze necunoscute patru saloane aflate la parter au ars și din cauza căruia au murit mai multe persoane, deputatul PSD de Olt, Emil Albotă îi cere ministrului de resort să demisioneze.
 
 
Parlamentarul consideră că se caută ”vinovații fără vină” și că  ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a rămas la stadiul de: ”poate”, ”se pare că”, ”urmează să” și eternul ”vom face”, fără a face nimic concret.
”Pentru lipsa de asumare și lipsa de reacție în fața suferinței, care se perpetuează de la zi la zi în spitalele românești, îi cer astăzi: DEMISIA!”, a declarat deputatul Emil Albotă.
 
Acesta a mai spus că acestea sunt urmările unui sistem incompetent și corupt girat de un guvern preocupat de achiziții dubioase, nu de finanțarea sistemului sanitar și de rezolvarea problemelor cu care se confruntă, astfel încât să nu mai aibă loc astfel de evenimente nedorite.
 
 
”Vedem astăzi imaginile #dezastrului în flăcările incompetenței și ale #corupției unui sistem #eșuat.
  De un cinism care îți îngheață venele, premierul României are nevoie de aproape 9 ore ca să iasă public și să vorbească despre #tragedia de la Matei Balș, tragedie care înăbușă orice urmă de speranță că sistemul sanitar românesc poate face față provocărilor din această perioadă. 
    Într-un an de zile de la izbucnirea #pandemiei, Cîțu și ai lui au fost ”ași” în achiziții dubioase și găsirea “specialiștilor” în sănătate din rândul patronilor de pompe funebre și dansatoarelor de manele, dar total incompetenți în asigurarea #circuitelor #medicale care să prevină apariția unor situații de acest gen.
  În nici trei luni de zile descoperim un sistem mistuit de #politizare și lipsa finanțării corecte.
Frigul austerității cutremură un nou spital aflat în prima linie a luptei cu pandemia.
  În stiul clasic al unor politruci care nu-și asumă niciodată nimic, vor fi găsiți #vinovați #fără #vină, din rândul personalului medical sau, Doamne ferește, poate chiar din rândul victimelor.
   Dumnezeu să ne apere și să protejeze familiile îndurerate! Sincere condoleanțe!”, a afirmat deputatul Emil Albotă.
 
 
—————————
 
 

“NIMIC NU ESTE MAI IMPORTANT DECÂT VIAȚA ȘI SĂNĂTATEA ROMÂNILOR

 
 
 
 
 
Deputatul PSD de Olt, Marius Iancu, declară că sistemul medical din România este în colaps după ce Guvernul PNL a pierdut lupta cu pandemia și i-a lăsat pe români în voia sorții.
Acesta spune că organizarea haotică a spitalelor, lipsa medicamentelor pentru tratarea pacienților COVID-19, sistemul de testare gândit prost, pentru că nu permite testarea tuturor contacților direcți și indirecți, costul ridicat al testelor de 400-500 lei/persoană, au dus la creșterea numărului de îmbolnăviri la 10.000/zi.
 
 
 
Spitalele administrate de consiliile județene, așa cum este cazul Spitalului Județean de Urgență Slatina, au rezistat, în toată această perioadă grea, pentru că au primit fonduri considerabile de la autoritățile județene, atât pentru achiziționarea de materiale sanitare și de protecție, cât și pentru aparatură.
În primăvară, Consiliul Județean Olt a alocat bani pentru achiziționarea a 8 ventilatoare și a unui laborator modular de biologie moleculară, care poate prelucra până la 190 de teste pe zi.
Ajutorare financiare, pentru achiziționarea de materiale sanitare, au primit și Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci și Spitalul Municipal din Caracal, spital suport COVID.
Rămâne însă o problemă care nu poate fi rezolvată de CJ Olt, lipsa medicamentelor pentru tratarea COVID-19, care sunt distribuite numai de Ministerul Sănătății, medicamente de care depinde viața pacienților aflați la terapie intensivă”, a afirmat Marius Iancu.
 
Parlamentarul este de părere că eforturile autorităților județene, pentru combaterea pandemiei și salvarea de vieți, trebuie completate cu măsuri eficiente luate de un Guvern PSD, căruia să îi pese de români și să lupte pentru siguranța lor.
Si spune că în Programul de Guvernare, PSD a prevăzut implementarea unor măsuri rapide pentru reducerea transmiterii virusului și protejarea persoanelor vulnerabile:
Protecția personalului medical;
Comunicarea rapidă a rezultatelor testelor, în maximum 48 de ore;
-Extinderea testării în comunitate;
-Monitorizarea eficientă a contactilor direcți și indirecți ai unei persoane bolnave;
-Dezvoltarea unei aplicații informatice, care să permită oricui a luat contact cu persoane bolnave, să beneficieze de testare;
-Încurajarea producției de medicamente autohtone și dispozitive medicale pentru diagnosticarea și tratarea COVID-19;
-Înființarea Centrului de Comunicare Integrat COVID-19;
-Dezvoltarea site-ului COVID-19 România care va cuprinde măsuri de protecție sau pașii care trebuie urmați, în caz de îmbolnăvire sau contact cu persoane bolnave.
Deputatul Marius Iancu susține că datoria parlamentarilor este să aibă grijă de sănătatea românilor, să îi ajute să treacă cu bine peste această perioadă și să le ofere siguranță.
 
”Până pe 6 decembrie, puteți să vă gândiți la toate acestea, dar și la un alt aspect: Consiliul Județean Olt, prin SJU Slatina, a anunțat că va demara o campanie pentru donarea de plasmă, în unele cazuri, din lipsa medicamentelor, singura șansă la viață a unui pacient care nu mai poate să respire.
Un Guvern responsabil și implicat în lupta pentru viață, ar fi trebuit să facă demult un astfel de demers.
Dar, în Guvernul condus de Iohannis și PNL, e tăcere chiar și pe acest subiect!”, a afirmat deputatul Marius Iancu.
—————————————————-
 

Deputatul Marius Iancu: 

”NU MAI SUNTEM ÎN SIGURANȚĂ ÎN ROMÂNIA CONDUSĂ DE PNL”

 
 
Parlamentarul oltean Marius Iancu afirmă că medicamentele care le sunt distribuite românilor afectați de COVID-19 este insuficient, că președintele Iohannis și Guvernul PNL sunt indiferenți la starea disperată de sănătate a românilor și că au murit foarte mulți cetățeni în ultimele luni din cauză că bolnavilor cronici li s-a blocat accesul la serviciile de sănătate.
Deputatul Marius Iancu susține că, în timp ce alte țări iau măsuri pentru protejarea populației, președintele Iohannis și Guvernul PNL, condus de Ludovic Orban, sunt preocupați numai de politică și de alegeri.
 
 
 
 
 
 
 
Protestele angajaților din sănătate sunt un nou semnal de alarmă despre situația extrem de gravă din acest domeniu.
Numărul mare de pacienți COVID-19, numărul mare de cazuri de îmbolnăviri în rândul salariaților din sănătate și asistență socială, lipsa de medicamente pentru tratarea COVID-19 au facut ca România să fie pe marginea prăpastiei.
De exemplu, Spitalul Județean de Urgență Slatina nu are, la această oră, Remdesivir, Tocilizumab și Kineret.
De luni de zile, Ministerul Sănătății distribuie cantități insuficiente.
Din păcate, președintele Iohannis și Guvernul lui PNL nu văd și nu aud strigătele de dispare ale românilor din stradă, din spitale, de pe rețelele de socializare.
Spitalele sunt pline, secțiile ATI nu au fost pregătite, iar oamenii mor din cauza prostiei și incompetenței acestui Guvern!
Peste 5 000 de români au murit în trei luni ( iunie, iulie și august) pentru că Guvernul a blocat accesul bolnavilor cronici la serviciile de sănătate.
Datele INS arată că, în perioada iunie-august, în România, s-au înregistrat 7 441 de decese în plus față de media ultimilor 9 ani, iar o treime au fost provocate de COVID-19.
În timp ce alte țări au măsuri clare și ferme pentru protejarea populației, în România, președintele Iohannis și liberalii fac politică și campanie electorală de mai bine de 4 luni.
Belgia este în carantină totală, Austria și Marea Britanie au impus noi restricții și în toată Europa se testează în masă.
De exemplu, Slovacia a anunțat că va testa toată populația.
Știți ce spune premierul Orban despre acest subiect : „noi am asigurat o creștere constantă”.
O fi creștere a numărului de teste pentru că românii s-au testat pe banii lor.
Nimeni nu mai are grijă de această țară!
Nimeni nu se mai simte în siguranță, în România!
 
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi text
 
 
 
—————————————————-
 

PSD A PREGĂTIT UN PROGRAM PENTRU SĂNĂTATE ȘI SIGURANȚĂ

 
 
Deputatul social-democrat din Olt, Marius Iancu, este indignat de felul în care guvernul liberal condus de Ludovic Orban gestionează criza produsă de raspândirea virusului SARS COV II, care a afectat întreaga societate, pe toate planurile.
 
 
 
 
 

”Au trecut 9 luni de haos medical, economic și social, 9 luni de boală, frică, stres și chin pentru români, 9 luni de măsuri ineficiente, luate peste noapte, de lipsă de coerență în comunicare și acțiune la nivel național, de pasare a responsabilității către autoritățile locale, de jocuri politice mărunte și afaceri dubioase cu medicamente și materiale sanitare cu firmele „de casă””, a spus Marius Iancu.
 
Acesta susține că PSD propune o altfel de abordare, că a pregătit „Planul de Combatere a pandemiei COVID-19”, bazat pe implementarea unor măsuri rapide și o comunicare eficientă pentru prevenirea și combaterea acestei epidemii.
 
Mai spune deputatul Marius Iancu că scopul este acela de a reduce transmiterea virusului, de a proteja persoanele vulnerabile și de a asigura accesul la tratament atât pentru pacienții infectati, cat și pentru bolnavii cronici.
Pentru aceasta este nevoie de consolidarea capacității de răspuns și coordonarea tuturor instituțiilor, proiecția personalului medical, comunicarea rapidă a rezultatelor testelor ( minimum 48 de ore), școlile să funcționeze în raport cu situația epidemiologică locală, să se acorde minimum 72 de ore agențiilor economici pentru conformare, în caz de restricții și de instruirea personalului din instituțiile publice.
De asemenea, este nevoie de dezvoltarea de parteneriate cu autoritățile locale și agenții economici pentru implementarea măsurilor de bună practică care să limiteze transmitea virusului și să permită continuarea activității.
Prioritatea este consilierea și îndrumarea populației, si nu aplicarea de sancțiuni și măsuri coercitive excesive:
Extinderea testării în comunitate, tratarea tuturor persoanelor, indiferent de simptome, în locurile cu incidenta ridicată
Dezvoltarea unei aplicații informatice care să permită oricui a luat contact cu persoane bolnave, să beneficieze de testare
Încurajarea producției de medicamente autohtone și dispozitive medicale pentru diagnosticarea și tratarea COVID-19.
 
Parlamentarul afirmă că PSD a luat în calcul îmbunătățirea comunicării între cetățeni, parlamentari, guvern și instituții ale statului, a luat în calcul informarea corectă a cetățenilor, atât despre ceea ce se intâmplă în țară, cât și în străinătate, prin înființarea unui site web, precum și înființarea unui call center, care să aibă un număr unic și la care cetățenii să poată suna pentru orice situație legat de Covid 19.
 
 
”Nu putem recaștiga încrederea cetățenilor în autorități și personalul medical decât printr-o comunicare eficientă:
Înființarea, în 30 de zile, a Centrului de Comunicare Integrat COVID-19 de care vor raspunde Ministerul Sanatatii, Ministrul Administrației și Internelor, STS și SRI. Acesta va elabora și difuza mesaje și informări adaptate situației epidemiologic e.
Dezvoltarea site-ului COVID-19 România care va cuprinde informații complete legate de evoluția pandemiei, la nivel național și global, măsuri de protecție sau pașii care trebuie urmati, în caz de îmbolnăvire sau contact cu persoane bolnave.
Înființarea unui call center cu numar unic la nivel national.
Acestea sunt câteva dintre măsurilor unui program complet și complex care ne va ajuta pe toți, medici, autorități și cetățeni să înțelegem mai bine acest virus, să actionam eficient si aplicat și sa luăm cele mai bune decizii pentru prevenirea răspândirii bolii și pentru salvarea bolnavilor”.
 
 
Vicepreședintele Comisiei de Buget- Finanțe din Camera Deputaților, Marius Iancu, este nemulțumit de faptul că guvernanții și președintele țării au refuzat dialogul pentru găsirea celor mai bune soluții pentru România și speră că românii îi vor sancționa la votul pentru alegerile parlamentare din acest an.
 
”Timp de 9 luni, noi și specialiștii din domeniu am vorbit degeaba, pentru că Guvernul PNL și președintele Iohannis au refuzat dialogul.
Acum vor vorbi și vor alege românii pentru că ei trebuie să se simtă în siguranță acasă, pe stradă, la școală sau la locul de muncă, în orașul, comuna sau țara lor!”
 
 
—————————————————-
 

PSD propune măsuri economico-sociale pentru limitarea efectelor epidemiei de coronavirus

Marius Iancu, deputat PSD de Olt, spune că în această perioada în care numărul persoanelor din țara noastră infectate cu coronavirus a crescut este necesară luarea unei serii de măsuri la nivel național.

marius-iancu-li
Pentru că partidul din care face parte pune pe primul plan sănătatea și bunăstarea românilor, PSD a gândit câteva măsuri pe care le propune actualei conduceri a țării, luând în calcul cetățenii români din țară, precum și pe cei din Diaspora.

”PSD se implică, în continuare, în viața românilor și vrem să limităm efectele produse de epidemia de COVID-19.
Nu facem poze, nu ne lăudăm, ci propunem 9 măsuri economice și sociale:
1. Realocarea din bugetul de stat a unei prime tranșe de 10 miliarde de lei pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății, în vederea achiziționării de medicamente, materiale sanitare și echipamente medicale.
2. Ministerul Sănătății trebuie să asigure gratuit medicamente, materiale sanitare și echipamente medicale pentru prevenirea coronavirus, prin intermediul medicilor de familie.
3. Guvernul va finanța o schemă de ajutor de stat de 300 de milioane de lei pentru sprijinirea companiilor strategice naționale CFR și TAROM. ( modificarea proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.12/2020 privind instituirea cadrului legal pentru acordarea unor ajutoare de stat individuale de salvare).
4. Scutirea de la plata contribuțiilor (CAS si CASS) pentru o perioadă de 3 luni pentru angajații companiilor care activează în domeniile turismului, transportului și divertismentului. Acestea vor fi suportate de către stat.
5. Pentru persoanele aflate în izolare/carantină se va asigura plata facturilor pentru utilități și suspendarea pentru 3 luni a plății ratelor bancare. De asemenea, se vor suplimenta bugetele primăriilor prin transfer de la bugetul de stat pentru a asigura un coș minim de alimente celor aflați în izolare la domiciliu.
6. În situația în care epidemia de coronavirus ajunge în etapa a treia (peste 2000 de cazuri confirmate) se va suspenda, pentru 3 luni, plata ratelor bancare pentru populație.
7. Angajații IMM-urilor din sectoarele puternic afectate de impactul negativ al crizei coronavirus vor fi scutiți de plata contribuțiilor și a impozitului pe venit.
8. Guvernul va elabora un plan privind stocurile de hrană pentru populație, prin protocoale cu furnizorii, distribuitorii și retailerii de alimente.
9. Românii din țară, precum și cei din Diaspora care s-au întors acasă și care nu beneficiază de o asigurare de sănătate în țară vor avea parte de tratament gratuit în cazul infectării cu coronavirus.
Sper ca decidenții politici care conduc acum România să țină cont de aceste propuneri, să se gândească la sănătatea și bunăstarea românilor, la economia României, și nu la interesele electorale, de moment”.

—————————————————-

Paul Stănescu, la inaugurarea sălii de sport “Gabriela Szabo”:

 “Mă bucur că putem oferi sportivilor, tinerilor şi copiilor o astfel de oportunitate”

 Vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a participat de curând la inaugurarea sălii de sport „Gabriela Szabo” din oraşul Voluntari, judeţul Ilfov.

DSCN7893 bs decupat W

 Potrivit comunicatului al MDRAP remis AGERPRES, proiectul iniţial, demarat de autoritatea locală în 2011, a fost modificat şi îmbunătăţit de Compania Naţională de Investiţii (CNI).

 Finalizată, sala de sport are un caracter multifuncţional şi dispune de 872 de locuri pe scaune în gradene fixe şi 304 locuri în gradene mobile, aceasta putând găzdui atât competiţii llocale, naţionale si internaţionale de atletism, sporturi de saltea (lupte, judo), baschet şi volei.

Iar finanţarea lucrărilor de construire, în valoare totală de 24.793.000 de lei cu TVA, a fost asigurată de MDRAP prin CNI.

„Mă bucur că putem oferi sportivilor, tinerilor şi copiilor din Voluntari o astfel de oportunitate, având în vedere faptul că am înţeles că aici se desfăşoară o activitate sportivă susţinută şi diversificată, iar la nivelul întregului judeţ Ilfov nu exista nicio sală care să beneficieze de infrastructura necesară practicării disciplinelor sportive din categoria atletismului. Se creează astfel premisele diversificării mişcării sportive şi de agrement la nivel local”, a precizat Paul Stănescu present la inaugurarea sălii de sport ‘Gabriela Szabo’, se mai arată în comunicat.

—————————————————-

Colegiul Medicilor Olt dă pe unde poate un drept la replică

  colegiul-medicilor-olt-logo-cmr2

Se practică în presa scrisă, mai ales în aceea făcută pe genunchi sau, de multe ori, la comandă ori din anumite « simpatii», un jurnalism care ajunge să pună sub semnul întrebării şi munca de presă pe care alţii o prestează cu multă seriozitate, rigurozitate şi respect faţă de meseria însăşi şi faţă de toate categoriile sociale şi profesionale din ţara aceasta.

Un jurnalism ieftin sau de genul « lasă că merge şi-aşa». Numai că, dacă societatea se va trezi, se va lua atitudine şi consecinţele vor fi total neplăcute pentru publicaţiile în cauză şi pentru semnatarii materialelor neprofesioniste.

În plan juridic, cu un cod civil şi penal « adaptate» acestor situaţii, problemele pot să dispară ca prin farmec pentru cei vizaţi, dar pot atrage consecinţe pentru ziariştii care-şi fac bine treaba.

Acum, în prag de campanie electorală şi în campania electorală, multe astfel de articole fi- vor scrise la voia întâmplării sau la comanda plătitorului (legal !) de articole, numai că ziariştii trebuie să realizeze pericolele la care se expun, chiar dacă sunt angajaţi şi trebuie să scrie la comandă.

  Un caz apărut recent în mass-media locală a vizat ceea ce s-a întâmplat privind alegerile pentru noua conducere a Colegiului Medicilor Olt.

Conducerea Colegiului Medicilor Olt ia atitudine vizavi de articolele apărute în presă în legătură cu componenţa acestui colegiu. În articolele respective se face precizarea, fără o minimă documentare din partea jurnalistului, că medicii de familie nu pot face parte din acest for de conducere.

Vă prezentăm mai jos « Dreptul la replică » al Colegiului Medicilor Olt pe care, până acum, instituţia de presă respectivă a refuzat să-l publice :

 „În atenţia domnului redactor şef al ziarului Gazeta Nouă

     Colegiul Medicilor Olt a luat la cunoştinţă despre conţinutul celor 2 articole publicate în ziarul Gazeta Nouă pe data de 07 martie 2016 ora 17.48 şi ora 20.37, în care este acuzat de monopol al medicilor de familie, de faptul că aceştia nu s-au prezentat la vot şi de faptul că ziarul dvs. prezintă drept date certe nişte zvonuri sau cele rezultate din sondaje la ieşirea votanţilor.

    În consecinţă dorim un drept la replică publicat de Gazeta dvs. în aceleaşi condiţii ca articolele în cauză.

   În primul rând trebuie lămurit că medicina de familie este o specialitate ca toate celelalte, marea majoritate a acestor medici sunt medici primari şi doctori în medicină, iar Colegiul Medicilor Olt nu face discriminare între membrii diferitelor specialităţi.

   Afirmaţia făcută că ar exista la Colegiul Medicilor Olt un monopol al medicilor de familie este total neadevărată şi nu reprezintă realitatea. Daca dvs. eraţi curioşi să accesaţi site-ul Colegiului Medicilor Olt aţi fi observat că Preşedintele Colegiului este specialist, în Biroul Executiv mai exista medici specialişti iar Comisiile de Specialitate ale Colegiului sunt formate numai din medici specialişti din specialităţile respective, inclusiv Comisia de Medicina familiei.

    Afirmaţia dvs. aflată pe surse că : “este împotriva firii ca un medic de familie să judece un medic specialist” este cel puţin bizară, deoarece, aşa cum am arătat mai sus, medicii de familie sunt medici specialişti, iar membrii Comisiei de Jurisdicţie şi Disciplină sunt medici specialişti din spital şi numai câte un membru al celor două Comisii este medic specialist de familie şi participă numai când este în cauză un medic de familie.

  Cu speranţa că am reuşit să lămurim aceste neclarităţi apărute în articolele dvs., voit sau în necunoştinţă de cauză, vă asigurăm şi pe viitor de aceeaşi disponibilitate, cu rugămintea ca pe viitor să solicitaţi şi punctul de vedere al Asociaţiei Colegiale”.

      Cu stimă,      Colegiul Medicilor Olt- semnat+stampilat

   Preşedinte,                                                         
           

Dr. Marinache COSTACHE

—————————————————-

Doctorul Renică Diaconescu sfătuieşte medicii care vor vota pentru alegerea conducerii Colegiului Medicilor Olt să nu se lase dezbinaţi de grupuri de interese

renica-diaconescuUnul dintre cei mari mari medici specialişti din România, doctorul neurolog slătinean Renică Diaconescu, cel care în urmă cu trei ani a câştigat, alături de colegii săi neurologi, doctorii Carmen Stancu şi Mugurel Coteanu, locul III la Congresul Societăţii Naţionale de Neurologie, şi care a adus faimă valorică Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, după ce multă vreme a fost numit „spitalul groazei”, ia atitudine privind informarea incorectă cu privire la modul în care se desfăşoară alegerile pentru conducerea Colegiului Medicilor Olt.

Renică Diaconescu precizează că nu se pune problema existenţei unui conflict real între medicii de familie şi medicii specialişti, ci că ar fi vorba despre o situaţie artificial creată şi întreţinută de anumiţi oameni.

Doctorul Diaconescu îşi apreciază colegii medici ca fiind foarte valoroşi şi consideră că nu trebuie ca aceştia să se lase manipulaţi de anumite grupuri de interese.

 „După cum se ştie, alegerile pentru structura judeţeană de conducere de la nivelul Colegiului Medicilor Olt au fost reluate, duminică şi luni, fiind programat primul tur.

După acest tur, au apărut anumite afirmaţii în media locală, care acreditează ideea că există un conflict între medicii de familie şi medicii specialişti.

În realitate, acest conflict este întreţinut artificial de oameni aflaţi în ambele tabere care, în virtutea principiului machiavelic „Divide et impera”, vor să defăimeze imaginea corpului medical al judeţului Olt, imagine şi aşa prezentată destul de deformat, în ultimul timp.

Eu cred că interesul nostru este unul comun şi anume acela de a apăra demnitatea şi onoarea profesiei de medic, în condiţiile în care sistemul medical românesc este şi aşa zdruncinat din motive care nu ne aparţin.

Ca medic specialist, mărturisesc că am mulţi prieteni medici de familie care şi-au dovedit din plin profesionalismul şi sentimentul de solidaritate de breaslă. Sfatul meu este să nu ne lăsăm dezbinaţi, făcând jocul unor grupuri de interese politice sau de altă natură, să respectăm, în continuare, Jurământul lui Hipocrate, care spune, printre altele: Colegul meu este fratele meu!

Menţionez faptul că ocuparea unei poziţii în conducerea Colegiului Medicilor Olt nu reprezintă un privilegiu, aşa cum consideră unii, ci mai degrabă o responsabilitate în plus, pe care cei aleşi trebuie să şi-o asume cu demnitate”.

Cu respect şi consideraţie,

Dr. Renică Diaconescu

—————————————————-

Cupa Dunarii la karate do, ediţia a III-a

Sala Polivalentă ” Lulu Stănescu” din oraşul Corabia a găzduit recent concursul de karate do „Cupa Dunarii”. Competiţia a fost organizată de Centrul Naţional de Karate Do România şi de CS Dinamo-Zen-Do Caracal.

11391243_1610595755865923_6675656264070942150_n

Începând din acest an competiţia sportivă corăbiană parte din calendarul oficial al activităţilor cultural-sportive organizate de Consiliul Local Corabia şi Primăria Oraşului Corabia. Organizatorii acestui concurs, Daniel Floricel – 5 dan, şi Sorin Iordache – 3 dan, au reuşit să adu că la Corabia 150 de sportivi din oraşele Bucureşti, Titu, Caracal, Corabia, Draganesti- Olt şi comunele Osica de sus şi Izbiceni.

În organizarea concursului din oraşul teilor s-a implicat şi consilierul local Daniel Albu, un temeinic susţinător al dezvoltării acestui sport în Corabia. La ediţia din acest an a fost prezent şi preşedintele Federaţiei Române de Combat, Răzvan Liviu Petre.11425225_1610595575865941_1815566790618226884_n

Toţi sportivii au primit medalii şi diplome de participare, iar primarul oraşului Corabia, Iulică Oane, a primit un trofeu onorific pentru implicare şi pentru susţinerea acestui frumos sport.

Înainte cu o zi de desfăşurarea concursului în care tinerii combatanţi şi-au arătat calităţile dobândite în practicarea artelor marţiale, a avut loc un seminar ethnic.

Artele marţiale înseamnă disciplină, autocontrol, întărirea organismului, antrenarea şi dezvoltarea trupului şi a minţii şi nu numai. Un copil care practică artele marţiale se va dezvolta sănătos, iar caracterul se va modela; astfel, copilul va deveni mai disciplinat, va avea mai multă încredere în sine şi va interacţiona mai bine cu persoanele din jur.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?