Paul Stănescu: „Înfiinţarea unui parc industrial în parteneriat cu Republica Populară Chineză reprezintă o prioritate pentru atragerea investiţiilor”

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a avut o întâlnire vineri, 23 martie 2018, cu E.S. Xu Feihong, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România.

 Paul Stanescu- presedinte PSD Olt si presedinte al Consiliului Judetean Olt4 bs sigla

Cu această ocazie, cei doi oficiali au apreciat excelentele relaţii bilaterale dintre cele două ţări, precum şi interesul manifestat în exploatarea pe mai departe a importantului potenţial de cooperare dintre România şi Republica Populară Chineză.

Datorită relaţiei privilegiate care s-a stabilit între România şi Republica Populară Chineză, parteneriatul nostru a fost concretizat în multiple și importante domenii, ceea ce ne conferă speranţa că și în continuare vom rămâne aceiași parteneri în dezvoltarea şi promovarea unor iniţiative comune.În acest context, subliniez faptul că, la nivelul administrațiilor locale, cooperarea a cunoscut o dezvoltare constantă în ultimii ani, aspect pe care dorim să îl încurajăm în continuare, inclusiv prin promovarea proiectelor cu relevanță locală. În prezent, există un număr important de acorduri de înfrățire în vigoare, la nivel de municipii sau județe, respectiv provincii”, a subliniat viceprim-ministrul Paul Stănescu.

Potrivit comunicatului de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), cei doi oficiali au discutat despre demersurile care se fac pentru atragerea investitorilor chinezi în România, inclusiv în ceea ce priveşte crearea parcurilor industriale.

În acest sens, ministrul dezvoltării şi-a manifestat întreaga disponibilitate pentru materializarea unor astfel de inițiative: „Înfiinţarea unui parc industrial în parteneriat cu Republica Populară Chineză reprezintă o prioritate întrucât se subscrie măsurilor avute în vedere pentru atragerea investiţiilor care văd România ca o poartă strategică pentru intrarea în Uniunea Europeană şi pentru dezvoltarea relaţiilor de parteneriat, cu accent pe relaţiile economice şi comerciale cu ţări din afara pieţei unice europene”.