Paul Stănescu, vicepremier şi ministru al Dezvoltării

paul-stanescu-senator-3-fara-bleu

Senatorul oltean şi preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, a depus, pe 17 octombrie 2017, jurământul de învestituă în funcţia de ministru al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Noua remaniere a Guvernului Tudose a însemnat numirea lui Paul Stănescu în funcția de viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Marius Nica , în cea de ministru delegat pentru Fonduri Europene şi a lui Felix Stroe în funcţia de ministru al Transporturilor.

Aceştia au depus jurământul de învestitură pe data de 17 octombrie, 2017.

Paul Stănescu este fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, timp de două mandate, singurele mandate în care preşedinţii de Consilii Judeţene din ţară au fost aleşi uninominal, ales senator la ultimele alegeri parlamentare, acesta are 60 de ani, este născut în comuna Vişina (Veche) din judeţul Olt, este căsătorit, are doi copii, un băiat şi o fată. Este absolvent al Facultăţii de Agronomie din Craiova şi al unui curs de management economic, deţinând funcţiile de director al Fabricii de conserve Caracal, director al IAS Studina şi director al Agromec Vişina.

A fost chestor al Senatului, făcând parte din două comisii, Comisia pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală şi Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi, din Uniunea Parlamentară Internaţională şi este membru al grupurilor de prietenie cu parlamentele din Letonia, Mongolia şi Cipru.

Senatorul Paul Stănescu a avut 9 declaraţii politice şi este co-semnatarul a 19 iniţiative legislative, despre care am mai scris.

Paul Stănescu devine, prin înalta funcţie pe care o ocupă, cel mai important reprezentant politic şi administrativ pe care l-a avut vreodată judeţul Olt. Modest şi răbdător, nefiind avid după funcţii, acesta a ştiut să cântărească întotdeauna lucrurile şi, cu toate că i s-a propus, imediat după câştigarea alegerilor de către PSD să devină ministru, a apreciat că nu era momentul potrivit.

Să fiu foarte sinceră, pe mine mă încearcă o mândrie personală fantastică, sigur, din patriotism local şi respect, contemporaneitatea cu scrierea istoriei localităţii natale Vişina fiind foarte importantă.

Mult success, domnule ministru Paul Stănescu!

Daniela DENGHEL