Marius Iancu: “100 de zile de guvernare PSD, creştere economică şi pensii mărite”

Untitled-1 copy

Deputatul PSD de Olt, Marius Iancu, a declarat că, după o sută de zile de guvernare a Partidului Social Democrat, ţara noastră merge într-o direcţie buna, având cea mai mare creştere economic din Europa şi că pensionarii beneficiază de pensii mai mari şi de mai multe măsuri favorabile lor.

“După 100 de zile de guvernare PSD, România are cea mai mare creștere economică din Europa și s-au creat 130.000 de noi locuri de muncă.

România a înregistrat, în primul semestru al anului 2017, cea mai mare creștere economică din Europa, de 6%, iar PIB-ul este de aproximativ 837 miliarde de lei. 
Salariul mediu net a crescut cu 14,8% față de 2016, iar puterea de cumpărare a crescut cu 14,1% față de anul trecut. 
Un indicator clar al unei guvernări eficiente este numărul mare de locuri de muncă din sectorul privat- 129 000 de noi locuri de muncă. 
De aceea, România are una dintre cele mai mici rate ale șomajului din Europa, cu 4,18 % mai mică decât anul trecut.”

Parlamentarul a mai spus că PSD a demonstrat ca poate implementa un Program de Guvernare cerut și votat de români, iar “în numai 100 de zile se văd deja primele rezultate. România a început drumul către dezvoltare, iar românii au început sa trăiască decent în țara lor”.

Deputatul Marius Iancu a menţionat că pensionarii care au mai puin de 2.000 lei venit lunar nu mai plătesc de şase luni contribuţiile asigurărilor sociale şi că, din 2018, pensia minimă garantată va ajunge la 640 lei.

“Așa cum și-a asumat, PSD a crescut cu 14% punctul de pensie, de la 871 lei la 1000 lei, a crescut cu 30% pensia minimă garantată, de la 400 lei la 520 de lei. 1,23 milioane de pensionari cu pensii sub 2000 lei nu mai plătesc CASS, de șase luni. 
Ministerul Muncii a pregătit și măsurile care vor intra în vigoare în 2018. Punctul de pensie va crește la 1100 lei, pensia minimă garantată va ajunge 640 lei, se va reduce vârstă de pensionare pentru mamele cu cel puțin trei copii, câte doi ani pentru fiecare copil, plata de către angajator a contribuției pentru pensie la nivelul salariului minim și recalcularea pensiilor militarilor. Pensionarii care desfășoară activități independente nu vor mai plăti CASS, din 2018. ”

De asemenea, deputatul Marius Iancu, precizează că PSD respectă ce a promis și continuă implementarea unui program votat de români pentru că oamenii vor un trai mai bun în țara lor.

Daniela DENGHEL