Paul Stanescu, prima conferinţă de presă ca ministru al Dezvoltării, la Olt

Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării şi vicepremier al României, a precizat în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Slatina că nu va uita niciodată de unde a plecat, că rămâne tot oltean, că este nevoie de o ameliorare a legislaţiei privind achiziţiile publice şi că Drumul Expres Slatina- Piteşti se va face cu fonduri europene.

 paul-stanescu-senator-3-fara-bleu

În cadrul conferinţei de presă la care au participat şi preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, şi primarul Slatinei, Emil Moţ, ministru Paul Stănescu a declarat că a dorit ca prima sa conferinţă de presă să o susţină la Slatina, pentru că “sunt oltean şi n-o să uit niciodată de unde am plecat”.

Vicepremierul Stănescu a menţionat că “Prioritatea mea este programul de guvernare, care se va aplica exact aşa cum ne-am propus, în campania electorală. Ne vom ţine de cuvânt şi îl vom duce la capăt, cu condiţia să fim la guvernare până în 2020. (…). De asemenea, am o relaţie foarte bună cu primul ministru. În aceste condiţii, este foarte uşor să ne punem în aplicare tot ce am spus noi în campania electorală””.

Paul Stănscu a spus că nu şi-a dorit să acceadă în aceste funcţii, de ministru şi vicepremier, însă decizia a fost a partidului din care face parte:

„Să fiu foarte sincer,  personal nu mi-am dorit să fiu vicepremier şi ministru al Dezvoltării, insă a fost o decizie a partidului.După cum ştiţi, eu sunt un om de echipă şi, după discuţiile cu colegii mei, am acceptat acest lucru. Nu este o muncă uşoară, dar nici nu pot să spun că mi-e foarte greu, fiindcă deja m-am lovit foarte multe lucruri, încă de când lucram în administraţia publică locală. Desigur, este vorba de o muncă mult mai complexă”.

Despre Drumul Expres Craiova – Slatina – Piteşti, vicepremierul Stănescu a afirmat că banii sunt deja alocaţi,  că se va face pe fonduri europene şi că este posibil ca anul viitor să înceapă lucrările, singurele probleme putând fi cauzate de modul în care se va derula licitaţia.

Drumul expres Craiova – Slatina – Piteşti a fost scos la licitaţie, cu centurile Slatinei şi Balşului. Bani sunt alocaţi, drumul acesta se va face pe fonduri europene. În momentul în care cineva va câştiga licitaţia, va începe. Eu sunt optimist că vor începe lucrările în primăvară sau poate în vară. Totul depinde de cum se va derula licitaţia, aceasta este singura incertitudine”, a zis ministrul  Paul Stănescu.

În ceea ce priveşte Legea achiziţiilor publice, Paul Stănescu a menţionat că este nevoie să fie găsită cât mai repede o formă pentru ca lucrurile să se desfăşoare mai repede, astfel încât implementarea proiectelor să nu mai fie blocată de contestaţiile depuse de către constructori.

Acesta a mai spus şi că este nevoie ca modificările făcute să aibă în vedere şi directivele Uniunii Europene., în unele dintre aceste state licitaţile publice desfăşurându-se intr-un system mult mai simplu:

„Înţeleg că în unele ţări din UE se ţin licitaţiile, în consiliul local, dar la români e complicat. Nu înţeleg de ce trebuie să fie aşa… Este o întreagă filozofie, dar sper ca specialiştii să găsească soluţii pentru a îmbunătăţi această lege şi să nu mai pierdem atât timp cu toate licitaţiile”.

Daniela DENGHEL