Paul Stănescu, ales vicepreşedinte al PSD

Partidul Social Democrat şi-a ales, pe 10 martie a.c.,  în cadrul unui Congres extraordinar, o nouă conducere naţională: presedintele executiv, secretarul general şi 16 vicepresedinţi regionali.

DSCN7893 bs decupat WPSD are de acum 16 vicepresedinţi, 8 barbaţi şi 8 femei, ce vor fi aleşi pe regiuni, din fiecare regiune câte un candidat bărbat şi câte un candidat femeie.

Cu toate că înainte de congres, vicepremierul Paul Stănescu declarase că nu va candida pentru nicio funcţie, Comitetul Executiv Naţional (CExN) al partidului a validat candidatura acestuia, luând act de rezoluţiile de susţinere venite din partea Organizaţiilor PSD Olt şi Dolj.

Iar preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, a fost convins să candideze ca urmare a insistenţei membrilor PSD Olt şi a preşedintelui executiv al organizaţiei oltene, Marius Oprescu.

În cadrul Congresului Extraordinar al PSD, desfăşurat la Sala Palatului, preşedintele PSD Olt, vicepremierul Paul Stănescu, a fost ales în funcţia de vicepreşedinte regional pentru regiunea Sud-Vest Oltenia, alături de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, în funcţia de preşedinte executiv fiind aleasă pViorica Dăncilă, premierul României, iar în aceea de secretar general al partidului, Marian Neacşu.

Tot în cadrul Congresului Extraordinar al PSD, desfăşurat, sâmbătă, la Sala Palatului, premierul Viorica Dăncilă a fost aleasă în funcţia de preşedinte executiv, în timp ce Marian Neacşu a luat cele mai multe voturi pentru postul de secretar general al partidului.

Cei 16 vicepreşedinţi aleşi ai PSD, bărbaţi şi femei, sunt următorii:

  1. Paul Stănescu şi Lia Olguţa Vasilescu (regiunea Oltenia);
  2. Gabriela Firea şi Robert Negoiţă (regiunea Bucureşti-Ilfov);
  3. Adrian Ţuţuianu şi Carmen Dan (regiunea Muntenia);
  4. Doina Fedorovici şi Gabriel Vlase (regiunea Nord -Est);
  5. Gabriel Zetea şi Doina Pană (regiunea Nord-Vest);
  6. Roxana Mînzatu şi Bogdan Trif (regiunea Centru);
  7. Marian Oprişan şi Mirela Furtună (regiunea Sud-Est);
  8. Natalia Intotero şi Mihai Fifor (regiunea Vest).

Daniela DENGHEL