„Medicii şi profesorii au acum motive să ramână în ţară”

Deputatul oltean, Marius Iancu, membru în cadrul Comisiei de Buget-Finanţe din Camera Deputaţilor, declară că Partidul Social-Democrat din care face parte, aflat la guvernare în alianţă cu ALDE, îşi duce la îndeplinire încă unul dintre obiectivele majore pe care şi le-a propus pentru creşterea nivelului de trai în ţara noastră.

marius-iancu-liTot mai des confruntată cu exodul medicilor şi profesorilor din ţară în Occident, pentru un câştig mai bun, România trebuie să ia masuri urgente.

Una dintre acestea este Legea Salarizării.

Astfel, la începutul lunii decembrie, Guvernul un proiect de Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii – cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, o parte din modificările aduse vizând personalul din sistemul sanitar şi cadrele didactice. 

“1 Martie aduce salarii mai mari pentru medici și profesori. Am promis ca vom reda demnitatea fiecărei categorii profesionale, iar unele salarii ale medicilor vor depăși 4000 de euro. Majorările salariale vor fi cuprinse între 70% și 172%, iar pentru profesori salariile vor creste cu 20% , conform Legii Salarizării, o măsură din Programul de Guvernare pe care Guvernul a implementat -o. Medicii și profesorii au acum motive sa rămână în țară și sa fie adevărați profesioniști”.

De la 1 martie, salariile medicilor vor fi majorate, între 70% și 172% și se vor aplica la salariile de bază. Vor beneficia de aceste creşteri şi asistenţii medicali, infirmierii dar şi medicii rezidenţi.

Daniela DENGHEL