Senatorul Paul Stănescu: „Cred că era prioritar să identificăm cauzele pentru care am pierdut alegerile în mod lamentabil, nu Congresul”

Preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, nu a fost de acord ca în acest moment să se desfășoare un Congres în care Partidul Social Democrat să își aleagă o nouă echipă de conducere, după ce fostul șef al PSD, Liviu Dragnea, a fost încarcerat, lucru pe care l-a spus și în cadrul partidului și pe care l-a făcut și public.

paul-stanescu-senator-3-fara-bleu
Acest lucru l-a declarat, din nou, înainte de începerea Congresul PSD, desfășurat la Sala Patului din Bucureşti,pentru că, în opinia sa, prioritatea ar fi trebuit să o constituie identificarea cauzelor pierderii alegerilor din 26 mai și găsirea unor soluții pentru a face lucrurile să meargă mai bine pe viitor, în niciun caz alegerea unei noi conduceri în cadrul unui Congres.
Totodată, a menționat că nu va vota dar că toți delegații din Olt ai partidului pot vota după cum le ”dictează conștiința”, inclusiv președintele nexecutiv al PSD Olt, Marius Oprescu.
„N-am fost de acord cu acest Congres, după cum știți, însă Comitetul Executiv Naţional a votat pentru ca el să aibă loc. Eu sunt un membru de partid disciplinat, respect statutul și am spus că voi veni la Congres, dar nu voi vota. I-am rugat pe domnul preşedinte executiv Marius Oprescu şi pe toţi colegii mei să voteze cum le dictează conştiinţa.
Eu nu voi vota pentru că mi se pare că ne-am grăbit. Eu nu cred că era prioritar un Congres în care să ne alegem conducerea. După mine, priorităţile erau altele şi anume să discutăm despre cauzele pentru care am pierdut aceste alegeri în mod lamentabil și să le analizăm profund. Desigur, puteam face un Congres, conform statutului, la începutul lui iulie sau august, ca să desemnăm candidatul la prezidenţiale şi după aceea să facem un Congres ordinar de alegeri pentru că la majoritatea preşedinţilor de organizaţii le expiră mandatele în această toamnă”, a declarat senatorul Paul Stănescu.