Deputatul de Olt Marius Iancu:  ”Întoarcerea tinerilor plecați la muncă în străinătate nu a fost doar o promisiune electorală”

Deputatul de Olt, Marius Iancu, spunea în urmă cu ceva vreme că partidul din care face parte și care acum se află la guvernare a indentificat câteva probleme majore legate de tinerii din țara noastră.

Iancu_Marius decupat
Pe lângă șomajul de 18,3% înregistrat în rândul tinerilor, PSD a mai constatat dificultățile pe care aceștia le au privind finalizarea studiilor sau achiziționarea locuințelor, precum și un adevărat exod al tinerilor din țară.
Parlamentarul spunea atunci că PSD va lua măsuri astfel încât tinerii să fie stimulați să se întoarcă acasă.
Ca urmare a facilităților create de guvernarea țării, tot mai mulți tineri se întorc în România, și încearcă să își clădească o afacere și să își întemeieze o familie aici, așa cum este cazul multora din Olt.
Astfel, tinerii sunt spijiniți prin proiecte guvernamentale, precum ”Start UP Nation Romania” sau prin credite pe 10 ani, cu dobândă zero și o perioadă de grație de 5 ani, prin programul ”Investește în tine”, garantat 80% de stat, pentru educațiel, cultură, sănătate, sport și locuințe.
”Am promis că tinerii plecați la muncă în străinătate se vor întoarce acasă, iar fermierii din sudul județului Olt arată că nu a fost doar o promisiune electorală, ci un plan de măsuri luate de Guvern și Parlament care să dezvolte agricultura românească și să îi determine pe tineri să înceapă mici afaceri în satele Oltului. Îmi doresc ca și tinerii din comunele și orasele din nordul județului să creadă în această oportunitate și să dezvolte mici afaceri specifice zonei”, a declarat deputatul Marius Iancu.