Paul Stănescu, președintele PSD Olt: ”Gabriela Firea, singură persoană care s-ar califica pentru această competiția prezidențială”

Senatorul și fostul vicepremier Paul Stănescu, a analizat care ar fi cea mai bună variantă de candidatură la alegerile prezindențiale de pe partea stângă și centru- stânga a eșicherului politic.

Paul Stanescu- presedinte PSD Olt si presedinte al Consiliului Judetean Olt4 bs sigla
Prin urmare, concluzia domniei- sale este aceea că Gabriela Firea, primarul Bucureștiului, este cea mai bună soluție:
”După eșecul usturător de la alegerile europarlamentare, pentru care nu este vinovat doar Liviu Dragnea, caruia ii doresc sincer sanatate si sa se intoarca cat mai rapid la familie, ci și Paul Stănescu, Viorica Dăncilă și alți colegi din conducerea partidului!, avem în față o nouă provocare, un nou examen electoral. În funcție de modul în care ne vom prezenta la alegerile prezidențiale, avem șansa să spălăm din rușinea rezultatului dezastruos din primăvară sau, dimpotrivă, să o adâncim, cu consecințe foarte grave pentru PSD.
Am făcut, în ultima perioadă, o analiză minuțioasă a situației politice actuale, și cred că singurul scenariu care ne-ar putea asigura șanse reale de câștig este acela de a avea un candidat pentru Cotroceni susținut de PSD, ALDE și PRO-România. Dacă inventariem posibilii prezidențiabili din cele 3 partide, lista nu este deloc una foarte lungă”.
Senatorul Paul Stănescu este de părere că ar mai fi fost posibilă și candidatiura lui Victor Ponta, dacă acesta ar fi dorit să intre în cursa prezidențială, Călin Popescu Tăriceanu fiind o variantă care nu ar putea să beneficieze de sprijinul și mobilizarea totală a mașinăriei de vot pesediste:
”De la PRO-România, singura variantă de luat în considerare ar fi fost Victor Ponta, dar acesta a declarat ferm că nu intenționează să candideze anul acesta. De la ALDE, exisă o singură opțiune, dl Tăriceanu, care este un candidat redutabil, cu un profil foarte bun, dar care ar porni în această competiție cu un handicap major, dat de dificultatea de a mobiliza acest colos numit PSD în jurul unui candidat din alt partid.
Prin urmare, cea mai bună variantă ar fi ca PSD să propună un prezidențiabil cu mare notorietate și un indice de favorabilitate la o cotă foarte înaltă. Din păcate, indiferent câte sondaje s-ar mai face, în acest moment avem în partid o singură persoană care s-ar califica pentru această competiție, și anume primarul general al Capitalei, dna Gabriela Firea, cea care în ultimii 3 ani, invariabil, în toate cercetările sociologice, a împărțit primele două locuri la capitolul încredere în personalități politice cu președintele Iohanis.
Am încredere în capacitatea de analiză a colegilor mei și în buna lor credință și sunt convins că cei mai mulți dintre noi gândim la fel, dincolo de interesele personale. Să avem în minte un singur lucru: PSD n-a mai dat președintele României de 15 ani, iar timpul, ca să-l parafrazez pe Marin Preda, nu mai are răbdare!”.