Senatorul Paul Stănescu, cel mai mare apărător din PSD al șefului social- democraților: ”Procesele lui Liviu Dragnea sunt politice!”

Paul Stanescu despre procesele lui L Dragnea la realitatea TV
Președintele PSD Olt, senatorul Paul Stănescu, fost vicepremier al României și fost ministru al Dezvoltării, a declarat, în cadrul emisiunii , „România 2019”, realizată de Cozmin Gusă și difuzată, pe 19 aprilie a.c., la Realitatea TV, că cele două procese pentru care este judecat în instanță președintele celui mai mare partid politic din România, Liviu Dragnea, sunt pur politice.
La baza generării acestora stând faptul că multe persoane importante din țară s-au speriat de scorul mare electoral obținut de Partidul social democrat la alegerile din anul 2016, potrivit accepțiunii lui paul Stănescu.

”Liviu Dragnea condamnat doi ani de zile cu suspendare pentru referendum. E proces politic, știm cu toți ce s-a întamplat în acele zile, am fost în campania respectivă, am lucrat împreună.
Acum, despre al doilea proces care se află pe rol (20 mai a.c.)- și nu cred că dau o știre extraordinară-, în perioada aceea în care două salariate al Direcției pentru Protecția Copilului Teleorman (n.a.-cand L.Dragnea era președintele CJ Teleorman) se prezentau pe la partid…. Vă spun că în acea perioadă în care eu nu eram încă președinte de consiliu județean, dar în toate județele, fie că erau președinți PSD, fie că erau președinți PNL, sigur că erau foarte mulți oameni din deconcentrate, de la nivel județean, care veneau pe la partid tot timpul.
Din punctul meu de vedere, Liviu Dragnea, – și spun cu tărie lucrul acesta-, nu cred că e vinovat nici în acest proces.
Fiindcă noi vorbim, de fapt, de o perioadă din urmă cu 15 ani, când era o practică în țară lucrul acesta. Era o practică transpartinică, la toate partidele se făcea așa.
Nu că îl apăr pe Liviu Dragnea, dar spun că acesta este tot un proces politic, pentru că eu știu contextul din acea vreme, știu cum se lucra atunci.
În cea ce privește aceste două procese ale lui Dragnea, spun că sunt procese politice”, a declarat senatorul Paul Stănescu.

Fostul vicepremier a amintit că după primul proces al lui Liviu Dragnea și-a dat demisia și din funcția de președinte de partid de la Olt, și din funcția de vicepreședinte național al PSD.
”Mai mult, în majoritatea județelor, știam cum se întâmplau lucrurile.
Dacă mai țineți minte, eu eram vicepremier și eu am fost în fața DNA-ului. Eu am vorbit atunci și cu Tudose, care a motivat cumva, pentru că mi s-a părut nedrept știind ce se întâmpla în organizațiile de partid ale tuturor partidelor, fiind o practică”, a completat senatorul.

VIDEO

Cu toate că niciodată nu a vorbit public despre conflictul dintre el și Liviu Dragnea, cunoscându-se faptul că aveau o relație foarte apropiată, în emisiunea lui Cozmin Gușă, Paul Stănescu a precizat:
”La nivel personal am avut divergențe de opinie. Discutând amândoi, eu nu am fost de acord cu foarte multe lucruri, pentru că eu cred că noi, ca partid, nu trebuia să ajungem aici. Și cred că au fost niște greșeli făcute, iar el ca lider a făcut niște greșeli, pentru că trebuia o confruntare mult mai profundă în cadrul partidului, trebuia să discutăm împreună și să luam deciziile împreună.
O vorbă simplă, oltenescă, spune că atunci când sunt mai multe capete, sigur găsim o soluție mai bună, când e un singur cap, s-ar putea să nu fie cea mai bună soluție”.
Daniela DENGHEL