Deputatul Marius Iancu: ”România crește economic”

Deputatul de Olt, Marius Iancu, a declarat că în prezent în țara noastră sunt salarii mai mari, companii sunt pe profit și că România crește economic.
Toate aceste, ca urmare a măsurilor fiscale și economice adoptate de guvern, majoritatea făcând parte din promisiunile făcute înainte de a veni la conducerea țării de Partidul Social Democrat.

marius-iancu-li

”Mediul de afaceri din Romania simte efectele măsurilor economice adoptate de Guvern și Parlament pentru că fiscalitatea redusă și creșterea veniturilor au dus la dezvoltarea afacerilor.
Prin implementarea Programului Start- Up Nation s-au înființat aproximativ 8500 de firme și au apărut 21000 de noi locuri de muncă.
Firmele de export au beneficiat de granturi de 50.000 lei, iar Guvernul a acordat ajutoare de stat de 1,5 miliarde lei pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie. 
Am introdus contractele de tip telemunca prin care angajații pot munci și din altă parte, nu doar din sediul firmei.
Am redus CAS de la 39,25% la 37,25%, iar abonamentele medicale pentru angajați se pot deduce. Angajații din IT sunt scutiti de impozitul pe profit, iar salariile pentru angajații din domeniul construcțiilor au fost mărite la 3000 lei. Am acordat vouchere de vacanță de 1450 lei pe an pentru angajații de stat.
Am eliminat formularul 088, am modificat Legea Insolventei și am introdus un regim special de impozitare pentru microintreprinderi. Am redus la 5% cota TVA pentru serviciile din turism și am stabilit redevente 0 pentru utilizarea apelor minerale si geotermale în scop turistic”, a precizat deputatul Marius Iancu, menționând principalele măsuri luate de conducerea social-democrată a țării.
De asemenea, parlamentarul oltean a afirmat că s-au creat facilități pentru angajatorii care acordă șansa de a munci tinerilor și să este susținută financiar ramura de cercetare și inventică.
”Angajatorii care organizează stagii de practică pentru tinerii angajați primesc 300 euro pe lună plus 750 lei.
340 de brevete de inventator au fost premiate cu sume între 5000 și 20000 lei, în cadrul unui program de sprijin pentru invențiii și inovatii. 
Majorările salariale nu sunt o povară pentru mediul de afaceri, iar companiile înregistrează profit mai mare, în fiecare an ceea ce înseamnă creștere economică pentru România”, a completat deputatul Marius Iancu.