PSD A PREGĂTIT UN PROGRAM PENTRU SĂNĂTATE ȘI SIGURANȚĂ

  Deputatul social-democrat din Olt, Marius Iancu, este indignat de felul în care guvernul liberal condus de Ludovic Orban gestionează criza produsă de raspândirea virusului SARS COV II, care a afectat întreaga societate, pe toate planurile.    

”Au trecut 9 luni de haos medical, economic și social, 9 luni de boală, frică, stres și chin pentru români, 9 luni de măsuri ineficiente, luate peste noapte, de lipsă de coerență în comunicare și acțiune la nivel național, de pasare a responsabilității către autoritățile locale, de jocuri politice mărunte și afaceri dubioase cu medicamente și materiale sanitare cu firmele „de casă””, a spus Marius Iancu.  

Acesta susține că PSD propune o altfel de abordare, că a pregătit „Planul de Combatere a pandemiei COVID-19”, bazat pe implementarea unor măsuri rapide și o comunicare eficientă pentru prevenirea și combaterea acestei epidemii.  

Mai spune deputatul Marius Iancu că scopul este acela de a reduce transmiterea virusului, de a proteja persoanele vulnerabile și de a asigura accesul la tratament atât pentru pacienții infectati, cat și pentru bolnavii cronici.

Pentru aceasta este nevoie de consolidarea capacității de răspuns și coordonarea tuturor instituțiilor, proiecția personalului medical, comunicarea rapidă a rezultatelor testelor ( minimum 48 de ore), școlile să funcționeze în raport cu situația epidemiologică locală, să se acorde minimum 72 de ore agențiilor economici pentru conformare, în caz de restricții și de instruirea personalului din instituțiile publice.

De asemenea, este nevoie de dezvoltarea de parteneriate cu autoritățile locale și agenții economici pentru implementarea măsurilor de bună practică care să limiteze transmitea virusului și să permită continuarea activității. Prioritatea este consilierea și îndrumarea populației, si nu aplicarea de sancțiuni și măsuri coercitive excesive, extinderea testării în comunitate, tratarea tuturor persoanelor, indiferent de simptome, în locurile cu incidenta ridicată.

Dezvoltarea unei aplicații informatice care să permită oricui a luat contact cu persoane bolnave, să beneficieze de testare.

Încurajarea producției de medicamente autohtone și dispozitive medicale pentru diagnosticarea și tratarea COVID-19.  

Parlamentarul afirmă că PSD a luat în calcul îmbunătățirea comunicării între cetățeni, parlamentari, guvern și instituții ale statului, a luat în calcul informarea corectă a cetățenilor, atât despre ceea ce se intâmplă în țară, cât și în străinătate, prin înființarea unui site web, precum și înființarea unui call center, care să aibă un număr unic și la care cetățenii să poată suna pentru orice situație legat de Covid 19.  

”Nu putem recaștiga încrederea cetățenilor în autorități și personalul medical decât printr-o comunicare eficientă: Înființarea, în 30 de zile, a Centrului de Comunicare Integrat COVID-19 de care vor raspunde Ministerul Sanatatii, Ministrul Administrației și Internelor, STS și SRI. Acesta va elabora și difuza mesaje și informări adaptate situației epidemiologice.

Dezvoltarea site-ului COVID-19 România care va cuprinde informații complete legate de evoluția pandemiei, la nivel național și global, măsuri de protecție sau pașii care trebuie urmati, în caz de îmbolnăvire sau contact cu persoane bolnave. Înființarea unui call center cu numar unic la nivel national. Acestea sunt câteva dintre măsurilor unui program complet și complex care ne va ajuta pe toți, medici, autorități și cetățeni să înțelegem mai bine acest virus, să actionam eficient si aplicat și sa luăm cele mai bune decizii pentru prevenirea răspândirii bolii și pentru salvarea bolnavilor”.  

  Vicepreședintele Comisiei de Buget- Finanțe din Camera Deputaților, Marius Iancu, este nemulțumit de faptul că guvernanții și președintele țării au refuzat dialogul pentru găsirea celor mai bune soluții pentru România și speră că românii îi vor sancționa la votul pentru alegerile parlamentare din acest an.  

”Timp de 9 luni, noi și specialiștii din domeniu am vorbit degeaba, pentru că Guvernul PNL și președintele Iohannis au refuzat dialogul. Acum vor vorbi și vor alege românii pentru că ei trebuie să se simtă în siguranță acasă, pe stradă, la școală sau la locul de muncă, în orașul, comuna sau țara lor!”