“Primăriile din ţară pot contracta împrumuturi din Trezoreria Statului”

Untitled-1 copy

Deputatul de Olt, Marius Iancu, a informat că de acum primăriile pot contracta împrumuturi din Trezoreria Statului.

Acest lucru va putea fi posibil în limita sumei de 500.000 lei şi se va face pentru pentru finanţarea programelor care să asigure pachetul minim de servicii în fiecare localitate.

“Primăriile din ţară pot contracta împrumuturi din Trezoreria Statului în limita sumei de 500.000 mii lei pentru finanţarea programelor care să asigure pachetul minim de servicii în fiecare localitate, aşa cum prevede Programul de guvernare, în cazul în care bugetul de stat şi fondurile externe nerambursabile nu pot acoperi costurile totale ale investiţiilor”, a scris deputatul Marius Iancu pe pagina sa de Facebook.

Autorităţile locale pot utiliza excedentul din bugetele locale numai în cazul în care din venituri proprii şi din sumele din echilibrare primite nu se pot acoperi aceste cheltuieli”.

“În Comisia de Buget, Finanţe şi Bănci am aprobat Legea privind Ordonanţa de urgenţă a Guvernului pentru adoptarea unor măsuri bugetare şi pentru completarea art.63 din Legea 273/2006 privind finanțele publice locale. Autorităţile locale pot utiliza, pentru prima dată în acest an, excedentul din bugetele locale pentru a finanţa şi cheltuieli de personal, corecţii financiare aferente proiectelor, sentinţe civile, rambursarea de împrumuturi, în cazul în care din venituri proprii şi din sumele din echilibrare primite nu se pot acoperi aceste cheltuieli”, a explicat parlamentarul Marius Iancu.