Deputatul Marius Iancu: Iohannis, un preşedinte slab pregătit sau un „preşedinte marionetă”?

Iancu_Marius decupat

Deputatul de Olt, Marius Iancu, consider că legile ţării trebuie respectate de toţi cetăţenii săi, inclusiv de către preşedintele Klaus Iohannis.

Nemulţumit că şeful statului nu pune în aplicare decizia Curţii Constituţionale a României privind revocarea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, parlamentarul oltean îl atacă dur pe preşedintele ţării:

Deciziile Curţii Constituţionale se execută, nu se discută şi acest lucru este valabil şi pentru preşedintele Klaus Iohannis. Decizia Curţii cu privire la revocarea procurorului şef DNA trebuie pusă în aplicare, nu recitită atunci când Iohannis are insomnii.
Declaraţiile despre activitatea Curţii Constituţionale puse în același context cu declaratiile politice împotriva lui Liviu Dragnea şi PSD demonstrează că „preşedintele nostru” încurajează violenţele din spațiul public şi vrea să provoace noi proteste”. 

Deputatul Marius Iancu îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că îşi urmăreşte propriul interes, în loc să îşi îndeplinească rolul de mediator pe care funcţia i-l impune:
“Iohannis nu este un mediator, ci un om politic care luptă pentru propria supravieţuire pentru că nu mai este în graţiile „statului paralel”. De aceea face insinuări cum că decizia CCR pune sub semnul întrebării independenţa procurorilor. Lui Iohannis îi convine ca procurorii să îi anihileze adversarii politici şi cu dosare penale să se dea jos guverne şi premieri. CCR precizează explicit că ministrul Justitiei verifică modul în care procurorii îşi îndeplinesc atribuţiile de serviciu, dar nu şi soluţiile sau măsurile luate în dosare”.

  Explicaţia pe care o dă deputatul Marius Iancu privind atitudinea şefului statului este aceea că fie nu cunoaşte bine legea fundamental a ţării, fie este manipulat din umbră.

“ „Preşedintele nostru” ne-a spus că el reprezintă Statul Român, deci atunci ar trebui să ştie că, în Romania, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie, conform art.1, alin 5 din Constituţia României, iar suveranitatea naţională aparţine poporului român care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere ( art 2, alin. 1din Constituţia României). 
Poate „preşedintele nostru” nu a avut timp în cei patru ani de mandat să termine de citit Constituţia României şi de aceea nu înţelege deciziile Curţii Constituţionale. 
Avem fie un preşedinte slab pregatit, fie un „preşedinte marionetă” care a încălcat Constituţia României!”, a mai scris Marius Iancu pe pagina sa de socializare.