„PNL trebuie să iasă din logica de partid balama”

PNL oct 2015 006Fostul ministru al Culturii, deputatul oltean Gigel Ştirbu, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că partidul pe care îl conduce la Olt din poziţia de copreşedinte se va „bate”, la alegerile locale de anul viitor, în toate localităţile judeţului.

Declaraţia a fost făcută în contextul în care s-a pus problema unor „favoritisme” privindu-i pe unii dintre candidaţii incluşi în sondajele interne efectuate în localităţi, precum şi posibilitatea existenţei unei înţelegeri cu un alt partid din Opoziţie:

„Nu înţeleg cum poate cineva să ne bănuiască de faptul că nu ne dorim să câştigăm alegerile. Interesul nostru este să ne batem în toate oraşele şi localităţile judeţului. PNL Trebuie să iasă din această logică de partid balama”.

Deputatul a mai explicat: „Am ieşit din logica de partid mic. Din punctul nostru de vedere, PNL-ul a fost un partid mic, dar nu mai este, cel puţin la nivelul judeţului Olt. În anumite localităţi colegii noştri nu înţeleg că trebuie să ne luptăm să câştigăm primăriile. Nu vom accepta să nu ne luptăm cu adevărat în fiecare localitate din judeţ, la adevărata valoare a acestui partid. În acest moment, la nivel naţional, Partidul Naţional Liberal este pe primul loc, iar în judeţul Olt, se găseşte, în unele localităţi, fie pe primul loc, fie pe locul al doilea în preferinţele cetăţenilor. Şi la Olt, acest partid trebuie să se comporte cum se comportă în alte localităţi din ţară. În primul rând trebuie să avem la dispoziţie o armată care înţelege că trebuie să lupte. Votul politic pe care cetăţenii îl acordă PNL şi în judeţul Olt este la un nivel înalt. Lucrul acesta este important pentru că, ştim cu toţii, de-a lungul celor 25 de ani judeţul Olt a fost condus cu mână autoritară de Partidul Social Democrat şi este un judeţ sărăcit de competitorii noştri electorali”.

Daniela DENGHEL