Paul Stănescu: ”Dacă PSD rămâne la guvernare și în 2024, România va avea alt destin”

 

De Daniela DENGHEL

Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a participat, alături de premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, și Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD, vineri, 29 septembrie 2023, la Conferința Județeană de alegeri a PSD Hunedoara, în cadrul căreia Laurențiu Nistor a fost reales în funcția de președinte al PSD Hunedoara.

 

Paul Stănescu a amintit în discursul său cum el împreună cu președintele partidului Marcel Ciolacu au preluat conducerea partidului, în anul 2019, după pierderea alegerilor prezidențiale, când Partidul Social Democrat (PSD) a scăzut în sondaje, ajungând la un procentaj de 17%.

Și chiar dacă nu aveau experiență, au colaborat foarte bine cu membrii partidului și au ajuns în anul 2020 să câștige alegerile locale și parlamentare din România. Și, cu toate că nimeni nu credea că PSD va ajunge la guvernare, PSD a reușit acest lucru, în prezent avându-l în fruntea țării drept premier pe Marcel Ciolacu, despre care Stănescu crede că va fi unul dintre cei mai buni prim- miniștri ai țării.

 

”Dragi colegi, am venit cu mare drag aici, la dumneavoastră, în ținutul marelui erou național Avram Iancu, și la una dintre cele mai puternice organizații a Partidului Social Democrat (PSD). Vă felicit pentru tot ce-ați făcut!

O să fiu scurt și o să fac un scurt remember (n.r.- să aducă aminte) ce a însemnat PSD odată cu venirea lui Marcel Ciolacu ca președinte al partidului.

Pe 25 noiembrie 2019, colegii noștri din Cex atunci au nominalizat echipa Marcel Ciolacu- președinte și Paul Stănescu- secretar general. Și cam atât a fost atunci, la început.

Eram la sediul partidului, noi doi, experiență nu prea aveam- cred că e de acord președintele partidului cu mine-, partidul era în disoluție, aveam 16-17 la sută, după ce pierduserăm alegerile prezidențiale.

Sigur că a fost foarte greu. Nu prea avea nimeni încredere în noi, trebuie să recunoaștem lucrul ăsta, dar ușor-ușor, mulți colegi au venit lângă noi, a venit tot partidul lângă noi, pentru că împreună noi doi nu puteam să facem mare lucru fără tot partidul, și iată că, în 2020, am câștigat și alegerile locale și alegerile generale.

Sigur că nu ne dădea nimeni șanse să fim  la guvernare. Mai puțin de un an și jumătate PSD a fost la guvernare și în primul rând asta se datorează președintelui nostru Marcel Ciolacu, care a știut să conducă acest partid.  Și vă spun asta foarte, foarte sincer.

Iată, astăzi, PSD are primul ministru al României, pe care vă rog să-l aplaudați.

Sunt convins că Marcel Ciolacu, președintele nostru, va fi unul dintre cei mai buni prim- miniștri ai României, cred că sunteți de acord cu mine.”, a susținut Paul Stănescu.

(Sursa: contul de YouTube al Partidului Social Democrat din România)

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat că este convins că premierul Marcel Ciolacu va aplica multe măsuri social- democrate și că toți membri de partid trebuie să muncească mai mult decât înainte, fiindcă anul 2024 va fi un an cu cinci rânduri de alegeri, așa cum nu s-a mai întâmplat niciodată în România democrată, și dacă PSD va conduce în continuare țara, România și românii vor avea un alt destin.

”Eu știu foarte multe lucruri pentru că sunt foarte aproape de domnia- sa (n.r.-  de Marcel Ciolacu) și sunt convins că va face toate lucrurile pe care le-a explicat în partid, pe care vrem să le facem, să avem o politică într-adevăr social- democrată și o politică îndelungată.

Pentru că, dragii mei colegi, în 2024 vom trăi ce n-am trăit niciodată. Vor fi cinci rânduri de alegeri. Nu am mai trăit asta niciodată începând din 1989.

Va fi foarte greu. Eu aș vrea să vă dau un mesaj: dacă se poate să muncim mai mult ca niciodată. Pentru că, sunt convins că, dacă noi, PSD, vom rămâne la guvernare și din 2024, România va avea alt destin. Și partidul nostru va avea alt destin. Dar cu toții trebuie să vorbim de România. Eu sunt convins de acest lucru. Doamne-ajută să fim sănătoși și-n 2024 să fim cei mai buni!”, a spus Paul Stănescu, secretarul general al PSD.