“NIMIC NU ESTE MAI IMPORTANT DECÂT VIAȚA ȘI SĂNĂTATEA ROMÂNILOR ”

Deputatul PSD de Olt, Marius Iancu, declară că sistemul medical din România este în colaps după ce Guvernul PNL a pierdut lupta cu pandemia și i-a lăsat pe români în voia sorții.Acesta spune că organizarea haotică a spitalelor, lipsa medicamentelor pentru tratarea pacienților COVID-19, sistemul de testare gândit prost, pentru că nu permite testarea tuturor contacților direcți și indirecți, costul ridicat al testelor de 400-500 lei/persoană, au dus la creșterea numărului de îmbolnăviri la 10.000/zi.    

  ”Spitalele administrate de consiliile județene, așa cum este cazul Spitalului Județean de Urgență Slatina, au rezistat, în toată această perioadă grea, pentru că au primit fonduri considerabile de la autoritățile județene, atât pentru achiziționarea de materiale sanitare și de protecție, cât și pentru aparatură. În primăvară, Consiliul Județean Olt a alocat bani pentru achiziționarea a 8 ventilatoare și a unui laborator modular de biologie moleculară, care poate prelucra până la 190 de teste pe zi. Ajutorare financiare, pentru achiziționarea de materiale sanitare, au primit și Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci și Spitalul Municipal din Caracal, spital suport COVID. Rămâne însă o problemă care nu poate fi rezolvată de CJ Olt, lipsa medicamentelor pentru tratarea COVID-19, care sunt distribuite numai de Ministerul Sănătății, medicamente de care depinde viața pacienților aflați la terapie intensivă”, a afirmat Marius Iancu.  

Parlamentarul este de părere că eforturile autorităților județene, pentru combaterea pandemiei și salvarea de vieți, trebuie completate cu măsuri eficiente luate de un Guvern PSD, căruia să îi pese de români și să lupte pentru siguranța lor.

Si spune că în Programul de Guvernare, PSD a prevăzut implementarea unor măsuri rapide pentru reducerea transmiterii virusului și protejarea persoanelor vulnerabile: -Protecția personalului medical; -Comunicarea rapidă a rezultatelor testelor, în maximum 48 de ore; -Extinderea testării în comunitate; -Monitorizarea eficientă a contactilor direcți și indirecți ai unei persoane bolnave; -Dezvoltarea unei aplicații informatice, care să permită oricui a luat contact cu persoane bolnave, să beneficieze de testare; -Încurajarea producției de medicamente autohtone și dispozitive medicale pentru diagnosticarea și tratarea COVID-19; -Înființarea Centrului de Comunicare Integrat COVID-19; -Dezvoltarea site-ului COVID-19 România care va cuprinde măsuri de protecție sau pașii care trebuie urmați, în caz de îmbolnăvire sau contact cu persoane bolnave.

Deputatul Marius Iancu susține că datoria parlamentarilor este să aibă grijă de sănătatea românilor, să îi ajute să treacă cu bine peste această perioadă și să le ofere siguranță.

  ”Până pe 6 decembrie, puteți să vă gândiți la toate acestea, dar și la un alt aspect: Consiliul Județean Olt, prin SJU Slatina, a anunțat că va demara o campanie pentru donarea de plasmă, în unele cazuri, din lipsa medicamentelor, singura șansă la viață a unui pacient care nu mai poate să respire. Un Guvern responsabil și implicat în lupta pentru viață, ar fi trebuit să facă demult un astfel de demers. Dar, în Guvernul condus de Iohannis și PNL, e tăcere chiar și pe acest subiect!”, a afirmat deputatul Marius Iancu.