”GUVERNUL PNL BLOCHEAZĂ VOTUL ROMÂNILOR!”

  Vicepreședintele Comisiei de Buget- Finanțe din Camera Deputaților, deputatul Marius Iancu, afirmă că liberalii se tem de o prezență în număr mare a românilor la votul pentru alegerile parlamentare de pe data de 6 decembrie 2020, care i-ar sancționa în mod clar pentru felul în care au guvernat țara.

Parlamentarul PSD susține că nu se știe cum a fost organizat votul în Diaspora, că încă nu au fost găsite soluții pentru a putea vota și persoanele aflate în carantină din cauza pandemiei de COVID-19 și că Guvernul PNL condus de Ludovic Orban putea asigura dreptul la vot al tuturor românilor printr-o ordonanță ca aceea prin care a închis piețele și târgurile.    

    ”Mai sunt aproximativ 3 săptămâni până la alegerile parlamentare și Guvernul PNL condus de Iohannis nu vorbește nimic despre organizarea alegerilor în Diaspora. Nici usr-iștii nu se mai agita pentru românii din afara granițelor țării pe care acum un an îi „bombardau”, pe rețelele de socializare, cu mesaje manipulatoare despre cum trebuie să scape ei România de „Pe-Se-De” pentru ca părinții și bunicii lor să trăiască mai bine și ei să se poată întoarce în țară.

Acum „salvatorii” României au fost uitați, votul lor nu mai este important pentru partidele de dreapta și nici pentru președintele Iohannis.

Nimeni nu știe cum au fost pregătite secțiile de votare din străinătate, dacă a fost mărit numărul lor pentru a se evita aglomerația, celebrele „cozi cu românii din Diaspora care vor să voteze”.

Nici Iohannis și nici Guvernul PNL nu s-au gândit cum vor organiza secțiile de votare în statele care sunt în lockdown sau care vor intra până pe 6 decembrie. Nu se pot scuza că românii din Diaspora pot folosi votul prin corespondență, pe care nu l-au promovat deloc și care nu este o metodă de vot preferată de românii din afara granițelor țării. Majoritatea vor să meargă la secțiile de votare, așa cum au făcut la alegerile de anul trecut.  

Guvernul Orban nu a găsit sau nu a vrut să găsească soluții pentru a asigura dreptul de vot persoanelor aflate în carantină. Cum numărul de îmbolnăviri a ajuns la aproximativ 10 000 pe zi, vorbim de minim 150.000 de persoane care nu vor putea ieși din casă pentru a vota. La acestea se adaugă și contacții direcți care trebuie să stea și ei în izolare.

PSD a propus și va vota un proiect de lege care asigură dreptul la vot tuturor românilor, chiar și al celor aflați în carantină.

Putea face acest lucru mult mai repede, Guvernul PNL printr-o hotărâre de guvern, cum a fost aceea prin care a închis piețele și târgurile și a distrus un alt sector important al economiei.  

Dar scopul liberalilor este să blocheze o prezență mare la urne, se tem de oamenii care vor veni la vot. De aceea, au organizat alegeri în plină pandemie și de aceea nu vorbesc de votul din Diaspora. După alegerile prezidențiale, au intors spatele și românilor din Diaspora. În timpul stării de urgență nu au avut soluții pentru întoarcerea lor, în siguranță, acasă și i-au ținut blocați în vami și aeroporturi, iar acum familiile lor din țară se îmbolnăvesc și poate chiar mor, pentru că Guvernul PNL este depășit de situație, incompetent și rupt de România reală.

Guvernul Iohannis-Orban nu tine cont că dreptul la vot al românilor este garantat de Constituție. În România condusă de PNL nici votul nostru nu mai este în siguranță!”