”Prin Programul PSD de Guvernare veniturile românilor vor fi sigure iar cetățenii în siguranță”

  PSD a pregătit un Program de Guvernare care include o serie de măsuri și proiecte care au ca scop final „SIGURANȚA UNUI TRAI MAI BUN” pentru toți românii, indiferent dacă aceștia lucrează la stat sau la privat sau dacă sunt oameni de afaceri, mici antreprenori sau producători agricoli.

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, text care spune „ුව PSD Partidul Social Democrat PS emoc PSD are soluțiile, specialiștii care le pot pune în aplicare și capacitatea să REPORNEASCĂ ROMÂNIA și să ofere românilor SIGURANȚA UNUI TRAI MAI BUN. MARIUS IANCU DEPUTAT Olt, Cod Mandatar 11200020 Comandat”

      Unul dintre obiectivele principale din programul PSD pentru domeniul economic este reducerea impozitării și creșterea veniturilor cetătenilor.  

”România este în topul țărilor, din Uniunea Europeană, unde cetățenii cu venituri mici plătesc cele mai mari impozite și pentru că vrem să îi protejăm pe acești angajați, vom reduce impozitarea muncii”, a afirmat deputatul Marius Iancu.  

Printre măsurile cuprinse în Programul PSD de Guvernare se află: 1. Impozit zero la salariul minim, 2. Scăderea impozitului pentru salariații cu copii, 3. Scăderea impozitului la salariile mai mici de 6000 lei, 4. Impozit zero la bonurile de masă care vor fi incluse în categoria venituri neimpozabile, 5. Dublarea imediată a alocațiilor copiilor, 6. Majorarea indemnizației de creștere a copilului, 7. Vouchere pentru creșă, 8. Majorarea stimulentului de inserție care a crescut numai în timpul Guvernării PSD, 9. Primă pentru conturile de economii pentru copii ( 1000 euro pentru primul copil, 2000 euro pentru al doilea, 4000 euro începând cu al treilea copil), 10. Credite cu dobândă subvenționată de stat pentru familiile cu copii pentru achiziția, construirea, renovarea unei case și reducerea datoriei cu fiecare copil născut.

  Prin implementarea acestor măsuri, salariile vor crește cu până la 85%, se vor reduce inechitatile sociale și riscul de sărăcie, iar angajatorul nu va avea costuri suplimentare.

Eventualele pierderi de venit la bugetele locale vor fi compensate prin transferuri din bugetul de stat.

  Deputatul PSD de Olt, Marius Iancu, spune că în timpul guvernării social- democrate, a scăzut numărul românilor care trăiesc în sărăcie, iar salariile celor care lucrează în sănătate, construcții și ale bugetarilor au crescut semnificativ:

” PSD a demonstrat că știe să guverneze în interesul românilor, iar datorită politicilor de creștere a nivelului de trai implementate, în perioada 2017- octombrie 2019, numărul românilor aflați în sărăcie a scăzut cu 1.878.000, conform datelor Eurostat. Tot în timpul Guvernării PSD, salariile medicilor s-au triplat, salariile bugetarilor au crescut cu 50%, salariul minim pentru cei care lucrează în construcții a fost stabilit la 3000 lei, iar impozitul pe venit scăzut de la 16% la 10%.

PSD are soluțiile, specialiștii care le pot pune în aplicare și capacitatea să REPORNIM ROMÂNIA și să oferim românilor SIGURANȚA UNUI TRAI MAI BUN!”