Marius Oprescu îi cere demisia noului prefect de Olt, Ștefan Nicolae


 


de Daniela DENGHEL

 

Marius Oprescu, președintele PSD Olt și al Consiliului Județean Olt, îi cere demisia lui Ștefan Nicolae, instalat astăzi, 12 aprilie 2024, în funcția de prefect al județului Olt, pe motiv că a participat, imediat după depunerea jurământului în noua funcție, la mitingul electoral de lansare a candidaturii lui Mario De Mezzo la funcția de primar al Slatinei.

 

”Comportamentul său partinic este inacceptabil și ar trebui să conducă la demisia sa imediată”

 

” Proaspăt instalat în funcția de prefect, Ștefan Nicolae, noul locatar al Instituției Prefectului Județului Olt și-a început ”misiunea” cetățenească cu grija față de procentele electorale ale PNL.

La scurt timp după depunerea jurământului, acesta a participat la mitingul neautorizat al PNL Slatina, organizat în fața instituției pe care o reprezintă, în ciuda faptului că a clamat la învestire principul legalității, obiectivității și al echilbrului în activitatea sa și în procesul electoral.

Așadar, se impune să cerem demisia unui prefect de Olt, care deși avea experiența funcției, a dovedit un comportament incompatibil cu principiile de imparțialitate și legalitate ale funcției sale.

Comportamentul său partinic este inacceptabil și ar trebui să conducă la demisia sa imediată. Participarea la un miting neautorizat al unui partid politic în calitate de prefect este o încălcare gravă a normelor de imparțialitate și legalitate, care ar trebui să guverneze activitatea sa.

Este esențial ca oficialii publici să fie dedicați respectării legii și să servească interesele cetățenilor în mod corect și imparțial.”, susține președintele PSD Olt, Marius Oprescu.

 

Prefectul Ștefan Nicolae a declarat în spațiul public faptul că acuzațiile sunt nefondate, că nu a participat la mitingul liberalilor și le cere social- democraților să dovedească aceste acuzații care i se aduc.