VIDEO. Ștefan Nicolae, noul prefect al județului Olt


 

de Daniela DENGHEL

 

Ștefan Nicolae a adepus astăzi, 12 aprile 2024, jurământul de învestire în funcția de prefect al județului Olt, la sediul Prefecturii Olt.

Acesta îl înlocuiește pe colegul său liberal, Mario De Mezzo, care a demisionat pentru a putea participa la alegerile locale din data de 9 iunie, dorința sa fiind aceea de ajunge primar al Slatinei.

 

 

Din același motiv, acela de a intra în lupta electorală ca și candidații, la nivel national 14 prefecți și 11 subprefecți au demisionat, aceștia fiind înlocuiți în ședința solemnă desfășurată astăzi prin videoconferință cu Ministerul de Interne.

La eveniment au fost prezenți cei doi subprefecți,  Ana-Maria Ceaușu și Cosmin Floreanu, fostul prefect, Mario de Mezzo ( 4 august 2023- 11 aprilie 2024), președinle PNL Olt, Gigel Știrbu, șefii instituțiilor militarizate aflate în subordinea Prefecturii Olt, membri ai PNL și jurnaliști.

 

 

 

 

Ștefan Nicolae este de profesie medic veterinar, este fost director adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranța Alimentelor Olt și a mai ocupat funcțiile de subprefect și prefect, în perioada septembrie 2007 – februarie 2009.

Noul prefect a declarat că obiectivul său principal este organizarea alegerilor din acest an, vizele de flotat și ”evoluția” mitei electorale fiind o problemă majoră, dar că va avea în vedere și evaziunea fiscală, învățământul și consumul de droguri de la nivel județean.

 

„Principalul obiectiv, în ceea ce mă priveşte, este organizarea scrutinului electoral, respectiv alegerile locale, europarlamentare, parlamentare și prezidenţiale. Vin din campanie electorală, știu exact ce se întâmplă. Subiectul fierbinte este cu aceste vize. Vă pot da pe localități. Nu în toate, dar în anumite localități vă pot spune că sunt șapte vize într-o gospodărie. Spre exemplu la Grădinari, Ștefan cel Mare (…).

În 2008, când am fost prefect era o modă: se dădeau găleți, sacoșe, zahăr, ulei. Acum e altă modă. Vreau ca instituțiile statului să-și facă treaba, pentru că se cunosc lucrurile și e grav ce se întâmplă. (…) Indiferent, chiar dacă stau trei zile, nu renunț la principiile mele, pentru că tot fraudă și tot mită electorală este și când te duci să racolezi primarii, numai că se dau din banii statului. Nu este frumos ce se întâmplă, dar cam așa au evoluat lucrurile în ultimul timp.

Pe lângă toate aceste lucruri, am creionate câteva chestiuni în ceea ce priveşte activitatea privind învăţământul, combaterea evaziunii fiscale la nivelul judeţului Olt. O altă temă care mă frământă – consumul drogurilor în rândul tinerilor, pentru că a devenit un fenomen social. Este un fenomen care a cuprins întreaga ţară, nu trebuie să spunem că în judeţul Olt sunt mai multe ca în altă parte. Cred că trebuie făcută multă educaţie şi în şcoli şi o analiză şi trebuie găsită o modalitate în aşa fel încât să încercăm cât de cât să stopăm acest fenomen”, a declarat Ștefan Nicolae.

 

Noul prefect a precizat că va colabora bine cu toate instituțiile:

„Chiar dacă sunt reprezentantul Partidului Naţional Liberal, vă asigur că voi avea o bună colaborare cu absolut toate instituţiile, dar în măsura în care se respectă legea. Dacă anumite practici vor continua, să ştiţi că nu voi ezita în niciun fel de a sesiza instituţiile statului”.