Marius Iancu: ”Statul va acorda sprijin financiar crescătorilor de bovine”

Marius Iancu, deputatul PSD de Olt, a semnat, împreună cu colegii săi deputați, un proiect de lege ce vizează susținerea crescătorilor de bovine din țara noastră.

Marius Iancu

Proiectul „Programul de susținere a crescătorilor de taurine din rasele Bălțata Românească, Brună şi Sura de Stepă” a fost adoptat de Senat. Pentru a deveni lege, acesta trebuie și urmează să fie adoptat și de Camera Deputaților.

”Potrivit acestui proiect, statul va acorda ajutoare de stat în valoare de 10 milioane de euro, pentru investiţii în ferme şi adăposturi cu capacităţi cuprinse între 30 şi 300 de locuri.
Astfel, se aprobă programul multianual de susţinere a activităţii în sectorul creşterii taurinelor din rasele Bălţata românescă, Brună şi Sura de stepă pentru implementarea unor investiţii pentru realizarea de ferme noi/adăposturi noi pentru animale de reproducţie, precum şi de stimulare a asocierii în cooperative”, a declarat deputatul Marius Iancu.
Prin acest proiect se urmărește instituirea unei scheme de ajutor de stat în vederea îmbunătăţirii performanţei şi sustenabilităţii fermelor. Schema de ajutor se aplică pe perioada 2018 – 2020, iar valoarea totală este de 10 milioane de euro şi se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii.

—————————————-