Senatorul Paul Stănescu: ”Se cunoaște existența unor rețele interlope în Olt. Sunt oameni politici care pot fi acuzați în mod direct de legături cu acestea”

Senatorul PSD Paul Stănescu, fost ministru al Dezvoltării și fost preşedinte al CJ Olt, a declarat, pe postul de televiziune Antena 3, că se cunoaşte existenţa unor clanuri de interlopi în județul Olt, existând și oameni din politică ce pot fi acuzaţi în mod direct de legături cu asemenea rețele. Totodată, parlamentarul oltean l-a acuzat direct pe fostul președinte al țării, Traian Băsescu, de disoluția statului român.

DSCN7893 bs decupat W

„Se cunoaşte existenţa unor reţele, toată lumea bănuieşte. Sunt oameni politici care pot fi acuzaţi în mod direct de legături cu asemenea grupări. Şi v-aş da cel mai autentic exemplu, tot din judeţul Olt. Anume, Drăgăneşti de Olt, unde e clanul Bercea, la 20 de kilometri de Caracal. Trebuie să ne aducem aminte că la o sărbătoare Traian Băsescu era de mână cu Bercea Mondial și cu Prima Doamnă. Ne aducem aminte că Bercea Mondial punea o salbă de galbeni la gât Primei Doamne, ne aducem aminte de mormanul pe care clanul Bercea l-a dus fratelui Mircea Băsescu pentru ca el să iasă din puşcărie”, a menționat senatorul Paul Stănescu, la Antena 3.

”Profesioniştii nu mai sunt pentru că politicul a greşit enorm”

Președintele PSD Olt, Paul Stănescu, a declarat că toți politicienii sunt vinovaţi pentru distrugerea Poliţiei Române, prin desfiinţarea sectoriştilor și îndepărtarea, într-un fel sau altul, a profesioniștilor din domeniu.
„Clasa politică a dus la distrugerea, nu spun a MAI, dar cel puţin a Poliţiei Române, prin desfiinţarea sectoriştilor. Un sectorist, cel din Bold, din Caracal, avea registre cu toţi locuitorii din sectorul unde el era repartizat. Unui sectorist de la vremurile pe care le-am trăit împreună nu îi trebuia mai mult de un sfert de oră să ajungă la locul tragediei. Fiindcă că el ştia şi cum e vopsită poarta, gardul. 
Disoluţia statului român se simte cel mai tare în cazul MAI şi a Poliţiei Române. Oamenii politici au greşit. Disoluţia statului român s-a întâmplat în cele două mandate ale lui Traian Băsescu, desfiinţarea sectoriştilor, posturilor de poliţie, pensionarea poliţiştilor, profesioniştii nu mai sunt pentru că politicul a greşit enorm. Poate suntem vinovaţi toţi, dar unii au greşit enorm”, a mai spus Paul Stănescu.

Fostul vicepremier Paul Stănescu i-a răspuns şi lui Alexandru Cumpănaşu, legat de cazul de la Caracal ce a înmărmurit toată țara, după ce acesta a anunţat că a cerut Parchetului General să verifice politicienii din Olt şi existența unor posibile legături ale acestora cu clanurile interlope.

„Transmit sincere condoleanţe familiei îndoliate și rudelor. Înţeleg durerea domnului Cumpănaşu, Alexandra a fost nepoata lui. Dar e greu de la o întâmplare nefericită să acuzi pe toată lumea. În ceea ce mă priveşte, niciodată nu am avut legătură sau să cunosc vreun membru sau un şef al unei grupări infracţionale, un clan interlop, niciodată nu am discutat cu asemenea oameni. Ştim cu toţii că există. Din toţi aleşi în 2016, indiferent din ce partid fac parte, nu ştiu un om politic să aibă legătură cu vreo grupare infracţională. Înţeleg durerea domnului Cumpănaşu, dar nu e cazul pentru asemenea afirmaţii”, a mai spus Paul Stănescu.