Marius Iancu: ”Pentru votul prin corespondență, românii din străinătate trebuie să se înscrie în registrul electoral, ca alegător prin corespondență”

Deputatul PSD de Olt, Marius Iancu, a votat, alături de colegii parlamentari, proiectul legislativ, care are scopul să asigure accesul la vot al alegătorilor din afara țării.
Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea unor acte normative în materie electorală a primit 228 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” și 19 abțineri.

Iancu_Marius decupat

”Alegătorul care dorește să voteze în străinătate la alegerile prezidențiale se poate înscrie în registrul electoral, prin intermediul unui formular de pe site-ul Autorității Electorale Permanente. Pentru votul prin corespondență, românii din străinătate trebuie să se înscrie în registrul electoral, ca alegător prin corespondență”, a declarat parlamentarul.
Acesta a menționat ca s-a prelungit timpul în care se poate vota în străinătate, pe parcursul a trei zile, pentru a acorda tuturor cetățenilor români aflați în alte țări suficient de mult timp ca să își exercite dreptul electoral. Astfel, în diaspora, votarea se desfășoară pe parcursul a trei zile- vineri, sâmbătă și duminică.
De asemenea, atât în țară, cât și în străinătate, alegătorii aflați în interiorul secției de votare sau la rând ca să voteze pot să își exercite acest drept până la ora 23.59.
Iar exit-poll-urile vor fi publicate după ora 21.00, plenul Camerei Deputaților respingând amendamentul care prevedea ca exit-poll-urile să fie difuzate după ora 24.00, după cum a precizat deputatul Marius Iancu.