Marius Iancu: ”Fondurile alocate de Guvern pentru Programul de Dezvoltare Locală etapa II neutilizate, redistribuite altor unități administrative din același județ”

Potrivit informațiilor oferite de deputatul PSD Marius Iancu, fondurile alocate de guvern pentru Programul PNDL II nu se vor întoarce la bugetul de stat dacă au fost neutilizate, ci vor merge la alte proiecte aflate în derulare sau către solicitările noi de finanțare din același județ.

marius-iancu-li

”Fondurile alocate de Guvern pentru Programul de Dezvoltare Locală etapa II care au rămas neutilizate după încheierea contractelor de finanțare nu se vor întoarce în bugetul statului, ci vor putea fi repartizate către alte unități administrativ teritoriale din județul respectiv care au depus proiecte eligibile sau către administrațiile care depun cereri noi de finanțare. 
Am votat în plenul Camerei Deputaților aceste noi măsuri pentru derularea PNDL II, un program pentru care Guvernul a alocat 30 de miliarde lei pentru 7179 de obiective, dintre care 441 au fost finalizate. 
Este responsabilitatea noastră să modernizam comunitățile locale și să îi ajutăm pe primari să construiască rețele de drumuri, apă și canalizare, școli, dispensare și cămine culturale”.

”Singurii care nu au înțeles scopul PNDL II sunt parlamentarii USR ”

Deputatul Marius Iancu a făcut referire și la faptul că unii parlamentari, deși votează în defavoarea intereselor cetățenilor, au îndrăzneala de a se prezenta în fața acestora pentru a solicita un nou vot de încredere în alegerile electorale.
”Singurii care nu au înțeles scopul PNDL II sunt parlamentarii USR care au votat împotrivă. 
Dacă pentru ei partidul din care face parte primarul unei localități este mai important decât miile de locuitori care au dreptul la un trai decent, atunci cum au tupeul să ceară din nou votul cetățenilor? 
Noi ne-am propus să guvernam pentru oameni, pentru a le oferi o viață mai bună și PSD este alături de fiecare român!”.