Marius Iancu: ”Aveți grija de sănătatea românilor! Lăsați jocurile de imagine!”

Discursul președintelui Klaus Ionannis l-a determinat pe deputatul Marius Iancu să critice în termeni duri atitudinea acestuia, apreciind ca fiind unul dintre cele mai slabe discuri ale unui președinte al țării din istoria națiunii române.

15178093_1796548327225634_3893970213011137185_n

”Președintele Iohannis s-a trezit și a început țopăiala prin Guvern cu zicale și proverbe românești. A fost unul dintre cele mai slabe discursuri prezidențiale din istoria României și poate și a lumii, într-o situație de criză așa cum este cea provocată de epidemia cu coronavirus.
Iohannis nu a știut ce trebuie să spună, ce trebuie să facă, ce atitudine trebuie să aibă”.

Alegerile anticipate, un joc periculos pe care președintele Iohannis ar trebui să-l stopeze

Parlamentarul de Olt a precizat că președintele nu a menționat nimic despre alegerile anticipate care reprezintă un joc periculos pe care ar trebui să îl oprească.
”Cum nu a mai putut să certe PSD, a uitat că Guvernul lui PNL a tăiat cu 20% bugetul Sănătății.
A uitat și de nominalizarea „la mișto” a lui Florin Cîțu ca premier care este la un pas să ajungă premierul României, acum, într-o situație dificilă pentru țară.
Nu ne-a mai spus dacă mai vrea alegeri anticipate și nici dacă a înțeles că trebuie să oprească acest joc periculos acum pentru România”.

Criza politică ar putea fi evitată de către președintele Johannis și PNL care ar trebui să voteze Guvernul Cîțu, chiar dacă este un guvern ”la mișto”, fiindcă trebuie să existe responsabilitate atât administrativă, cât și politică.
”ste responsabilitatea lui și a PNL să pună capăt crizei politice și să voteze Guvernul Cîțu, care are acum susținerea mai multor partide politice.
Parlamentarii PSD vor fi prezenți în plen și nu ne vom opune învestirii acestui noi guvern.
Nu este Guvernul Cîțu cel mai bun pentru România, dar este singurul guvern pe care l-a vrut Iohannis și singura soluție pentru a pune capăt crizei politice și a da țării un guvern legitim care să guverneze în aceste zile grele.
Este nevoie de responsabilitate politică și administrativă, este nevoie să ascultăm și să urmăm sfaturile specialiștilor.
De aceea, orice joc de imagine, orice laudă, orice merit asumat pe nedrept va fi decontat de cei care nu înțeleg că prioritatea este sănătatea românilor, a noastră, a tuturor”.