Deputatul Marius Iancu dorește ca românii să fie plătiți ca orice cetățean din Uniunea Europeană

Deputatul PSD Marius Iancu a semnat o petiție prin care activiștii socialiști din județul Olt susțin ca cetățenii români să primească drept retribuție a muncii lor un salariu minim egal cu cel primit de ceilalți cetățeni din Uniunea Europeană.

Iancu_Marius decupat

”Am semnat petiția „Oportunități egale în Uniunea Europeană: un salariu minim european” și mă bucur că m-am alăturat acestei campanii coordonată de PES Activites Olt.
Nu este normal ca, în România, salariul minim net să fie de numai 250 euro, în timp ce media europeană a salariului minim net este de 932 euro”, a declarat deputatul oltean.
Potrivit petiției PES Activites Olt, salariul minim net ar trebui să fie 60% din salariul mediu net, adică, în România, 1920 lei, cu 760 lei mai mult decât în prezent.
Parlamentarul PSD Olt, Marius Iancu, susține că toți parlamentarii ar trebui să se implice și să susțină ca drepturile cetățenilor europeni să fie egale, fără considerente geopolitice, precizând că Partidul Social pune pe primul plan bunăstrarea cetățenilor României:
”Este datoria noastră să reducem aceste decalaje și să militam pentru ca toți cetățenii europeni să aibă aceleași drepturi, indiferent de țara din care provin.
Bunăstarea românilor rămâne, în continuare, o prioritate pentru PSD!

…………………………………..