”MĂRIȚI PENSIILE! BANI SUNT, VOINȚĂ POLITICĂ ȘI VIZIUNE ECONOMICĂ, NU!”

PSD a luat măsuri fiscale care au condus la un excedent de peste două miliarde de lei la bugetul de pensii, în prima jumătate a anului, fapt ce permite creșterea pensiilor, însă liberalii doresc să blocheze majorarea pensiilor, după cum spune deputatul Marius Iancu, așa cum au dorit și când social- liberalii guvernau țara. Parlamentarul de Olt este de părere că împotrivirea acestora ar veni din faptul că ii consideră pe pensionari ca fiind electoral al PSD-ului.
 
5A3C41AB-3B85-4F68-8B8F-023E336072F0
 
 

 
”Liberalii nu au niciun motiv să nu mărească pensiile, cu 40 %, de la 1 septembrie. Replica favorită a ministrului Cîțu, ” nu sunt bani”, ar fi o nouă minciună, manipulare și fugă de răspundere a acestui personaj. Bugetul de pensii are, în primele 6 luni, un excedent de 2,4 miliarde lei.
Și acesta este rezultatul politicilor fiscale bune, din timpul Guvernării PSD, când a trecut plata contribuțiilor de la angajator la angajat, o măsură criticată, la acea vreme de PNL și de actualul ministru Cîțu care considerau că, deficitul de peste 16 miliarde al bugetului de pensii, din 2016, era normal și că nu era nevoie de nicio măsură eficientă. 
Scopul lor era și atunci, ca și acum, blocarea oricărei soluții care ar fi dus la mărirea pensiilor!”
 
Deputatul Marius Iancu menționează că, deși există o lege care prevede creșterea pensiilor, liberalii o încalcă, iar aceasta nu ar fi prima lege nerespectată de aceștia, și că ar fi fost mai ușor să fie crescute pensiile dacă Guvernul Orban nu ar fi anulat o serie de măsuri luate de guvernarea PSD care puteau asigura sursa de finanțare a pensiilor.
 
”Liberalii consideră că pensionarii sunt electoratul PSD și nu se gândesc la problemele lor, la faptul că și ei, la fel ca toți românii, au dreptul la un trai decent.
Ce contează că există o lege care îi obligă ca, de la 1 septembrie, să. majoreze punctul de pensie cu 40%?!
Nu ar fi prima și, cred că, nici ultima lege pe care Guvernul PNL o încalcă.
A devenit deja o obișnuință pentru ei să nu respecte legile statului român.
Creșterea punctului de pensie ar fi fost mai ușor de făcut dacă Guvernul PNL nu ar fi anulat unele măsuri luate de PSD care ar fi asigurat, pe termen lung, sursa de finanțare pentru creșterea pensiilor.
PNL a eliminat impozitarea contractelor part -time, măsură care ar fi asigurat o creștere a contribuțiilor pentru bugetul de pensii, dar și o pensie decentă pentru angajații din „economia gri” care sunt plătiți pe contract part time, iar diferența de bani „în mână”, „la negru”.
PNL a abandonat proiectul incriminării penale pentru reținerea de către angajator a contribuțiilor pentru pensii de la salariați, fără a le achita mai departe către bugetul de pensii.
O asemenea măsură ar fi crescut substanțial încasările către bugetul de pensii.
Dar, din păcate, aceasta este viziunea PNL pentru stimularea mediului de afaceri. Înrobirea angajatului de către angajator, pentru ca acesta să câștige bani mulți, care merg în economia gri și nu în cea reală.
LA PNL, NU EXISTĂ VOINȚĂ POLITICĂ, NU EXISTĂ VIZIUNE ECONOMICĂ!
Există doar interese mărunte ale unor oameni politici mici care îi sfidează pe români!”