În Biroul Politic Județean se regăsesc ca și membri Ștefania Bălan, Marian Ciupitu ( primarul comunei Vădăstrița), Dumitru Căleală (director tehnic al Serviciului Județean de Ambulanță Olt), Ionuț Comănescu (consilier municipal Slatina), Cristian Dobre, Constantin Dobrița (primarul comunei Mihăiești), Marian Dumitru, Mariana Gheorghe (inspector școlar general adjunct), Cătălin Nedelcu, Cristian Rădoi (fostul șef al IPJ Olt), Viorel Rogojinaru, Cristian Smarandache, Ion Spiridon (primar al comunei Urzica), George Statie, Valentin Zăvoeanu.
În alte funcții au mai fost aleși : președintele Comisiei de Revizie și Cenzori-Luminița Bojin, organizației- Răducu Șurlan, președinte al Comisiei de Arbitraj- Ionuț Cotarcea ( fost subprefect de Olt).
„Sunt aici ca să vă responsabilizez pe fiecare dintre voi. Am avut primării pe care le-am pierdut, le vom recâştiga. Avem localităţi unde vom câştiga şi vom zdrobi PSD şi vom da cu el de pământ aşa cum n-a fost niciodată, vă garantez acest lucru. Un singur lucru vă trebuie – încrederea că puteţi învinge. Niciodată Partidul Naţional Liberal Filiala Olt nu a fost mai determinat şi mai puternic ca acum.
Am avut la dispoziţie doar trei luni, dintre care două săptămâni de sărbători de iarnă, să ajungem astăzi aici, la o organizaţie statutară puternică şi determinată pentru anul 2024.
În cele trei luni de zile, de când Biroul Naţional a luat decizia de a numi un preşedinte şi un birou politic interimar al organizaţiei PNL Olt, au fost foarte multe lucruri de rezolvat. Una dintre primele decizii ale noului birou interimar a fost desfiinţarea tuturor organizaţiilor locale ale PNL din judeţul Olt, cu excepţia celor conduse de primari şi a celor care au avut alegeri în anul 2023. Ca atare, a trebuit ca în ultimele două luni și jumătate să depunem un efort extraordinar, un efort considerabil ca, în 112 localităţi, echipele Biroului Politic Judeţean să meargă să analizeze rezultatele alegerilor din acele localităţi, ale organizaţiilor din acele localităţi, să caute noi candidaţi, noi membri pentru Partidul Naţional Liberal, oameni care să-şi asume responsabilitatea unei candidaturi cu succes în anul 2024. Acest lucru nu a fost deloc uşor. Cred că am vorbit personal, în ultimele două luni și jumătate, nu o dată, ci de mai multe ori, cu majoritatea dintre dumneavoastră, cei din această sală. Colegii mei, colegii noştri din cadrul Biroului Politic Interimar, au avut datoria de a vă contacta şi de a restarta activitatea politică a acestei organizaţii. Au fost foarte multe organizaţii care ne-au reproşat că timp de trei ani de zile nu au mai fost contactate de absolut nimeni de la nivelul Biroului Politic Judeţean.”, a declarat Gigel Ştirbu.
Sursa foto: Internet
Parlamentarul a spus că a găsit în județ foarte mulți tineri dornici și care își asumă responsabilitatea să facă ceva în localitățile lor:
”Nu este uşor să găseşti oameni determinaţi, oameni care doresc să-şi asume responsabilitatea unei candidaturi, oameni care doresc să intre într-o bătălie electorală atunci când la tine în partid sunt oameni – au mai rămas unu-doi -, care se duc la colegii tăi primari, viceprimari şi îndeamnă, spunându-le ‘nu mai staţi în PNL, plecaţi de aici, că e un pariu pierdut’. Tuturor celor care aţi luat decizia să rămâneţi aici, unii dintre voi candidaţi astăzi, daţi-mi voie să vă mulţumesc public pentru că aţi ales să nu renunţaţi la valorile şi principiile pe care le-aţi îmbrăţişat acum mult timp. Pentru asta vă mulţumesc atât eu, personal, cât şi organizaţia judeţeană a Partidului Naţional Liberal. Meritaţi aceste aplauze. În cele două luni și jumătate am depus un efort, toţi cei din Biroul politic, efort care a ridicat şi ştacheta la un alt nivel.
Aseară, în ultima şedinţă în actualul format al biroului interimar, le-am spus colegilor mei că, dacă vor fi aleşi astăzi, să nu creadă că, de luni, lucrurile vor sta altfel.
De luni vom trece la o nouă etapă de dezvoltare a acestei organizaţii judeţene. Sunt foarte mulţi colegi din această organizaţie care s-au alăturat în ultimele două luni jumătate acestei structuri politice. Profilul pe care l-am căutat în judeţ a fost acela al unui tânăr până în 45 de ani. Dacă se poate un antreprenor de succes în localitatea respectivă. Un om care a arătat că poate să facă ceva pentru el şi pentru ai lui, care îşi asumă responsabilitatea să facă ceva şi pentru localitate. Am găsit foarte mulţi tineri dornici să se înhame la această treabă, antreprenori de succes, mulţi dintre ei veniţi din străinătate, care după 10-15 ani au venit acasă şi şi-au deschis o mică afacere, că o asociaţie agricolă, că un atelier, că o brutărie, că un magazin în localitatea respectivă, fac ceva. Sunt profilul liberalului autentic, omului liber, care munceşte pentru societate (…). Acesta a fost profilul pe care l-am căutat în majoritatea localităţilor, acolo unde a trebuit să reformulăm, să reformăm aceste organizaţii, am găsit nenumăraţi tineri”.
Deputatul Gigel Știrbu a precizat că aproximativ 60% dintre actualii primari ai PSD au fost, în timp, membri ai unor partide de dreapta și că județul Olt nu este un județ roșu, mulți trecând la stânga politicii fie odată cu Ordonanța 55, fie prin amenințări și șantaj.
”Am demonstrat tuturor colegilor mei din Biroul Politic Judeţean că judeţul Olt nu este un judeţ roşu, nu este un judeţ pierdut. Este în acest moment într-adevăr un judeţ roşu, dintr-un singur considerent, pentru că aici s-a dorit să se facă, cum se spune, blat. Acum au apărut câţiva nebuni în judeţul stat, unu la judeţ, unul pe la Slatina, unu în sudul judeţului, alţii prin nord, care au spus ‘Stop’, există o şansă să repunem Oltul pe linia firească a dezvoltării sale economice. Există o şansă şi o simţiţi fiecare în localităţile voastre. O simţiţi când vă spun oamenii că nu mai rezistă. În încheiere, aş vrea să mai spun un singur lucru: acest judeţ n-a fost un judeţ roşu. 60% din primarii actuali ai judeţului Olt au avut treabă cu Partidul Naţional Liberal, au fost membri ai PD-ului sau PNL-ului. Ori au fost luaţi cu Ordonanţa 55 prin ameninţare, prin promisiuni deşarte, au fost forţaţi să-şi schimbe tabăra. Ceea ce spune ceva despre profilul electoral al acestor oameni din judeţul Olt. Din cele opt oraşe la un moment dat erau conduse de primari de dreapta în acest judeţ. Acest judeţ nu este un judeţ de stânga, încearcă să fie ţinut în sărăcie prin asistenţă socială. În judeţul Olt avem 20% din populaţie beneficiară de o anumită formulă de asistenţă socială. Strigător la cer. Asta se întâmplă pentru că de 34 de ani acest judeţ este condus de reprezentanţii aceluiaşi partid politic”, a mai declarat Gigel Ştirbu.