Gala Excelenței în Educație, eveniment organizat de către Consiliul Județean Olt dedicat promovării și recunoașterii succesului școlar, a ajuns la cea de-a X-a ediție

 

 

Pe scena sălii de manifestări a Palatului Copiilor ”Adrian Baran” din Slatina au urcat 827 de elevi și profesori, din întreg județul Olt, care prin dăruire și sârguință, au reușit să pună numele județului Olt pe harta succesului educațional.

Consiliul Județean Olt a alocat peste 220 de mii lei, pentru recompensarea performanțelor obținute la olimpiadele internaționale, naționale și județene de specialitate.

La eveniment au participat președintele CJ Olt, Marius Oprescu, și șeful Inspectoratului Școalar Județean Olt, Adrian Bărbulete, precum și cadre didactice, elevi și alte oficialități din județ.

 

Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, a declarat:

”„Este o ediție care exprimă nota maximă pe care olimpicii noștri o obțin la toate concursurile și olimpiadele școlare internaționale, cu greu, prin muncă, dăruire, dedicare, implicare atât din partea lor, cât și din partea dascălilor și părinților. Pe toți îi felicit! Astăzi avem peste 800 de elevi și profesori premiați. Așa cum am spus, premiul cel mai mare este în valoare de 3.500 lei. Nu pot decât să le mulțumesc și să spun încă o dată cu tărie că dacă astfel de evenimente pe care autoritățile publice le organizează reușesc să-i facă să nu se oprească sau să fie mai buni, înseamnă că ne-am atins scopul.

Se pare că numărul celor premiaţi a crescut, adică nu e doar o statistică, e o realitate. Ştiți foarte bine că am început în sala Consiliului Județean primele ediții, apoi în sala „Eugen Ionescu” și, iată, a trebuit să venim în această frumoasă sală de la Palatul Copiilor pentru că nu mai încăpeam cu toții acolo. E un lucru îmbucurător și chiar îi felicit pe toți”.

 

Marele premiu, în valoare de 3.500 de lei, a fost acordat elevilor și profesorilor ce au reușit rezultate excepționale la Olimpiada Internațională de Lingvistică ”Solomon Marcus” și Olimpiada
Internațională De Informatică Aplicată ”ACADNET”.

 

 

”Gala Excelenței în Educație este un eveniment posibil datorită rezultatelor remarcabile obținute de elevi, datorită dedicării domnilor profesori și implicării părinților.

Împreună reușim, astfel, să oferim comunității noastre o gală în care Educația este celebrată în toate formele ei, și, în egală măsură, oferim modele de urmat pentru cei care vin din urmă și se uită cu recunoștință la cei care urcă pe scenă și poartă medalia succesului cu ei.

De-a lungul timpului, mii de elevi și dascăli au urcat pe scena premierii și au reușit să ne contureze un tablou al excelenței și inspirației, exprimând povestea frumoasă a succesului și lăsându-și amprenta asupra generațiilor care îi succed.

Asemenea, dascălilor care poartă în suflet, de la generație, la generație, chipuri de elevi dornici de învățare, așa îi purtăm și noi în suflet gală de gală, urmărind parcursul acestor copii minunați, care astăzi ne salută de la universități de top din țară sau din străinătate.

Am zis-o de nenumărate ori, dacă noi ca autorități, îi determinăm, prin astfel de evenimente, să devină mai buni și să nu se oprească din drumul dedicat cunoașterii, scopul nostru este atins. Rămâne doar să transmită această pasiune mai departe.

Felicitări și mult succes!!”, a mai transmis Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt.