Fostul prefect de Olt, Cătălin Rotea, candidatul PSD la Primăria Balş

Catalin RoteaLansarea candidatului la funcţia de primar al oraşului de pe malul Olteţului s-a făcut într-un mod inedit pentru judeţul nostru.

Fără muzică, mici sau bere cum s-a practicat ani de zile, în faţa locaţiei vizate de lupta electorală a tânărului de numai 32 de ani, înconjurat şi susţinut de primarii din zona Balş, de membri şi simpatizanţi ai PSD, precum şi de şefii de partid, Cătălin Rotea a vorbit despre dorinţa sa de a candida, despre motivele intrării sale în cursa electorală şi despre proiectele pe care le doreşte pentru oraşul în care s-a născut, a crescut şi s-a format ca om.

  Actualmente director al Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Olt, Cătălin Rotea este licenţiat în drept şi management şi a mai fost şef al Gărzii de Mediu Olt, apoi, prefect al judeţului, în perioada septembrie 2013- martie 2014. Numit de către liberali reprezentant al guvernului în teritoriu, Rotea a fost cel mai tânăr prefect din ţară, secretar regional pentru Oltenia al PNL, precum şi candidatul liberalilor la alegerile europarlamentare din mai 2014.   

  În faţa Primăriei Balş, preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, preşedintele Organizaţiei PSD Balş, Cătălin Matei, preşedinta Organizaţiei de Femei din Balş şi consilier local, Mariana Gheorghe, precum şi candidatul la funcţia de edil, au susţinut câte un discurs despre oraşul fără perspective economice, dar aflat între două mari capitale judeţene potente economic, Slatina şi Craiova.

“Cu voinţă şi multă ambiţie din partea noastră, putem să salvăm acest oraş”

Prim- vicepreşedintele social- democraţilor olteni, Marius Oprescu, a declarat că şi cetăţenii oraşului Balş merită condiţii decente de trai şi că este inacceptabil ca al treilea oraş ca număr de locuitori să fie pe ultimul loc privind economia:

„Scopul pentru care ne aflăm aici este că dorim ca gradul de civilizaţie şi condiţiile de trai să fie europene. Din păcate, în ultimii ani, Balşul a rămas încremenit într-o situaţie deloc uşoară, cunoscută de toată lumea şi din ce în ce mai greu de suportat. Este un oraş mor» din foarte multe puncte de vedere, un oraş gri, un oraş trist, pe care trebuie să-l readucem la viaţă. Dacă în Slatina se construieşte, în continuare, un oraş modern şi civilizat, în Caracal s-a mai făcut ceva, în Corabia este o expansiune pe fonduri europene, iar Piatra-Olt, în urmă cu o lună, a reuşit să aducă investitori care au creat noi locuri de muncă şi care contribuie la creşterea bugetului localităţii, în Balş şi în Scorniceşti nici iarba nu creşte.

Cum se poate ca un oraş ca Balş, care este al treilea ca populaţie, să ajungă pe ultimul loc din punct de vedere economic, când în celelalte oraşe vorbim de canalizare, de reabilitări termice, de alimentare cu apă curentă, de reabilitare de drumuri, de locuri de joacă, de grădiniţe şi şcoli moderne, de multe alte investiţii?! Am stat de vorbă cu foarte mulţi bălşeni şi sunt foarte dezamăgiţi. Cei mai mulţi oameni nu mai au nicio speranţă în ceea ce priveşte viitorul acestui oraş pentru că actuala administraţie locală, din cauza incompetenţei şi nepăsării, a adus oraşul la gradul de jos al sărăciei”.

“Rolul lui Cătălin Rotea va fi să repună Balşul pe harta economică a judeţului”

 Marius Oprescu i-a îndemnat pe cei prezenţi şi pe bălşeni să fie uniţi pentru că oraşul poate fi salvat de la faliment de candidatul PSD:

„Fraţilor, vreau să vă spun că se poate! Cu voinţă şi cu multă ambiţie din partea noastră, putem salva acest oraş. Cred că parteneriatul pe care vi-l propunem, împreună cu PSD Olt, cu PSD Balş, cu Cătălin Rotea, care este candidatul PSD pentru Primăria Balş, poate să salveze oraşul de la faliment. Cred că rolul lui Cătălin Rotea va fi acela de a scoate oraşul din această lipsă de viziune şi de a-l repune pe harta economică a judeţului Olt. Dialogul cu administraţia judeţeană, dar şi cu cea naţională, trebuie să revină pe agenda Primăriei Balş”.

  Actualul primar al Balşului, Mădălin Teodosescu a primit un mesaj din partea şefului social- democraţilor olteni: „Actualului primar, care va fi viitor fost primar, îi spun doar atât: Mădăline, nici nu ştii cât de mic începi să fii!”.

“Bălşenii au nevoie de schimbare, au nevoie de un sprijin”

Candidatul la Primăria Balş a motivat alegerea locaţiei pentru lansare şi a îndemnat cetăţenii oraşului Balş să fie uniţi şi să aleagă un primar care să-i trateze cu respect şi în mod egal, precizând că părinţii săi lucrează aici de peste 30 de ani “formând caractere pe băncile şcolii sau făcând justiţie cu înţelepciune”:

 „Suntem în acest loc din două motive. Primul, pentru că spre deosebire de deţinătorul vremelnic al fotoliului de primar la Balşului, noi nu ne ferim de oameni şi nu ne ferim să fim în mijlocul lor. Al doilea motiv este unul de natură simbolică: în 1984, când m-am născut eu, Spitalul Balş era exact aici. Eu m-am născut la etajul I şi îmi doresc, cu ajutorul tuturor celor de aici şi al bălşenilor, ca următorii patru ani să mi-i petrec tot la acest etaj, muncind pentru acest oraş.

  Îmi doresc ca în acest oraş să se producă o schimbare, pentru că Balşul are nevoie nu doar de un primar care să semneze hârtii. Bălşenii au nevoie de un sprijin, au nevoie de un administrator, de un gospodar, de un prieten, aş putea spune.

 Le spun tuturor că Balşul nu va mai fi dezbinat, nu va mai fi împărţit în două, chiar dacă urmează o campanie electorală, pentru că viitorul lider al administraţiei publice locale trebuie să vorbească cu aceeaşi unitate de măsură pentru toţi oamenii, indiferent că stau la casă în Corbeni, în Teiş sau în Vârtina, indiferent că stau la bloc, la monument, la turnuri sau în centru.

 

Principalele proiecte: crearea locurilor de muncă şi siguranţa cetăţenilor


Printre proiectele pe care candidatul Cătălin Rotea le are doreşte implementate în Balş se află cele care pun pe primul plan siguranţa cetăţenilor:

„Proiectele pe care le avem pentru Balş le vom discuta în următoarea perioadă. Este vorba de crearea a minimum 500 de locuri de muncă prin înfiinţarea unui parc industrial şi oferirea cetăţenilor Balşului a unei infrastructuri de calitate (asta înseamnă apă şi canal în toate locuinţele oraşului, toate drumurile să fie asfaltate, să existe locuri de joacă, containere de gunoi îngropate). De asemenea, este o mare problemă în ceea ce priveşte siguranţa cetăţeanului aşa că va fi construit un adăpost pentru câini şi va fi înfiinţat un serviciu public de ecarisaj, va fi extins sistemul de supraveghere video, va începe un program de reabilitare termică a blocurilor, va fi modernizat şi reabilitat Cinematograful Balş”.

Cătălin Rotea, cel mai bun candidat pentru Primăria Balş

Cătălin Matei, preşedintele PSD Balş, a declarat tânărul Cătălin Rotea este cel mai bun candidat pentru Primăra Balş, singurul care va putea îndrepta oraşul într-o direcţie bună:

 „Întreaga organizaţie a Partidului Social-Democrat Balş este alături de Cătălin. Îl susţinem cu toată puterea noastră pentru a fi primarul oraşului şi suntem convinşi că, începând cu data de 6 iunie, va fi primarul nostru. Avem cel mai bun candidat, un om cu o pregătire şi o cultură solidă, un om bine educat, un om cu o experienţă în administraţia publică, tânăr, dar mai ales, un om cu viziune în ceea ce priveşte direcţia de dezvoltare a oraşului nostrum.  

„Când Cătălin va fi primarul oraşului, Balşul va avea o administraţie publică locală mai aproape de cetăţean şi mult mai eficientă. Sperăm ca, în sfârşit, lucrurile să se îndrepte într-o direcţie bună şi în oraşul nostru. El este omul de care au nevoie oraşul şi, mai ales, bălşenii”.

“Oraşul nostru are nevoie de un primar care să ne facă să trăim în mileniul III”

Mariana Gheorghe, preşedinta Organizaţiei de Femei a PSD Balş, a afirmat că actualul primar al Balşului, Mădălin Teodosescu, este un om care aparţine trecutului, că oraşul are nevoie de un primar tânăr cum este Cătălin , un primar căruia să îi pese de oameni:

“Vreau să vă transmit speranţă, speranţa care de mult în Balş nu mai există. Vreau să vă transmit optimismul şi forţa pe care noi, cu toţii, trebuie să o demonstrăm. Candidatul nostru, Cătălin Rotea, nu are de fapt un contracandidat. Cel mai aprig adversar al său este un om care aparţine trecutului. În cazul lui, timpul nu mai are răbdare şi vrând-nevrând, va fi scos din joc. Acum depinde de fiecare, dacă ştie să iasă elegant sau dacă, mai devreme sau mai târziu, vei ieşi altfel. Tot el, timpul, te transformă în mult-iubitele statui de prost gust şi de plastic (n.a.- moment în care a privit înspre statuile amplasate în faţa primăriei)

Oraşul nostru are nevoie de un primar tânăr, cu viziune, are nevoie de un primar care să poată să ne ducă, în sfârşit, să trăim în mileniul trei. Sprijin ideea de schimbare, de primar tânăr deoarece sprijin educaţia, respectul. Sprijin şi îmi doresc un primar căruia să-i pese de semenii lui, căruia să-i pese de necazurile oamenilor din localitate. Îmi doresc un primar cu suflet, care să nu ne mai gonească tinerii din oraş. Oraşul nostru plânge, e trist şi avem nevoie de Cătălin Rotea să ne aducă lumina şi speranţa şi să dea o altă culoare oraşului”.

Daniela DENGHEL