Candidatul la Primăria Caracal, Liviu Radu, şi consilierii PSD vor taxe scăzute pentru comercianţii din piaţă şi un oraş fără maidanezi

PSD Caracal- candidat Liviu Radu 24 03 2016 015

La sediul Partidului Social Democrat Caracal, Liviu Radu, candidatul desemnat de formaţiunea politică locală să candideze la fotoliul de primar al municipiului, a susţinut joi, 24 martie a.c., o conferinţă de presă. Acesta a precizat că a iniţiat, împreună cu consilierii locali ai PSD, două proiecte de hotărâri, astfel încât să vină în sprijinul doleanţelor caracalenilor.

Este vorba despre un proiect de hotărâre privind înfiinţarea serviciului de ecarisaj local, precum şi regulamentul de funcţionare al acestuia, şi de un alt proiect de hotărâre care vizează menţinerea, până la sfârşitul anului, a taxelor din Piaţa Agroalimentară diminuate cu 40%.

„Împreună cu domnii consilieri ai PSD am propus Consiliului Local înfiinţarea unui serviciu de ecarisaj, care- considerăm noi-, este foarte important pentru cetăţenii oraşului nostru. În tot acest timp, am încercat să stăm de vorbă cu cetăţenii oraşului, cu consilierii PSD, cu oamenii de afaceri, cu comercianţii mici şi mijlocii, cu diverse ONG-uri, pentru a afla care sunt problemele oraşului. Şi ne-am propus să venim puţin în întâmpinarea dânşilor.

Consider că s-a pierdut ceva timp, fiindcă acest serviciu de ecarisaj se putea înfiinţa încă din 2013, prin Legea 258, iar cetăţenii oraşului puteau beneficia de el până acum.

 Aceştia mi-au spus că nu îşi pot lăsa copiii singuri la joacă şi că trebuie însoţiţi permanent. Cetăţenii au ridicat destule probleme pe care noi le-am notat şi le-am analizat. Împreună cu consilierii PSD considerăm că putem câştiga câteva luni bune, adică să nu aşteptăm până în luna iunie, şi am demarat aceste proiecte”, a afirmat Liviu Radu.

Acesta este un mare iubitor de animale şi nu este de acord cu eutanasierea câinilor fără stăpân, dar este de părere că serviciul de ecarisaj poate preveni situaţiile în care cetăţenii sunt în pericol: “Siguranţa cetăţenilor este foarte importantă pentru noi. Consider că acest serviciu de ecarisaj funcţionează ca şi o prevenţie. Ca şi la mine în medicină, dacă nu cheltui nişte bani cu prevenţia, te aştepţi la cheltuieli mai mari cu rezolvarea problemelor. La spital vin foarte mulţi oameni muşcaţi de câini, nu pot să spun că zilnic, dar unul la câteva zile, cu siguranţă”.

Totodată, candidatul PSD la Primăria Caracal a declarat că va face o campanie de adopţie a câinilor fără stăpân, dar patrupedele nu mai pot fi lăsate să circule singure prin oraş, şi speră că nu vor fi piedici din partea actualului executiv caracalean în demersurile dumnealor.

Doctorul Radu şi consilierii locali ai PSD au identificat două locaţii pentru construirea unui adăpost pentru câinii maidanezi:

„Noi ne-am propus două locaţii pentru amplasarea adăposturilor pentru câini, astfel încât să nu deranjăm pe nimeni şi unde să avem acces rapid, uşor. Una dintre aceste locaţii se află în afara oraşului, spre Corabia, iar cealaltă la ieşirea spre comuna Celaru. Nu ştiu de ce actuala administraţie nu a fost interesată de rezolvarea acestei probleme, dar, ca şi candidat, am considerat că trebuie găsită o soluţie. Pe de altă parte, oamenii vin şi la spital şi reproşează problema câinilor, pentru că nu înţeleg de ce nu există vaccin antirabic, de ce sunt câini pe stradă, sunt lucruri cu care mă confrunt şi am zis că, dacă sunt lucururi care depind şi de mine, atunci să le fac”.

Privind proiectul care se referă la păstrarea la un nivel scăzut al taxelor pentru comercianţii din piaţă, Liviu Radu a precizat:

“Am discutat cu comercianţii care-şi desfăşoară activitatea în piaţă şi considerăm că este oportună păstrarea acestor taxe diminuate cu 40% până la sfârşitul anului, pentru că nu şi-au putut desfăşura activitatea în bune condiţii în perioada prea lungă, de trei ani, cât au durat lucrările la piaţă.

În tot acest timp am încercat, împreună cu consilierii PSD- pentru că dânşii sunt cei mai motivaţi şi cunosc toate problemele din oraş, dar şi discuţiile din Consiliul Local-, să fim apropiaţi de cetăţeni”.

 

Doctorul Liviu Radu crede că un primar trebuie să cunoască absolut toate problemele localităţii, lucru pe care reuşeşte să-l facă numai având un dialog permanent cu reprezentanţi din toate mediile sociale.

“Prin candidatura mea sper ca oamenii să ne perceapă ca pe nişte aliaţi în această luptă pentru primărie, care nu este o luptă este, de fapt, un lucru normal. Şi în momentul în care empatizezi cu cetăţenii, poţi să ai şi rezultate bune. În momentul în care ai câştigat fotoliul de primar trebuie să cunoşti toate problemele din oraş şi, atunci, este nevoie să ai întâlniri cu oamenii de afaceri, cu reprezentanţii instituţiilor din oraş, cu organizaţiile libere, pe diverse teme. Numai astfel poţi ajunge să cunoşti problemele reale ale oraşului”, a declarat Liviu Radu.  

Consilierul local Lucian Bondrescu a declarat că cele două proiecte de hotărâri au fost depuse şi înregistrate, iar ele vor fi dezbătute în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local de luni, 28 martie 2016: “Cele două proiecte de hotărâri au fost depuse şi înregistrate şi le vom discuta în şedinţa de luni. Le-am gândit şi iniţiat împreună cu candidatul nostru, domnul doctor Liviu Radu, şi sunt semnate de 16 consilieri locali, dintre care 14 sunt consilierii Partidului Social Democrat”.

Daniela DENGHEL