Drumul Expres Craiova- Slatina- Pitești, făcut de PSD, agent electoral pentru PNL


Drumul Expres Craiova- Slatina- Pitesti a devenit agent electoral pentru liberali, după cum susține deputatul PSD de Olt, Marius Iancu, această lucrare fiind una foarte importantă pentru regiunea Oltenia atât prin locurile de muncă pe care le-a creat, cât și prin impactul economic și de infrastructura rutieră.

      ”Lucrarile de construcție la drumul Expres Craiova- Slatina- Pitesti uimesc pe toată lumea, chiar și pe cei mai cîrcotași dintre cîrcotași și pe cei mai anti PSD dintre olteni. Iar dacă la această oră, premierul Orban se laudă, în campanie electorală, că se va turna primul strat de asfalt pe drumul expres, ar trebui să mulțumească „pe-se-de” că are unde să își facă poze de campanie, atât el cât și miniștrii din cabinetul său.

Ultimul selfie făcut pe Drumul Expres a fost al Ministrului Apărării, Nicolae Ciuca, acum două zile. Sub ochii noștri se construiește una dintre cele mai mari lucrări din Oltenia, un drum pe care guvernările de dreapta l-au tăiat de pe lista investițiilor. Să nu uitam că și premierul Orban a fost ministru al Transporturilor și nu a început acest drum.

Dar PSD, în octombrie 2017, în primele 100 de zile de Guvernare, a finanțat și a finalizat licitațiile pentru primele 2 tronsoane care au fost atribuite unui constructor român.

La începutul anului 2018, au fost semnate contractele și, în primăvara, s-a deschis șantierul. Ce făceau liberalii atunci? Criticau prin declarații oficiale și glumeau pe rețelele de socializare pe seama Drumului Expres Craiova- Slatina-Pitesti. Ce fac liberalii acum? Pelerinaje și multe poze pe șantierul Drumului Expres Craiova- Slatina- Pitești, de au ajuns să se rușineze de tupeul lor chiar colegii de partid. Pe la colturi se fac glume, că la cât s-au lăudat că au asfaltat la drumul expres, puteau să asfalteze chiar și Calea Lactee”, susține deputatul PSD de Olt,m Marius Iancu.      

Parlamentarul spune că liberalii, preocupați să-și facă așa de multe poze pe lângă Slatina, Balș și Craiova, au uitat, că mai sunt încă două tronsoane de finalizat. El precizează că tronsonul 3 l-a lăsat PSD în faza de semnare contract, și liberalii l-au semnat, după multe analize,  dar au pierdut prin proceduri și instanțe tronsonul 4…

Vicepreședintele Comisiei Buget- Finanțe din Camera Deputaților afirmă că, prin demararea acestei investiții, PSD a ajutat platformele industriale din Craiova și Slatina, a oferit unui constructor român șansa de a scrie istorie în domeniul transporturilor din ultimii 30 de ani, din România, și a creat sute de locuri de muncă pentru cetățenii din două județe.  

  ”Și în Brăila și Bacău situația este asemănătoare. Locuri bune de pelerinaj pentru Iohannis și gașca liberală, criticand tocmai partidul care a început aceste lucrări. Poate cred că românii au uitat, dar tocmai de aceea, așa cum spune liberalul Cîțu, „românii trebuie să știe” că PSD a deblocat, în perioada 2017-2018, proiectele mari de infrastructură rutieră și a ajutat, prin stabilirea salariului minim de 3000 lei pentru domeniul construcții, firmele din acest domeniu să păstreze muncitorii în România.

PNL va elimina această măsură, din 2021. Pe 6 decembrie, alegerea este una simplă pentru toți oltenii. Uitați-vă la lucrările de la Drumul Expres din Slatina, Balș și Craiova, începute în timpul Guvernării PSD și uitați-vă ce este dincolo de Slatina, acolo unde trebuia să continue PNL – NIMIC. Deci, cel mai bine, VOTĂM PSD CA SĂ SALVĂM DRUMUL EXPRES! VOTĂM CA SĂ NE SALVĂM!”, a declarat Marius Iancu.