Deputatul PSD de Olt Marius Iancu: „Scopul este ca depășirea vitezei și accidentele să fie prevenite, nu sancționarea conducătorilor auto”

Iancu_Marius decupat

Legea pentru modificarea art. 109 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost adoptată în Camera deputaților. Aceasta a fost reexaminată, după Decizia Curţii Constituţionale nr.684 din 6 noiembrie 2018 și, prin urmare, amplasarea aparatelor radar trebuie făcută de acum înainte numai în locuri de unde nu sunt vizibile pe drumurile publice.

Legea pentru modificarea art.109 din OUG nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice a fost votată din nou, în Camera Deputaților, după ce unele articole din proiectul inițial al legii au fost declarate neconstituționale.
”Vestea bună pentru conducătorii auto este că dispozitivele destinate masurarii vitezei se instalează exclusiv pe autovehiculele care prezintă însemnele și inscrisurile distincte ale Poliției Rutiere. Mașinile care conțin aceste dispozitive trebuie să fie amplasate numai în locuri vizibile. Dispozitivele de măsurare a vitezei de tip pistol se utilizează la o distanță de 10 metri de masina poliției.
Scopul este ca depășirea vitezei și accidentele să fie prevenite, și nu sancționarea, prin orice mijloc, a conducătorilor auto”, a declarat tânarul deputat oltean Marius Iancu.