Deputatul oltean Marius Iancu doreşte ca mierea sa fie acordata copiilor în şcoli, potrivit unei legi al cărei co-iniţiator este

marius-iancu-li

Tânărul parlamentar de Olt, deputatul PSD Marius Iancu, este co-iniţiator al legii prin care, în şcolile din ţara noastră, copii vor primi miere de albine ca supliment nutritiv.

 

Mai exact, deputatul Marius Iancu este co-iniţiator al Proiectului pentru modificarea și completarea Legii 509/2006, privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv preșcolarilor și elevilor din clasele I-IV din învățământul de stat și confessional.

Parlamentarul susţine că, astfel, copii sunt educaţi să consume miere, care este un supliment foarte sănătos, mai ales pentru ei, care sunt în perioada de creştere şi dezvoltare, în acelaşi timp fiind susţinută şi încurajată apicultura românească.

“O inițiativă legislativă la care sunt coinitiator va intra, în curând, în dezbaterea parlamentară și va deveni lege, așa cum PSD și-a asumat.
Este vorba despre Proiectul pentru modificarea și completarea Legii 509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv preșcolarilor și elevilor din clasele I-IV din învățământul de stat și confesionsal Din 2015, legea inițială a fost suspendată și elevii nu au mai primit miere. Acum aceștia vor primi câte 350 de grame de miere lunar, de la producătorii români de miere. Pentru anul 2017 se stabilește un plafon de 16.800.000 lei, fonduri de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Sumele alocate rămase necheltuite se reportează pentru anul următor. În acest fel, ne educam copiii să mănânce miere, care este un supliment foarte sănătos, și încurajăm apicultura românească.”

Daniela DENGHEL