Deputatul Marius Iancu: “Scopul Fondului Suveran de Investiţii este dezvoltarea economică prin investiţii în sectoare competitive”


Marius Iancu

Deputatul de Olt, Marius Iancu, a anunţat pe pagina sa de socializare că a votat înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii şi Dezvoltare, obiectiv asumat prin Programul de Guvernare.

Tânărul parlamentar oltean a explicat motivele pentru care este nevoie de Fondul Suveran de Investiţii şi Dezvoltare şi, totodată, de modul său de funcţionare.

„Am susţinut şi am semnat proiectul legislativ pentru înfiinţarea FSDI pentru că scopul lui este susţinerea dezvoltării economice prin investiţii în sectoare competitive, oferind o alternativă de finanţare a proiectelor de investiţii în domenii ca infrastructura, energie, agricultură sau sănătate. FSDI va avea forma unei societăţi pe acţiuni, al cărei unic acţionar este statul român, iar capitalul social va fi format din aport în natură reprezentat de pachete de acţiuni deţinute de stat la societăţile care se vor afla în portofoliul FSDI. Administrarea fondului se va face în sistem dualist, de către un consiliul de supraveghere şi un directorat. Primii membri ai consiliului de supraveghere vor fi numiţi prin hotărâre a Parlamentului României, având ca mandat angajarea directoratului şi organizarea activităţii FSDI. În actul constitutiv sunt prevăzute principii de guvernanta promovate de Forumul Internaţional al Fondurilor Suverane de Investiţii”, precizează parlamentarul Marius Iancu.

“Ideea înfiinţării acestui fond de investiţii în scopul stimulării economiei naţionale a fost agreată şi de instituţii europene şi internaţionale ca FMI sau Comisia Europeană”, a mai precizat deputatul Marius Iancu, pentru a întări importanţa acestui organism financiar.