„Un partid în «moarte clinică» face moţiune pe Sănătate”

Deputatul oltean Marius Iancu a firmat că liberalii vor să arate că mai există în viaţa politică prin tot felul de acţiuni nefondate îndreptate împotriva actualului guvern.

marius-iancu-li 

Parlamentarul este nemulţumit de faptul că sunt contestate şi nerecunoscute meritele Guvernului Dăncilă, mai ales în domeniul Sănătăţii, în care creşterile salariale sunt consistente.

“Am tot auzit că PSD nu guvernează bine pentru că nu este normal ca România să aibă creştere economică de peste 7%, că salariul mediu net a crescut cu 14,4%, că salariile în Sănătate s-au dublat iar, de exemplu, un medic rezident câştigă acum un salariu brut de 5.700 de lei, iar un medic primar, 13.338 de lei. 
Aşa că, PNL a depus moţiunea de cenzură „PSDragnea duce sănătatea în moarte clinică”, împotriva ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea.

 

Deputatul Marius Iancu a menţionat că liberalii au susţinut anterior un guvern care a administrat în defavoarea cetăţenilor acelaşi minister, al Sănătaţii, Guvernul Dacian Cioloş.

 “Profitând de negocierile pentru contractul colectiv de muncă din sănătate şi dezbaterea publică despre sporurile salariale din acest domeniu, liberalii vor să arate că mai există şi ei în viaţa politică. Şi cum nu prea au multe de spus, o dau înainte cu „PSDragnea” că doar nu pot să spună că ei au susţinut un Guvern de tehnocraţi care a lăsat bebeluşii fără vaccin, bolnavii cronici fără medicamente şi care a blocat transplantul de plămâni în România. Luna trecută a fost realizat primul transplant pulmonar din România, la Spitalul Clinic „Sfânta Maria” din Bucureşti. Probabil un alt motiv pentru liberali să dorească demiterea ministrului Sănătăţii. Şi, în lipsa unor alte proiecte, tot jucându-se că face opoziţie, sesiunea parlamentară trece mai repede pentru PNL, un partid în „moarte clinică”.”