Deputatul Marius Iancu: ”PUNEM COPIII PE PRIMUL LOC!”

Parlamentarul oltean s-a arătat indignat de faptul că Guvernul Orban a dorit să crească gradul alocațiile copiilor, astfel încât abia peste doi ani să fie dublate, nu cum ar fi trebuit deja începând cu data de 1 august 2020. Consideră că liberalii nu au nicio scuză și că este o bătaie de joc la adresa copiilor și părinților acestora, în condițiile în care PSD a găsit resurse financiare și a creat cadrul legislativ pentru creșterea alocațiilor.
 
IMG_2174
 
 

”Am respins Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 123/2020 pentru modificarea art.3 din Legea 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, deoarece acest Guvern PNL incompetent trebuia să dubleze alocațiile, de la 1 august, nu să adauge câteva sute de lei gradual, până în 2022, ca să ajungă atunci la dublarea lor.
Mărirea cu 20% cât este prevăzută în această ordonanță este de fapt o tăiere cu 80% a alocațiilor copiilor, adică o nouă păcăleală liberală.
Guvernul PNL susținut de Klaus Iohannis nu are nicio scuză pentru modul în care încalcă legea care prevedea dublarea alocațiilor și decizia Curții Constituționale a României care stipulează ca aceste drepturi ale copiilor să fie acordate integral.
Este o bătaie de joc față de copii și părinți, un exemplu de comportament politic și civic negativ.
Este un Guvern eșuat care nu este în stare nici măcar să aibă grijă de copiii României!
Noi am arătat că se poate! Guvernarea PSD a găsit resurse financiare pentru dublarea alocațiilor copiilor, acum un an și jumătate și am creat cadrul legislativ pentru ca acestea să mai crească cu încă 50%, de la 1 august 2020 pentru că numai în acest fel putem oferi un ajutor real familiilor din România.
Pentru noi, oamenii sunt pe primul loc!”