Deputatul Marius Iancu îl acuză pe ministrul Finanțelor, Florin Cîţu, că vrea să privatizeze singura bancă a statului, CEC Bank

Deputatul PSD de Olt îl acuză pe actualul ministru al Finanțelor că nu este interesat să mențină pe piața economică românească sigura bancă de stat, pe care guvernarea PSD a capitalizat-o cu un miliard de lei, pentru consolidarea acesteia pe piață, bancă necesară dezvoltării naționale.

marius-iancu-li

”Ministrul Catastrofa pregătește privatizarea CEC Bank! Primul pas este listarea a minim 20% din CEC Bank la bursă, așa cum a anunțat deja.
Toată munca fostului Guvern PSD, singurul de altfel, care a capitalizat CEC Bank cu aproximativ un miliard de lei, pentru a-i consolida poziția pe piața bancară, este acum, în zadar.
Pentru ministrul Catastrofa nu a contat că, în 2018, CEC Bank a fost pe locul 7, din 34 de banci de pe piata romaneasca.
În viziunea Guvernului PNL și a ministrului Citu, România nu are nevoie de banca de stat, utila pentru economia unei țări care ar putea ajuta la dezvoltarea unor industrii sau investiții strategice”.

Pentru că a refuzat să-i raspundă deputatului Marius Iancu dacă are intenția de a privatiza CEC Bank, precum și altor întrebări adresate de către parlamentari la audierea sa pentru obținerea avizului din partea celor două Comisii de Buget, Finanțe și Bănci din Camera Deputaților și Senat, parlamentarul PSD de Olt solicită demisia sau demiterea acestuia.

”Am bănuit intențiile ministrului Citu în privinta băncii de stat și l-am întrebat dacă vrea să o privatizeze, atunci când a fost audiat în Comisiile reunite de Buget, Finanțe și Bănci din Parlamentul României, unde a primit aviz negativ.
Nu a binevoit să îmi răspundă la această intrebare, așa cum nu a răspuns la foarte multe dintre întrebările colegilor mei.
Pentru toate acestea, dar și pentru toate declarațiile iresponsabile din ultimele zile, care au dus la creșterea euro, a facturilor, a ratelor și chiriilor, urmând, evident și scumpiri în lanț, ministrul Citu ar trebui să își dea demisia de onorare, iar dacă nu are, Ludovic Orban sau Klaus Iohannis trebuie să îl demită urgent!”