Deputatul Marius Iancu: ”Dorința noastra este ca noul guvern să asigure finanțarea proiectelor de afaceri ale tinerilor care doresc să rămână în țară și să înceapă o afacere”

Deputatul oltean Marius Iancu a declarat că tinerii antreprenori, beneficiari ai Programului Start -Up Nation, vor primi bani în avans, potrivit unui proiect legislativ votat recent de către parlamentari. Banii vor acoperi costurile salariale și de minima funcționare.

marius-iancu-li
”Am votat în Parlamentul României un proiect legislativ pentru modificarea și completarea OUG 10/2017 pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii.
Beneficiarii Programului Start-Up Nation vor putea primi, în avans, o sumă forfetara de maximum 30% din valoarea cheltuielilor eligibile, care va fi destinată acoperirii costurilor cu salariile, utilităților, chiriei sau serviciilor de contabilitate. Condiția pentru a primi acești bani este crearea a minimum 2 locuri de muncă, pe perioadă nedeterminată”.
Până la această dată, Programul Start-Up Nation, implementat de Guvernul PSD, s-a dovedit a fi un succes, lucru care îl face pe deputatul Marius Iancu să afirme că ar fi bine ca acest program să continue, asigurându-le tinerilor ce doresc să rămână în țară șansa de a dezvolta afaceri personale ce ar crea în același timp și locuri de muncă.
”S-au înființat peste 8.500 de firme și s-au creat peste 21.000 de locuri de muncă, 52% dintre beneficiarii acestui program fiind tineri până în 35 de ani.
Dorința noastra este ca acest program să continue și noul guvern să asigure finanțarea proiectelor de afaceri ale tinerilor care doresc să rămână în țară și să înceapă o afacere, în domenii care pot dezvolta România”, a precizat parlamentarul de Olt, Marius Iancu.