Marius Iancu: ”Foarfecele PNL intră la Guvernare. Se taie tot!”

Deputatul de Olt, Marius Iancu, a declarat că noua guvernare liberală, care i-a luat locul guvernării Dăncilă, după trecerea moțiunii de cenzură, va avea o politică de ”tăiere„ în tot și în toate.

Marius Iancu
Parlamentarul oltean a făcut referire la faptul că actuala lege prin care salariile au crescut nu va mai fi aplicată, că vor fi tăiate voucherele de vacanță iar pensiile nu vor mai crește. 
”Liberalii vizionari au încropit un program de guvernare care arată clar strategia lor- totul pentru alții, nimic pentru români.
Punctul principal, evident, justiția, că nu poți începe un program pentru dezvoltarea României decât reluând dezbaterea privind legile justiției.
Apoi, încep taierile costumate frumos în termeni ca „evaluarea legii salarizării pentru a elimina inechitatile între stat și privat” și „constituirea unui grup de lucru pentru ca pensiile să nu scada pe termen lung”. Concluzia este că nu vor mai aplica actuala Lege a Salarizării prin care PSD a crescut salariile bugetarilor, chiar și cu 50-70%, tocmai pentru a determina mediul privat să crească salariile. Am vrut ca România să nu fie doar o piață a forței de muncă ieftine și angajații români să fie respectați și platiti bine pentru munca lor. Se vor tăia și voucherele de vacanță care au ajutat la dezvoltarea turismului și se va elimina norma de hrană.
Actuala Lege a Pensiilor nu va mai fi aplicată și punctul de pensie nu va mai creste cu 40%, în 2020, așa cum era prevăzut și se va stopa recalcularea tuturor pensiilor. În schimb, vizionarii liberali vor să consolideze Pilonul II și vor să elimine obligativitatea ca administratorii privați să depună garanții, așa cum prevăzusem în mult criticata OUG 114/2018 care va fi, evident, abrogată.”, a menționat deputatul Marius Iancu.

Totodată, parlamentarul oltean menționează că liberalii vor stopa un program național de dezvoltare a localităților, vor modifica programele aplicate în agricultură și legumicultură și vor tăia de peste tot ceea ce vor putea, cu toate că țara noastră s-a dezvoltat economic în ultii ani.

”Guvernul PNL va „regandi și armoniza cu alte programe” PNDL, adica vor stopa un program prin care s-au făcut investiții în infrastructura rutieră, de utilități, școlară și socială în fiecare localitate, fie municipiu, oraș sau comună din Romania.
Vor să modifice și programele de creștere a tomatelor, usturoiului, ardeilor și vinetelor, să regandeasca modul cum se acordă subvențiile cu toate că agricultura românească este pe locul I, acum, la nivel european. Deja asociațiile de legumicultori au sesizat pericolul și vor să înceapă discuțiile cu noul guvern.
Rupți de realitate, liberalii vizionari ne anunță că vor începe construirea Drumului Expres Craiova-Slatina-Pitesti, șantier pe care se lucrează de câteva luni.
Și este numai începutul pentru că foarfecele PNL vor să taie tot, chiar dacă România are creștere economică și puterea de cumpărare a românilor a crescut.
Din păcate, pentru vizionarii liberali, dezvoltarea României înseamnă 66 de pagini scrise într-un limbaj de lemn, în care în mai mult de jumătate critică măsurile economice și sociale implementate de Guvernul PSD.
Nimic despre români, nimic despre România.”, a adăugat deputatul Marius Iancu.