Deputatul Emil Albotă: ”Principiul după care se ghidează PSD este cel al solidarității sociale”

 

 
Deputatul social- democrat de Olt, Emil Albotă, a discutat, în cadrul unei emisiuni tv de la postul local de televiziune, OltTV, despre câteva puncte esențiale de pe agenda publică, exprimându-și în cele mai multe cazuri, opinia personală.
 
 
Parlamentarul oltean a susținut că impozitul progresiv reprezintă o viziune diferită de la stânga la dreapta pe eșichierul politic, dar pe care PSD îl susține, asemenea altor democrații puternice din Europa:
”Principiul după care se ghidează PSD este cel al solidarității sociale. Dacă privim în ansamblu, observăm că puterea economică este concertată în mâna a puțini oameni, care ar trebui să întoarcă din ceea ce au comunității în care au reușit să aibă succes și să devină prosperi.
În momentul de față, este doar o temă de dezbatere. Ne dorim o dezbatere corectă, coerentă cu toate forțele politice, iar concluzia să fie una benefică pentru toate categoriile sociale”.
 
În opinia deputatului Emil Albotă, creșterea salariului în agricultură, se poate realiza ”printr-un model de salarizare motivațională pentru cei care lucrează în agricultură și industria alimentară, model pe care l-am adoptat cu succes și în construcții și s-a dovedit a fi generator de forță de muncă și profit.
Salariul minim 𝐝𝐞 𝟑𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 în agricultură și industria alimentară, coroborat cu o primă de 10% din valoarea produsului daca se vinde pe piața romanescă , sunt măsuri concrete, care preîntâmpină o posibilă criză alimentară și încurajează producătorii să vândă în România”.
 
Despre voucherele 𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞𝐥𝐞 𝐚𝐟𝐥𝐚𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐝𝐢𝐟𝐢𝐜𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭𝐞, Emil Albotă a spus că ”acestea au o valoare nominală de 250 lei și vor fi alocate o dată la două luni, prin programul guvernamental „Sprijin pentru România”.
Reprezintă o măsură insuficientă, dar care vine să compenseze din creșterea prețurilor la produsele de bază”.