Deputatul Emil Albotă: ”Am spus STOP unui guvern incompetent și arogant!”

 
În plenul Parlamentului reunit, deputații și senatorii au votat ”pentru” sau ”împotriva” guvernului propus de Dacian Cioloș, președintele USR, însă acesta nu a obținut numărul necesar de voturi în vederea instituirii sale. Au fost 88 de voturi ”pentru” și 184 de voturi ”împotrivă”.
 
 
 
 
 
 
Deputatul de Olt, Emil Albotă, care a votat împotriva guvernului propus de Dacian Cioloș, a declarat că a votat împotriva unui guvern care s-a preocupat mai mult de lupta politică, punând interesul personal înaintea sănătății și nevoilor oamenilor. Din această cauză și din cauză că a fost prost gestionată pandemia de Coronavirus, românii au ajuns cunoscuți de lumea întreagă, prin numărul mare de infectări și decese. 
 
 
”Am spus STOP unui guvern a cărui eficiență n-a trecut niciodată de cifra 0.
 Unui guvern care a gestionat SĂNĂTATEA aproape doi ani de zile și ale cărui rezultate înregistrate astăzi cutremură mapamondul, România devenind subiect de cercetare pentru cea mai proastă gestionare a crizei sanitare.
 Nu voi spune astăzi cifrele dezastrului provocate de pandemie, din respect pentru suferința românilor, care la fiecare patru minute pierd pe cineva drag, pentru că politicienii puterii s-au îngrijit prea mult de sinecurile politice și prea puțin de românii bolnavi.
Voi spune însă STOP incompetenței, aroganței și unui joc politic de proastă factură.”, a afirmat deputatul Emil Albotă.
 
 
Președintele țării, Klaus Iohannis va relua procedura de desemnare a unui nou premier, dacă noul prim- ministru desemnat nu va reuși să obțină votul de trecere în Parlament, vor fi create premisele alegerilor anticipate, președintele având posibilitatea să dizolve Parlamentul și să convoace alegeri anticipate.
 
Daniela DENGHEL