Paul Stănescu: ”Intrăm în scenariul anticipatelor dacă Cioloș bate astăzi degeaba la poarta PNL”

 

 

 

După demiterea Guvernului Cîțu, ca urmare a moțiunii de cenzură depuse de către Partidul Social Democrat, și după consultările pe care Klaus Iohannis le-a avut la Cotroceni cu reprezentanții partidelor parlamentare, șeful statului a l-a desemnat pe Dacian Cioloș, președintele USR, să alcătuiască un nou guvern, singura nominalizare de premier fiind aceea a useriștilor. 

Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a declarat că este sigur că guvernul Cioloș nu va primi voturi de învestitură din partea niciunui partid, că ar fi o bătaie de joc ca țara să fie condusă de un partid așa de mic și de tânăr, că, de fapt, Cioloș nu este decât un pion de sacrificiu.

Senatorul Paul Stănescu susține că relația dintre liberali și useriști nu va mai putea fi refăcută, din cauza vorbelor grele pe care și le-au spus reciproc, că va continua instabilitatea politică ce va afecta România și că cea mai bună soluție pentru depășirea crizei este un pact privind organizarea de alegeri anticipate.

 

                     ”Negocierea lui Dacian Cioloș cu PNL este doar o inutilă bârfă la o cafeluță și-o apă plată, într-un moment dramatic pentru România. Premierul desemnat nu va primi voturi de învestitură din partea niciunui partid parlamentar. Ar fi o bătaie de joc la adresa democrației ca o formațiune de importanța politică a USR-ului să conducă un guvern de coaliție. N-ar mai avea niciun sens alegerile parlamentare, dacă guvernele ar fi conduse de orice partid care intră în Parlament.

                     Nu aveam nevoie de o astfel de pierdere de timp. Relația dintre PNL și USR este ruptă și nu mai poate fi sudată, chiar dacă este posibil ca de fațadă să se împace. Vorbele grele adresate de către PNL USR-ului și invers au consecințe. Instabilitatea politică va continua.

                     PSD a spus că soluția cea mai la îndemână pentru deblocarea situației este un pact politic pentru organizarea de alegeri anticipate. Pentru că este limpede că Cioloș a pornit pe un drum înfundat, cu misiunea clar asumată de pion de sacrificiu. Doar că, pe lângă sacrificarea lui de către Iohannis, cad victime și românii. Ei așteaptă astăzi, în criză, soluții de la guvernul care a promis că face bine România, dar a făcut-o praf.

                     Românii nu mai au timp ca liberalii și useriștii să se măsoare în orgolii. Dacă la cafeluța de astăzi PNL îl refuză pe Cioloș pentru o majoritate, apar premise și mai clare pentru organizarea de alegeri anticipate. Este soluția de avarie pe care o susține și USR-ul.”, a declarat Paul Stănescu, secretarul general al PSD.

Daniela DENGHEL