Constantin Stelian Emil Moţ, preferatul slătinenilor pentru Primăria Slatina

12695007_1027104960683466_5860925936234660857_oAlegerile electorale se apropie cu paşi repezi, bate la uşă scrutinul cel mai important al alegerilor politice, şi anume alegerile locale din luna iunie.

Marea masă a aleşilor locali, baza piramidei administraţiei şi, implicit, a politicii ţării va stabili noul drum al naţiei româneşti. Marea masă a aleşilor locali, baza piramidei administraţiei şi, implicit, a politicii ţării va stabili noul drum al naţiei româneşti.

Fie că au făcut parte dintr-un partid sau altul, ori că s-au mutat de la un anumit partid la altă formaţiune politică, fie că nu sunt înregimentaţi politic, viitorii primari trebuie să reprezinte un altfel de mod de aface administraţie şi politică în ţara noastă.

Toate partidele au început o curăţare, o “epurare” a membrilor lor care au probleme de imagine sau cu legea. Se doreşte “primenirea”, până la urmă, a întregii societăţi din România.


Şi cei ce doresc acest lucru sunt cetăţenii, nicidecum Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), Serviciul Român de Informaţii (SRI), ori alte instituţii ale statului, aşa cum preşedintele Klaus Iohannis a declarat, după validarea sa de către CCR drept preşedinte al României, că  „Românii au spus foarte clar: stop şi de la capăt”.

Partidele au efectuat sondaje în majoritatea localităţilor pentru a identifica cel mai bine clasat posibil candidat în preferiţele alegătorilor.

În municipiul reşedinţă a judeţului Olt, Slatina, toate sondajele efectuate de către formaţiunile politice şi de către presă l-au situat în topul intenţiilor de vot ale slătinenilor pe candidatul Partidului Social Democrat (PSD), Constantin Stelian Emil Moţ.

Acest lucru se întâmplă nu doar graţie faptului că locuitorii Slatinei nu fac mare asociere între partid şi foştii primari care au, în acest moment, probleme cu legea, ştiut fiind că existenţa lor politică pesedistă a fost de scurtă durată, după o perioadă de “patriarhat” vâlcovian în Olt, în Partidul Democrat (PD), respectiv Partidul Democrat Liberal (PDL). Şi nu doar pentru că PSD are o întreagă “maşinărie” de vot. Ci, mai ales, pentru că Emil Moţ, tânărul deputat oltean, este un om bine pregătit profesional şi, mai ales, este un om integru, un om fără “pete”. 

Constantin Stelian Emil Moţ are 34 de ani şi este absolvent al unei facultăţi de ştiinţe politice şi al unui master în drept internaţional şi comunitar. După finalizarea cursurilor de administraţie publică locală şi pentru înalţi funcţionari publici a fost manager de proiect în ministerele Educaţiei şi Muncii, apoi consilier al deputatului de Olt, Constanţa Popa, avocat, director adjunct şi director general al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Olt, comisar şef al Gărzii de Mediu Olt, secretar de stat în Ministerul Mediului şi Pădurilor, din iunie până în noiembrie 2012 când, după alegerile generale, a fost ales deputat de Olt, pe Colegiul Slatina, din partea Partidului Social Democrat.

Desemnarea candidaturii de către partid nu a fost întâmplătoare

Emil Moţ nu a fost desemnat drept candidat al Partidului Social Democrat la Primăria Slatina doar aşa, pur şi simplu. A fost ales din râdul mai multor posibili candidaţi ai PSD Slatina, situaţi cel mai bine în preferinţele alegătorilor slătineni.

paul-stanescuPreşedintele PSD Olt, Paul Stănescu a şi menţionat acest lucru la lansarea oficială a candidaturii deputatului slătinean, ce a avut loc la Centrul Cultural “Eugen Ionescu”:

„Desemnarea candidatul PSD la Primăria Slatina n-a fost o chestiune uşoară. Această candidatură nu s-a stabilit în vreun birou al partidului, ci a fost o decizie luată cu multă grijă, după discuţiile avute cu foarte mulţi dintre slătineni, oameni din toate domeniile ne-au convins să alegem acest candidat, pe Emil Moţ, din multe puncte de vedere. Este un slătinean autentic, care cunoaşte foarte bine Slatina şi pe slătineni. Am încredere că tinereţea şi ideile pe care le are vor conduce la punerea în practică a multor proiecte importante pentru Slatina”.

Marius Oprescu- decupat 2014Marius Oprescu, prim-vicepreşedintele PSD Olt şi fost preşedinte al PSD Slatina, crede în şansele mari pe care le are Emil Moţ de a ajunge primar al Slatinei şi îl susţine mai ales din punct de vedere al strategiei electorale, pe care o cunoaşte mai mult decât ar bănui unii. De aceea a precizat că Emil Moţ nu este întâmplător candidatul PSD pentru funcţia de primar al municipiului Slatina:

,,Desemnarea lui Emil nu a fost făcută pentru a face pe plac cuiva, ci a avut la bază studii sociologice pe care le-am realizat cu scopul de a afla părerea slătinenilor cu privire la viitorul nostru candidat”.

Cardul- angajament cu priorităţi

Deputatul Emil Moţ cunoaşte foarte bine problemele slătinenilor, multe dintre ele aflate în urma discuţiilor avute cu aceştia, şi îşi doreşte să rezolve cât mai multe dintre ele. Din acest motiv a făcut un card cu priorităţile sale pentru Slatina, care să reprezinte angajamentul său în faţa slătinenilor, şi care să fie la îndemâna locuitorilor din reşedinţa de judeţ pentru a-l admonesta dacă nu-l va respecta:

 „Am făcut un card cu priorităţile pe care eu şi echipa mea ni le-am propus să le rezolvăm. Cardul acesta reprezintă angajamentul meu. Dacă nu îmi voi ţine acest angajament faţă de slătineni, peste patru ani să mă tragă de mânecă”.

Angajamentul lui Emil Moţ se intitulează “CONTINUĂM SĂ CONSTRUIM ÎMPREUNĂ SLATINA” şi cuprinde ca priorităţi ale candidatului PSD la Primăria Slatina reduceri de taxe pentru persoane fizice şi juridice,  crearea a 2000 noi locuri de muncă, din care minim 1000 să fie în parcul industrial, modernizarea blocului central al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, la standardul Unităţii de Primiri Urgenţe,  crearea a cel puţin 1000 de noi locuri de parcare rezidenţiale; finalizarea reabilitării termice şi a amplasării containerelor de gunoi îngropate; modernizarea locurilor de joacă şi a mobilierului stradal, precum şi creşterea siguranţei cetăţenilor prin extinderea supravegherii video, introducerea pazei în toate şcolile şi rezolvarea problemei câinilor vagabonzi.

”La finalul mandatului meu aş vrea ca oraşul nostru să arate ca un oraş occidental, să fie utilităţi peste tot, infrastructura să fie modernă, aş vrea confort şi siguranţă sporită pentru copiii noştri, aş vrea ca atunci când ies singuri pe stradă să nu stăm cu grijă că li se poate întâmpla ceva şi aş vrea să ne parcăm maşinile fără teama că vor fi sparte”, a declarat Constantin Stelian Emil Moţ, candidatul PSD la Primăria Slatina.

Susţinători din toate categoriile sociale

Susţinătorii candidaturii lui Emil Moţ pentru Primăria Slatina fac parte din toate categoriile sociale, de la simplii muncitori, la manageri de top, campioni mondiali şi medici de renume internaţional. Amintim aici câţiva dintre aceştia: doctorul Renică Diaconescu– medic primar neurolog la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, Carol Kovacs– directorul Colegiului Naţional “Ion Minulescu” Slatina, Gheorghe Nitu Rizea– director general executiv al SC ALTUR SA, Veronica Popescu– croitoreasă la UNICONFEX,  Cristina Gabriela Ciubuc– studenta Uiversitatea de Ştiinte Agronomice şi Medicină Veterinară, Gabriela Constantinescu– director la Şcoala Gimnazială “Eugen Ionescu” Slatina, Maria Lişteveanu– profesor la Colegiul Naţional “Radu Greceanu” Slatina, Marian Cilianu director economic SC ALRO SA, Marin Donciu– inginer şef producţie SC PRYSMIAN SA, Marius Virgil Constantin– campion european la free syle skateboarding, Mirela Georgiana Matei– studentă la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, Paulică Sora şi Alexandru Ciulcu– şoferi la LOCTRANS, Lavinia Savu– elevă la Colegiul Naţional Vocaţional “Nicolae Titulescu”, Gheorghe Popescu– liderul Sindicatului Aluministul, Dan Sinca– director de producţie SC PRYSMIAN SA, Nicoale Diaconescu– medic primar chirurgie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, Augustin Tomescu– vicepreşedinte al Sindicatului Aluministul, Costel Martin– întreprinzator privat, Cornel Ştefănescu– preşedintele Sindicatului OLTMET TMK, Teohari Georgescu– medic Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, Familia Mândroc- Dorina şi Dumitru– pensionari, Ion Comănescu– preşedinte Sindicat Prelucrarea Aluminiului la SC ALRO SA, Roxana Dragomir– lider al Sindicatului Sanitas Olt, Iulian Bran– inginer auto (şef de service) şi colegii săi, Alexe Veisa– director de producţie la SC ALTUR SA, Eustaţiu Dima– elev la Colegiul Naţional “Radu Greceanu” Slatina, Doru Mara şi prietenii săi pescari sportivi şi Geanina Parvu– director Colegiul Naţional “Radu Greceanu” Slatina.

 

Lavinia Savu- eleva CNV Nicolae Titulescu2Lavinia Elena Savu, elevă a CNV “Nicolae Titulescu”,  îşi va exercita pentru prima dată dreptul de a vota la alegerile de anul viitor şi este convinsă că Emil Moţ îi va susţine pe tineri: „Atât cât l-am cunoscut eu pe Emil, nu încearcă să pară altcineva decât cel care este. Se va ridica la nivelul aşteptărilor noastre, ale tinerilor, şi, de aceea, va avea tot sprijinul nostru„.Marin Postolache- decupat m 2

 Marin Postolache, preşedintele Organizaţiei de Pensionari a PSD Olt, susţine că: ,,Emil este un tânăr capabil, un tânăr respectat şi un tânăr care corespunde cerinţelor slătinenilor”.

Carol Kovacs, fost ministru pentru relaţia cu Parlamentul, actualmete director al C.N. “I. Minulescu” Slatina consideră că Emil Moţ doreşte să atragă elitele oraşului pentru a se implica în viaţa socială:1- CAROL KOVACS- FOND alb CMYK

,,M -am întâlnit cu diverse ocazii cu Emil Moţ pentru a conlucra la modernizarea municipiului Slatina, pentru a-l transforma într-un oraş european. Slatina n-a dus lipsă de personalităţi, dar, din păcate, aceşti oameni nu au dorit să iasă în faţă, nu au dorit să se implice în viaţa politică, fiecare făcându-şi datoria la locul de muncă aşa cum a găsit de cuviinţă. Alţii au abandonat munca din interior, mărginindu-se a critica munca altora, de pe margine. Emil Moţ, doreşte să atragă elitele Slatinei, ca din spectatori pasivi să devină spectatori angajaţi, apoi factori determinanţi ai schimbării. Emil Moţ îşi propune să mobilizeze energiile creatoare ale cât mai multor cetăţeni din Slatina. Pentru că slătineii au ideii multe. Le-a remarcat şi le-a notat cu răbdare, după dialogurile permanente pe care le-a avut cu ei din funcţia de deputat. Numai cine n-a vrut, nu a stat de vorbă cu Emil Moţ”.

Gheorghe Nitu Rizea- director general executiv SC ALTUR SA2- decupatGheorghe Nitu Rizea– director general executiv SC ALTUR SA: “Un primar trebuie să dezvolte proiecte care să aducă o viaţă mai bună concetăţenilor săi. Am încredere că Emil Moţ va face acest lucru”.

daniel barbulescu

Deputatul Daniel Bărbulescu îl cunoaşte pe candidatul social- democrat la Primăria Slatina de pe băncile şcolii şi facultăţii: “Emil este cel mai bun candidat pentru funcţia de primar. Are de partea sa entuziasmul şi puterea de muncă caracteristice vârstei şi, totodată, se poate baza pe cei 10 ani de experienţă administrativă şi politică, dar şi pe o pregătire profesională solidă”.

Medicul Renică Diaconescu a declarat că îl susţine pe Emil Moţ pentru că „ nu are nicio legătură cu trecutul oarecum umbrit al Primăriei Slatina, pentru că asupra lui nu planează nici măcar bănuiala de a fi corupt”, pentru că este susţinut de partid şi pentru că are calităţi de manager, dar mai ales pentru că nu este nepăsător la problemele oamenilor.renica-diaconescu-3- decupat m

“Principalele calităţi ale lui Emil Moţ sunt faptul că-şi doreşte să se implice în rezolvarea problemelor Slatinei şi îşi asumă această mare responsabilitate, îi pasă de necazurile oamenilor şi îl e

moţionează unele cazuri sociale, dar, mai ales, este un om de echipă, are prieteni şi cultul prieteniei”, a mai spus doctorul Diaconescu, ce l-a sfătuit să fie alături de oameni, de necazurile şi năzuinţele lor şi, cel mai important, să fie OM.

Daniela DENGHEL