Andrei Iordache, pericol… politico- electoral?

Andrei Iordache-  13 ian 2016 008- decupat

Pe fondul unor schimbări majore care au avut loc la Primăria Slatina, cu iz penal, şansa de a avea fotoliul de primar în portofoliul electoral al fiecărui partid este mare. După câştigarea alegerilor în 2004 de către Darius Vâlcov, PSD-ul nu a mai avut primar decât când acelaşi Vâlcov şi-a schimbat culoarea politică, împreună cu întreaga lui echipă, incluzându-l, desigur, şi pe succesorul său, Minel Prina.

Instituţia administrativă slătineană face să viseze la fotoliul cel mai râvnit mulţi oameni, pentru ei sau ai lor.

Lupta a început demult, mai pe faţă sau mai pe ascuns, chiar dacă nu s-a declanşat oficial campania electorală.

Şi pentru ca “poteca” electorală să fie mai uşor de străbătut trebuie înlăturate pericolele, mai mult sau mai puţin importante.

Cel mai mare pericol al pesediştilor, după cum reiese din ultimele declaraţii din spaţiul public, nu a venit din partea adversarilor politici, ci de la un fost coleg de partid: Andrei Iordache, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

Neînregimentat politic, de când a devenit funcţionar public, Andrei Iordache a lăsat de-o parte munca de partid şi şi-a văzut de aceea de administraţie, pe care a căutat să o facă foarte bine posibil.

Şi i-a reuşit. Are performanţe lăudabile de când se află la conducerea unităţii medicale slătinene, lucru asupra căruia voi reveni, într-un articol viitor.

Avea şi are calităţi excepţionale de om politic, vorbeşte cu subiect şi predicat, nu spune nimic în necunoştinţă de cauză sau la voia întâmplării, are carismă şi, mai ales, capacitatea de a interacţiona cu oamenii. Mai mult decât atât, de a comunica la nivelul lor, nu într-un mod superior şi rece.

A căutat şi, pare-se, a reuşit să-i înveţe şi pe alţii cum să transmit mesaje politice în conferinţele de presă. Lucru care acum, după ani, nu-i este deloc favorabil. Cum nu-i este favorabil nici faptul că, printr-un complex de împrejurări, de prea mult timp şi, poate, pentru încă mult timp va fi legat ombilical de unul dintre şefii săi administrativi, fost coleg din PSD şi coleg de…dosar penal: Marius Oprescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt şi preşedintele executiv al PSD Olt.

Dorinţa tânărului Andrei- exprimată exact ca aceea a altor tineri din Slatina care doresc să urmeze modelul Darius Vâlcov-, de a încerca să “atace” “fortăreaţa” Primăria Slatina, l-a adus la “eşafod”.

“Decapitarea” are loc zilele acestea. Când după mult timp se organizează un concurs de ocupare a funcţiei de manager al SJU Slatina, mandatul lui Andrei Iordache încheindu-se cu data de 27 ianuarie.

În ultimii patru ani acesta a fost manager fără să susţină concursul de ocupare a postului, din cauza dosarului penal, în care este acuzat de “favorizarea infractorului… Marius Oprescu”, mandatul său fiind prelungit de mai multe ori.

De ce este Andrei Iordache un pericol politico- electoral în prezent? Pentru că stă foarte bine în intenţia de vot a slătinenilor, dacă ar candida la primărie, după cum a reieşit din sondajul făcut la comanda PSD şi în care a fost inclus fără voia sa, după cum a afirmat.

După cum a mai spus în cadrul conferinţei de presă organizate în sala de şedinţe a SJU Slatina, a devenit manager pentru că a fost promovat de PSD pe vremea când era directorul al Direcţiei de Sănătate Publică Olt.

Atunci a fost invitat la discuţii de preşedintele CJ Olt, Paul Stănescu, aceeaşi persoană care acum l-a chemat la “ordin”, fiindu-i subordonat administrativ, pentru a-i cere să renunţe la ideea de a candida la Primăria Slatina şi să participle la lansarea candidatului PSD, Emil Moţ, arătându-şi disponibilitatea de a-l susţine pe acesta în cursa electorală.

Nu a acceptat şi se văd urmările!

După cum a mai menţionat, Andrei Iordache nici atunci nu ştia şi nici acum nu ştie sigur dacă va candida. Recunoaşte că au existat diverse discuţii, nimic concret însă, cu reprezentanţii unor partide, dar ştie prea bine, ca şi noi, că deja există nişte oferte. Le vom afla, cu siguranţă, mai târziu.

Şi tot mai târziu vom vedea care este drumul în viaţă al lui Andrei, prin “Slatina lui Andrei”, calităţile sale de om, om politic, precum şi profesionale cred că, într-un final, îl vor “aşeza” într-un loc pe care să-l merite.

Daniela DENGHEL